Forum » Programiranje » [SQL] - Named Pipes Provider, error: 40
[SQL] - Named Pipes Provider, error: 40
Samsung06 ::
Zivio
Uporabljam: SQl express 2008, visual studio 2008, vista 64bit
V SQl server configuration manegerju sem enablal: shared memory, named pipes, tcp/ip
Pravtako mi je zagnan: SQl Server(sqlexpress)
Windows firewall sem dal exception program: sqlservr
SQL baza je na istem računalniku.
Nikakor se ne more povezati z bazo. Kaj naj še probam?
Toliko zaenkrat
A network-related or instance-specific error occurred while establishing a connection to SQL Server. The server was not found or was not accessible. Verify that the instance name is correct and that SQL Server is configured to allow remote connections. (provider: Named Pipes Provider, error: 40 - Could not open a connection to SQL Server)
Uporabljam: SQl express 2008, visual studio 2008, vista 64bit
V SQl server configuration manegerju sem enablal: shared memory, named pipes, tcp/ip
Pravtako mi je zagnan: SQl Server(sqlexpress)
Windows firewall sem dal exception program: sqlservr
SQL baza je na istem računalniku.
Nikakor se ne more povezati z bazo. Kaj naj še probam?
Toliko zaenkrat
BlueRunner ::
Kaj se ne more povezati? Od kje poskušaš vzpostaviti povezao? Iz samega VS? Iz katere komponente VS? Iz svoje aplikacije?
Samsung06 ::
1) V visual studiu, kjer imam data connections. Dam add connection. Nato je data source že določen. Server name pa ima dropdown menu, kateri pa je prazen, ko kliknem nanj. Pri studio 2005 mi je vedno sam našel v tem dropdownmeniju mojo bazo. Sedaj pa ne. Zato sem moral sam napisati moj computername/instanco.
Ko sem potem pritisnil f5 iz vs, mi je zagnal določeni page, sam mi je takoj vrnil ta error.
Kaj res nobeden ne vem kaj bi naredil?
Ko sem potem pritisnil f5 iz vs, mi je zagnal določeni page, sam mi je takoj vrnil ta error.
Kaj res nobeden ne vem kaj bi naredil?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Samsung06 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [c#] in sql bazaOddelek: Programiranje | 1373 (872) | japol |
» | visual studio C# MSSQL error- rabim pomoč hitro!!!Oddelek: Programiranje | 1949 (1541) | kv1dr |
» | problem SQL in C#Oddelek: Programiranje | 1624 (1371) | nody |
» | VB & SQL 2005 ExpressOddelek: Programiranje | 1248 (1130) | camx |
» | MySQL napaka..Oddelek: Programiranje | 1021 (925) | lordgreg |