Forum » Operacijski sistemi » Problem z instalacijo
Problem z instalacijo
amaze646 ::
Pozdravljeni
Torej, doma imam eno staro racunalo in sicer IBM NetVista. Uporabit ga zelim za web server in sem nanj poizkusil naloziti nekaj distribucij linuxa (fedora, debian, ubuntu, suse ) in se mi pojavi problem. Skozi instalacijo sicer pridem normalno, ampak, ko se sistem resetira ob koncu namestitve mi racunalnik javi, da ni najden noben operacijski sistem (1962 No operating system found ). Ce nalozim windowse, mi delajo normalno. Torej v cem bi lahko bil problem, da mi linux ne dela? Mogoce ta qomp ne podpira linuxa ali kaj podobnega?
Hvala
Torej, doma imam eno staro racunalo in sicer IBM NetVista. Uporabit ga zelim za web server in sem nanj poizkusil naloziti nekaj distribucij linuxa (fedora, debian, ubuntu, suse ) in se mi pojavi problem. Skozi instalacijo sicer pridem normalno, ampak, ko se sistem resetira ob koncu namestitve mi racunalnik javi, da ni najden noben operacijski sistem (1962 No operating system found ). Ce nalozim windowse, mi delajo normalno. Torej v cem bi lahko bil problem, da mi linux ne dela? Mogoce ta qomp ne podpira linuxa ali kaj podobnega?
Hvala
gokky ::
Morda limita v BIOSu, da ne moreš dostopati do cilindra nad 1023 ali pa se boot particija ne more raztezati tam čez.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gokky ()
celk ::
Imel sem ThinkCenter od IBM-a, ki se je tako obnašal (točno ista napaka, če večkrat resetiraš pa gre potem naprej) ne glede na operacijski sistem. Začelo se je ko sem zamenjal disk in vmes še spremenil nastavitev, tako da HD IN DVD nista bila več na CS (Cable Select) ampak sem dal prvega na Master in drugega na Slave, kot to vedno storim. Poskusi nastaviti točno tako kot je bilo prej, če si ti tudi menjal disk ali optično enoto. To je drugače znana nanapaka malce starejših IBM-ov.
Če pa nisi nič šaril po compu, pa prezri to sporočilo.
Če pa nisi nič šaril po compu, pa prezri to sporočilo.
gokky ::
Sam sem navadno anredil eno particijo za boot, ki se ni raztezala čez vse cilindre. Ampak tega je že dolgo, kar sem nazadnje rabil to (recimo, da nekje 8-10 let). Nekateri BIOSi so imeli opcijo, da je fiktivno zmanjšal število cilindrov a na ta račun povečal število glav.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izpad elektrike & Disk Boot Failure (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5472 (4884) | Damjan Jagar |
» | [Linux - Grub] OS se mi noče naložitiOddelek: Operacijski sistemi | 1617 (1332) | kriko1 |
» | skrita particija na IBM diskihOddelek: Pomoč in nasveti | 1720 (1459) | Bug |
» | Linux nemogoče instaliratOddelek: Operacijski sistemi | 2423 (1724) | 416c6573a |
» | mount ntfs ?? (win2k particija v linuxu)Oddelek: Operacijski sistemi | 1551 (1259) | tico |