» »

Matična umrla?

Matična umrla?

monaco ::

Na PCju sem menjal ohišje. Vse zmontiram v novo škatlo, hočem prižgat in nič. Parkrat vklopim in izklopim napajalnik ter pritiskam gumb za vklop... enkrat je malo trznil ventilator, to pa je vse kar je bilo od znakov življenja. Zamenjam napajalnik... nič. Ok, mogoče je stikalo za vklop zanič, povežem direkt. Spet nič... Razdrem vse, probam samo matično + grafično na prostem... nič. Pogledam kaj bi lahko bilo narobe in ugotovim, da sem mogoče (še zdaj ne vem, ker je tako čudno označeno) narobe obrnil kabel za dodatne USB priklope. Bi lahko s tem naredil škodo? Kaj bi lahko bilo drugega narobe in kako popravit?

Gre pa za P4V8 matično in na njej P4 2.6 procesor.

Aja, če ne bo pametnega odgovora, kupim ustrezno ploščo, lahko tudi skupaj z (malo močnejšim) procesorjem.

Good Guy ::

S tem ko si narobe obrnil kabel za usb nisi naredil nobene škode.

preizkusi drugo matično pa boš vidu če je matična.

to je najlažji preizkus, vse ostalo je ugibanje
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

rdecaluc ::

V navodilih piše da je možno da se skuri, če narobe priklopiš usb. Vsaj za mojo ploščo piše.
Est modus in rebus. ,typos

_Prince_ ::

jaz ti pravim da je kratek stik..istosem sestavljal nov comp in ko prizgem je vse kar je bilo da je vse skupaj se prizgalo za pol sekundein potem mrk.
nesem na servis in so mi rekli da je bila maticna v direktnem stiku z ohisjem in je prihajalo do stika.

Pyr0Beast ::

usb nima kaj biti, če ga nisi še kam drugam priključeval :)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

monaco ::

jaz ti pravim da je kratek stik..istosem sestavljal nov comp in ko prizgem je vse kar je bilo da je vse skupaj se prizgalo za pol sekundein potem mrk.
nesem na servis in so mi rekli da je bila maticna v direktnem stiku z ohisjem in je prihajalo do stika.

Kako to misliš matična v direktnem stiku?

Highlag ::

Kakšen viška distančnik na ohišju, ki si ga spregledal. Se je tudi meni zgodilo. ;)

Vse ostalo je pravilno vtaknjeno na svoja mesta?
Never trust a computer you can't throw out a window

Revenant ::

moj komp pri selitvi v drugo kišti tudi ni kazal življenja. Ugotovil sem, da je bil eden izmed vijakov s katerimi se plata fiksira na ohišje, premočno zategnjen in je povzročal kratki stik. Hujših posledic ni bilo, saj ko sem ga odvil je vse delovalo BP, razen tega da je skurilo nekaj pri BIOS bateriji, saj se ni dalo shranjevati nastavitev v CMOS. A sekiral se nisem, saj je bil to star pentium dva 400 mehezejev. POglej vijake, stike, kaj se dotika česa in kaj se česa ne, ter kaj se stika dotika na stiku:D

mhm šele zdaj videl da si probal na prostem.

edit2, točno isto kot princ
Bolje golob v roki kot kurac na strehi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Revenant ()

Revenant ::

Kako to misliš matična v direktnem stiku?

isto kot če bi del plate potopil v wc školjko. Če bi komp med tem deloval, bi crknil. če pa bi namočil izklopljenega, pa po poskusu vklopa tudi nebi kazal življenske energije.

Nauk torej je, ne vtikaj plate v školjko.:D
Bolje golob v roki kot kurac na strehi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Revenant ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pokvarjena matična ali procesor?

Oddelek: Strojna oprema
291974 (1390) jabba
»

matična plošča + premalo nosilnih vijakov

Oddelek: Strojna oprema
456479 (5915) einstein :P
»

Kje lahko kupim gumb za vžig PCja?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
152264 (1693) Duhec
»

LCD Monitor brez napajalnika - kakšnega kupiti?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
162533 (2172) Azrael
»

Zakaj napajalnik trese??

Oddelek: Pomoč in nasveti
141283 (1061) Vesoljc

Več podobnih tem