» »

Je tale kabel OK za T-2 televizijo ?

Je tale kabel OK za T-2 televizijo ?

#000000 ::

Slika ni OK na T-2 televiziji, nekaterih programov sploh ne predvaja, ostali pa imajo povečini zamaknjeno sliko. Zdej na helpu so mi rekl da imam lahko ali slab mrežni kabel ali pa da je cca 35-40 metrov preveč.

Zdej kabel na sliki ni ravno čisto pravi UTP kabel ampak naj bi bil OK. pa še oplaščen je in to dvokratno, pvc folija + alu folija + pletenica in imam povezanih par računalnikov tud s takim kablom pa ni nobenega problema.

Al nej grem rajši nabavit kako bolšo (kvalitetnejšo) izvedbo UTP kabla ? In kerga priporočate ? LP

Edit: aja da povem še to, med testiranjem ni bilo nobenega downloada ali uploada, ima 10-2 internet, rekl so mi da se modem sinhronizira na 34-10 no če sem prov slišu seveda :)
  • zavaroval slike: Tilen ()

ali3n ::

kabel je načeloma ok;

razlog lahko tiči drugje:
- so parice zvezane v pravilnem vrstnem redu? glej članek ethernet na slotechu
- je kabel ozemljen - tista solo kovinska žička;
- so gor pravi konektorji - s kovinskim delom...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Pyr0Beast ::

Takšen je več kot dovolj.

Poizkusi dosti krajši kabel in poglej, če je televizija kaj boljša, če ni, ..
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Ma zvezano je 99.9% pravilno, ker drugač verjetno sploh nebi nič delalo, tko pa imam ko zamenjam kanal čist zvito sliko ki pa se na nekaterih kanalih čez čas cca 10 sec. popravi

Kabel ni ozemljen sej v bistvu tud nimam pojma kako ga ozemljit ?

Konektorji so obični tisti plastični, kakšnega kovinskega si imel v mislih ?

Tilen ::

Predolg kabel.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Hja sej jest mam tud občutek, ampak nimam pojma kako to rešit, telefon pride v bajto skozi steno v kleti, do modema je cca 10-15 metrov kabla, pol pa od modema do Televizije cca 30-40, ampak telefon pa dela BP brez pa je tud precej stran.

Kako bi premeru kolk ta kabel sploh sfolga ?

Kabel je ze OK, tista poceni skatla v katero gre ta SFTP kabel ni (najvrjetneje).

ps.s Z drugo skatlo bi blo isto.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Kako bi probu gledat tv na računalniku ? Da vidim če bo slika kej drugačna ?

ODvisno kako imajo to na T2 narejeno. Ce je zaklenjeno na MAC ali kako... Drugace pa rabis samo listo kanalov pa VLC player :)

Z listo in VLC mi ne rata, al pa ne znam nastavt, baje pa naj bi delal.

mpernat ::

Si prijavil napako na helpdesku?

Opkow ::

Za IPTV preko T2 si preberi to sekcijo.

Ma sem prijavil napako seveda, ampak ker mi živc ne da miru sem hotu sam narest.

Uglavnem ko gledam TV na PC-ju preko VLC playerja. je slika super, edino vseh programov mi ne odpre ampak to verjetno ker nimam prave playlist-e moj programski paket pa je osnoven

All ::

Zvijanje slike sigurno nima veze z mrežnim kablom.
Prej je hec v kablu med STB in televizijo ali pa v kakšni od drugih naprav povezanih z tv.

tempoFlow ::

UTP Kabli imajo kategorijo (1 do 5). Glede na to, da kabel ni oklopljen, je seveda občutljiv na motnje in 30 m je prav gotovo velika razdalja. Priporočam nakup kabla višje kategorije (iz same slike žal ne vidim, kakšne kategorije je). Višja je kategorija, bolj je kabel odporen na motnje, je pa res, da je tudi dražji. Sploh za visoko hitrost (100Mb) morajo biti kabli kategorije 5 (cena je tam okoli 0,3€ na meter).

Pyr0Beast ::

Kaj manj kot 5 težko dobiš. Kabel nima veze pri tako kratkih dolžinah.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Na kablu piše točno tole

Ericsson 1402 0545 TEL 481 02/004 CMR c(UL)uS 4 PR 26 AWG Max75°C EVAC-FR60 PP PET PE 00441 M

dal mi ga je pa nek znanec in ker dela na mobitelu predvidevam da je to nek kabel za v ericssonove GSM centrale

@tempoFlow kabel je oklopljen celo dvakrat, enkrat je pvc folija, pol je nekaj podobnega alu foliji in čez to še pletenica.

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: Tilen ()

Vanadium ::

Kabel je čisto dober. To je SFTP kabel najmanj cat5e torej za 1gbit. Imam doma istega. Prej bi rekel da je problem v:
- TV lahka da se mu bluzi kej
- Amino oziroma motorola pač kar imaš (dosti verjetno)

P.S.

Pusti ti tiste loleke na HD, ker so isti ko na siolu. Pri njih je vedno vse OK. Moj nasvet idi na neuradni forum pa tam povprašaj malo kaj bi blo narobe. Predlagam ti celo da pobaraš uporabnika Navadni Nimda bo zihr ti znal svetovat.

L.P.

Sem nesel nazaj motorolo in kable, tam so probali in pogruntal da ga serje SCART kabel, dobil sem drug SCART kabel in tud ta ga je hotel biksat (zelena slika) pol sem ga mal porukal in sedaj dela BP. Nč bo treba kak kvalitetnejši SCART kabel kupit.

Hvala zaenkrat vsem skupaj. LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Internet po hiši (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
6814525 (9315) XS!D3
»

Hitrost prenosa znotraj wireless LAN

Oddelek: Omrežja in internet
405089 (4550) amigo_no1