Forum » Pomoč in nasveti » težave z diskom
težave z diskom
DrSergioDJ ::
Hey
kolega ima probleme z diskom in me je prosil, da mu pomagam. Ker dejansko nimam pojma kaj narest, se obračam na vas.
Situacija:
ko je enkrat pršu domov, pržgal disk, le-ta ni delal. izpisalo se mu je tole (takoj po tem, ko vidis kako masino mas, pa k ti pokaze kake diske/pogone mas):
PRIMARY MASTER HARD DISK FAIL
Disk je : FUJITSU MODEL. MPG3409AT
ce ma kdo kej pojma? Sistemska ne pomaga, ker ne pride tok dalec, prav tako ne pomaga, ce premikas uzadi iz slave na master in ostale fore...
hvala za pomoč
lp
DrSergioDJ
kolega ima probleme z diskom in me je prosil, da mu pomagam. Ker dejansko nimam pojma kaj narest, se obračam na vas.
Situacija:
ko je enkrat pršu domov, pržgal disk, le-ta ni delal. izpisalo se mu je tole (takoj po tem, ko vidis kako masino mas, pa k ti pokaze kake diske/pogone mas):
PRIMARY MASTER HARD DISK FAIL
Disk je : FUJITSU MODEL. MPG3409AT
ce ma kdo kej pojma? Sistemska ne pomaga, ker ne pride tok dalec, prav tako ne pomaga, ce premikas uzadi iz slave na master in ostale fore...
hvala za pomoč
lp
DrSergioDJ
...
Area_51 ::
Če bi šel motorček, se diska ne bi čulo(sišalo), mogoče pa so šle tiste magnetne rokice, ki laufajo po disku???
Area 51
CaqKa ::
pojdi v bios pa poglej za disk nastavitve.. mogoče se je biosu malo sfučkalo. aja pa če boš disk dal na drugo mašino na katero boš nastavil v biosu na uto prepoznavo in diska neboš našel je disk definitivno za servis
ToniT ::
Bojim se, da je disk storil žalostni konec. Zadnjič mi je kolega, ki ima servis rekel, da ima kar nekaj takih diskov, ki so zanič.
Probaj najti enak disk in zamenjati kontroler.
Probaj najti enak disk in zamenjati kontroler.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako duplicirati podatke iz manjšega na večji disk, čim hitrejeOddelek: Programska oprema | 2457 (1905) | k4vz0024 |
» | Kako dobiti podatke iz pokvarjenega diska?Oddelek: Strojna oprema | 3623 (3298) | jft |
» | Hdd problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1811 (1144) | BlueNik |
» | Reševanje podatkov iz HDDOddelek: Pomoč in nasveti | 921 (810) | zee |
» | Problem z DVD Pioneer 116Oddelek: Pomoč in nasveti | 754 (616) | Han |