» »

Nikakor ne najdem ohišja ki bi mi bil všeč!

Nikakor ne najdem ohišja ki bi mi bil všeč!

Vlad Tepeš ::

Čaw. Verjeli ali ne, samo preprosto ne najdem ohišje ki bi se mi dopadel! Nisem nekaj cenovno omejen, vendar kar je preveč je preveč, tako da iščem v rangu do max. 200€, raje manj. Iščem pa najmanjše (čimmanjše) ohišje v katerega bi se še dalo dobit ATX plato in vse hlajenje in malo boljšo grafiko (9800GTX+). Ohišje imam/bi imel ves čas na mizi poleg monitorja, z odprto stranico, zato tudi potreba po tem da je čimmanjše, s hlajenjem ne bo problemov.
Poleg tega si nekako želim da bi blo iz aluminija ali druge kovine, in ne plastike! Ne želim, da bi karkoli pokalo, se zvijalo ali imelo cenen izgled. Fajn so kakšne dodatne odprtine, skozi katere se da lepo spelat kable. Kletka za disk je zaželjena (imam samo 1 disk in samo 1 pekač).
Nekaj izkušenj imam že z Lian Li, so krasna ohišja, samo na aluminiju se jim pozna čist vsak odtis, odrgnina,.... Nekako idealno bi bilo slednje: https://www.cool-pc.org/productdetail.p... ali http://www.million-dollar-pc.com/system... , če le ne bi bilo oboje za mATX plate. ;(( Poleg tega se za nekatera tovrstna ohišja čaka po 14-21 dni, večina pa sploh dobavljiva ni!
Poznate še vi kako tovrstno ohišje?
Rad imam mir in svoj računalnik!

Invictus ::

Meni je všeč naslednji ...

http://www.chieftec.com/ch-02sl-sl.html.

Kje ga dobiš, nisem iskal. Kar pa sem gledal, je dobavljiv ponavadi samo v sivi barvi.

LP I.

kixs ::

Zakaj bi imel ohisje na mizi in to z odprto stranico?

Nekaj predlogov:
- THERMALTAKE Lanbox VF1000SNA srebrn
- Antec P182
- Antec P182 Mini

lp

Vlad Tepeš ::

Ker se pri nas doma prah nabira 100 na uro. Živimo ravno v centru in se prah v 1 tednu nabere za centimeter v ohišju, če je na tleh, sem že probal.
Rad imam mir in svoj računalnik!

PaX_MaN ::

Besede "ATX matična plošča" in "najmanjše ohišje za na mizo" nekako ne spadajo skupaj. Če imaš samo en disk in eno enoto, je brez veze kupovati takšno ohišje, ki jih ima obeh po pol ducata. Jaz bi na tvojem mestu kupil Silverstonov Evolution Sugo, ki stane borih 100€, je dovolj prostorno in hkrati dovolj majhno, ostalih 100€ pa namenil za novo mATX ploščo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

Vlad Tepeš ::

Doma imam Rampage Formulo, ne bom je šel menjat za mATX plato :8)
Rad imam mir in svoj računalnik!

WiLd_WiNd ::

same bedarije... coollermaster cm 690, je sicer veliko ampak je lepo. V živo sploh. elegantno, z dobrim hlajenjem in imaš tudi protiprašne filtre... jaz nisem nikoli mislil da je tako lepo, dokler ga nisem videl v živo.

Čist je zakon.

PaX_MaN ::

Doma imam Rampage Formulo, ne bom je šel menjat za mATX plato :8)

Njah, pol je sploh brez veze iskat kaj manjšega, ker je že sam ATX format velik kot zavaljen pujsek, ATX napajalnik je ogromen, 5.25 DVD/RW enote so dolge kot ponedeljek, zmogljivejše grafične kartice so večinoma polne višine, da ne pišem o gorostasnem hladilniku za procesor. Zato sploh ni čudno, da imaš na voljo le polmetrske kište, ki tehtajo kot petleten slon. Povrh vsega proizvajalci neumno predpostavljajo da ima folk doma strežniško farmo (6 slotov za disk) ali pa so hudi pirati (4+ prostore za DVD/bluray enote).

t3hn0 ::

jst sm zaradi utesnjenosti sel iz anteca p180 -> thermaltake xaser vi in mi je zdej fajn ;)
^.^

kixs ::

Js pa ravno razmisljam, da bi sel iz Thermaltake Armor-ja na Antec P182.

Morda pa se pocakam na nadgradnjo MB+CPU enkrat drugo leto (Nehalem).

lp

t3hn0 ::

jst sm mel z p180 mal problemov (sej p182 je enakih mer..)

ce mas kartico full size formata, glih za glih pride noter, ce uporabljas zgornjo kletko za diske. pravtako mi je komaj prisel notr cpu hladilnik scythe ninja copper (pride tud thermaright 120extreme - tle imas pa res manj kot 0.5cm lufta do roba stranice :D)
pride ze vse noter...sam je mal natlaceno vse skupaj ;)

kar se pa drugih lastnosti tice, je pa vseen zakon ohisje :D
^.^

WiLd_WiNd ::

ma ja.... cm690 se mi zdi dosti bolje narejeno od armorja, ki je igrača. Antecov p180 se mi zdi cool ninehundred pa se mi je zameril. V živo se mi je zdel preveč igračkast, twelve hundred je boljši, ampak cena... jok...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lian Li ohišje? PC-A05N

Oddelek: Kaj kupiti
302420 (1687) MedusasPath
»

top ohišje

Oddelek: Kaj kupiti
423363 (2241) frudi
»

ANTEC P180/182SE/190 vs. Thermaltake Xaser III (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
547159 (5482) ABX
»

Kupujem kvalitetno ohišje (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6710205 (8815) M-XXXX

Več podobnih tem