Forum » Pomoč in nasveti » Linux na zunanjem disku
Linux na zunanjem disku
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
Drejcek ::
Pred kratkim sm kupu zunanji disk TrekStor pocket 160GB. Zanima me kakšn je postopek, da naložim gor Linux Mint al pa kero kol drugo disto, vzamem disk grem k sosedu in boot-am. Naložu sm že, pa se mi je ponesrečlo. Takle postopek sm šu:
Vštekam disk na komp (USB), vstavm CD z Linuxom, resetam komp boot-am s CD. Med inštaliranjem nardim Ext3 in swap particijo na disku (zunanjem) in spustim do konca inštalacijo. Potem pa resetam in boot-am s zunanjega diska in črn ekran pa utripa mi gor _. Resetam še enkrat pa boot-am z diska, in zdej mi vrže GRUB error 27 in se mi tm ne pržge komp (zunanji je že izštekan), to ni problem to znam rešt, ker sm še že ubadu s tem preveč.
Sm kej zamoču? Kako bi naložu na tak disk Linux-a in ga pol nekje drugje lahko tut boot-al brez crash-anja.
Lp
Vštekam disk na komp (USB), vstavm CD z Linuxom, resetam komp boot-am s CD. Med inštaliranjem nardim Ext3 in swap particijo na disku (zunanjem) in spustim do konca inštalacijo. Potem pa resetam in boot-am s zunanjega diska in črn ekran pa utripa mi gor _. Resetam še enkrat pa boot-am z diska, in zdej mi vrže GRUB error 27 in se mi tm ne pržge komp (zunanji je že izštekan), to ni problem to znam rešt, ker sm še že ubadu s tem preveč.
Sm kej zamoču? Kako bi naložu na tak disk Linux-a in ga pol nekje drugje lahko tut boot-al brez crash-anja.
Lp
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
DustWolf ::
Linux tudi kar ne dela tak sam od sebe na vseh platformah, če ni za to vnaprej pripravljen.
A ne bi raje uporabljal raje recimo live CD?
A ne bi raje uporabljal raje recimo live CD?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | linuk HD read onlyOddelek: Operacijski sistemi | 759 (654) | Zvezdica27 |
» | Nov prenosnik s linuxiOddelek: Pomoč in nasveti | 693 (636) | celebro |
» | Win xp in win 7Oddelek: Operacijski sistemi | 1317 (1165) | DeeCoy |
» | namestitev Microsoft Windows XP ProfessionalOddelek: Operacijski sistemi | 2090 (1933) | opeter |
» | lsass.exe - errorOddelek: Operacijski sistemi | 1480 (1329) | seatleon |