» »

Prenosnik sam izbriše disk, oz. particije.

Prenosnik sam izbriše disk, oz. particije.

Scorpia ::

Imam prenosnik dell inspiron 1520, os pa je win xp.
Stvar je taka, prvič po normalni uporabi prižgem prenosnik se windowsi ne zaženejo ampak en njihov program dell media direct. Ugotovim da je praktično izbrisal vse particije in naredil svojo v fat 170 Mb veliko, zasedeno pa okoli 150. Ostalo pa unknown partion. Ok sem mislil da sem pri menjavi viste pozabil izbrisati še to njihovo particijo.
Pol 5 mesecev je bil mir, pol učeri spet prižgem prenosnik pa spet vidim ta dell media direct sliko, sam tokrat ga ni naložilo niti noter da kej loh uporabljam. Resetiram računalnik pa ne najde windowse, dam repair dam fixmbr, pa boot pa sam utripa ena črtica.
Grem pogledat, pa spet vidim vse moje particije zbrisane, pa edino fat obstaja z isto velikostjo in zadenosti. Od kje je dobil tistih 150 Mb mi ni jasno. Kar je še najbolj čudno je da sem računalnik ugasnil, in pred očmi sem videl da nobena lučka ne gori:)
A je že kdo imel podobne težave, da ne bom spet se matral os dajat gor :)
////

krofeta ::

Prenosnik ima tako imenovano servisno particijo kjer so gor orodja. Z kakšnim programom za delo s particijami izbriši vse particije (http://www.hiren.info/pages/bootcd) in potem pri instalaciji windowsov naredi novo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem pri instalaciji Windows 10

Oddelek: Pomoč in nasveti
191777 (1370) Mare2
»

Dell in Intel razvijata uporabne tehnologije za mobilne uporabnike

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
184985 (4015) arjan_t
»

Mnenja o DELL 6400 Inspiron (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
939379 (5974) steev
»

več problemov z računalnikom

Oddelek: Pomoč in nasveti
143828 (3338) Dead_Eye
»

OS X Tiger x86 edition (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
649348 (5750) borchi

Več podobnih tem