» »

Ati Radeon HD 3650 512MB DDR2 AGP - pomoč

Ati Radeon HD 3650 512MB DDR2 AGP - pomoč

Burkež ::

Lep pozdrav!

Kupil sem omenjeno grafično. Ko se zažene inštalacijski CD se mi driver noče naložiti do konca.
Pokaže se sporočilo, da ni kompatibilen z strojno opremo..oziroma z operacijskm sistemom.
Uporabljam Win XP SP2

Ko sem iskal po netu sem opazil, da nisem edini s tem problemom.. nasveti so bili, da naj se poskusi s drugimi driverji... vendar isto.. sploh se nočejo naložiti do konca..

A ma kdo kakšno idejo, kaj bi lahko bilo? Hvala!
  • spremenil: Burkež ()

TOP ::

Pa si prej spucal stare drajverje dol.

mtosev ::

si probal Hotfix?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Hvala za odgovor!

Sem spucal, tudi Hotfix sem probal. Vedno isto... Kolikor sem na netu prebral, so bili baje problemi z driverji za AGP kartice.. očitno so ponekod še vedno.

mtosev ::

probaj Omega driver.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

sem si naložil in inštaliral omega driver.. sam mi ni lih jasn tale zadevca.. se zmer mi sistem ne prepozna graficne.. :(

peter_ki ::

zdravo
moje vprašanje pa je sledeče: imam zgoraj navedeno grafično kartico in sem opazil da mi prepozna hitrost grafičnega spomina z 400mhz,(po navedbah prizvajalca bi naj bil 1400) zakaj taka razlika, a le lahko kriva matična plošča ki ASUS A7N8X-X ( ddr rami do 400mhz, cpu amd athlon 2800+ barton )
Podatki za GPU pa se ujemajo z navedbami 725 mhz napajalnik nebi smel vplivat, saj sem 300W zamenjal z 450W in nirazlike

prosim za pomoč

blackbfm ::

sem si naložil in inštaliral omega driver.. sam mi ni lih jasn tale zadevca.. se zmer mi sistem ne prepozna graficne.. :(

Zakaj pa ne probaš najnovejših z uradne strani > http://ati.amd.com/support/driver.HTML
Preveč svinjarije si že inštaliral, če nimaš nič pametnega na disku potem naredi format pa dej na novo Win gor pa bo:D

tudjas sn probo te nove gonilinke in mi še vedno kaže da deluje pomnilnik grafine kartice na 400 mhz (a gre tu samo za kako finto pomnoževanja)?

a res noben neve zakaj?
ponavlam rami grafične bi morali delovati na 1400 mhz (kar mi je že v osnovi čudno), ATI information center pa mi kaže samo 400 mhz, dočim ko je frekvenca GPU 725MHz kar je točno.
kaj je krivo?
v osnovi krivim ddr rame (400 MHz)

Valvoline ::

Če je ddr2 varijanta potem dvomim da ima 1400mhz rame. To je že gddr3.
Tle maš link ene 3650 agp z ddr2 400(oz 800mhz efektivnih).In je verjetno tvoja enakih performans. Tisto ki si ti navedel 1400mhz je dejanskih 700mhz x2. Probaj ram in gpu navit z rivatunerjem al pa atitool.
Pr geforce 6600 so bili rami ddr2 ki so se dal navijat več k 50%. Iz tovarniških 300 je šlo na 550mhz. Probaj in poročaj.
http://www.skycomp.com.au/product.aspx?...

Zgodovina sprememb…

Valvoline ::

Lep pozdrav!

Kupil sem omenjeno grafično. Ko se zažene inštalacijski CD se mi driver noče naložiti do konca.
Pokaže se sporočilo, da ni kompatibilen z strojno opremo..oziroma z operacijskm sistemom.
Uporabljam Win XP SP2

Ko sem iskal po netu sem opazil, da nisem edini s tem problemom.. nasveti so bili, da naj se poskusi s drugimi driverji... vendar isto.. sploh se nočejo naložiti do konca..

A ma kdo kakšno idejo, kaj bi lahko bilo? Hvala!

V biosu matične plošče izklopi opcijo AGP fastwrite in AGP smartgart. Sem imel podobno težavo na mal starejšemu pc-ju z ati 9800xt.
Izklopil agp fastwrite v biosu in potem pc laufal perfektno. Pa še nekaj. Morš inštalirat .net passport v2.0 da bi lahka atijeve goninike in control center laufal normalno. Mogoče da je tu težava oz nimaš net.2.0 inštaliranega.
Če ga res nimaš ga dol potegni iz microsoftovih strani in naloži gor.

Zgodovina sprememb…

miha555 ::

Kolikor vidim se na hitro kartice ne splača kupiti. Ravno sem razmišljal o nakupu prav te, ki jo opisuješ.
Malo sem pobrskal in našel na tujem forumu, da imajo uporabniki zelo podoben, če ne že enak problem.

Rešitev naj bi bila:
Hi there and welcome to DriverHeaven!

Since that card is AGP card AMD/ATi's current drivers don't have the needed information to make the driver to work with those AGP cards, this is a common issue with the HD series AGP cards. You should look drivers from Sapphire. Get them here : Sapphire Technology - drivers

Original povezava do foruma:
http://www.driverheaven.net/windows-xp-...

Sporoči če si lahko problem rešil in kako.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: miha555 ()

Hackey ::

Imam omenjeno grafično in sem sam imel podobn primer... nato sem šel na uradno stran sapphire in tam potegnil njihovo različico driversov, delajo odlično.

Kar se pa tiče modelča, kater se čudi 400 mhz taktu, to je kriva njegova napaka ker obstajata dve različici Hd3650.Le tista ki ima gddr3 polnilnik ima omenjenih 1400mhz. To napako sem tudi sam naredil.. ampak mi ni žal. Grafična je ravno prav izkoriščena za AGP 8x. Sam sem tudi na isem računalniku sprobal Gforce 7600 pa deluje slabše... Jo priporočam. HD3850 je bolša za kakih 25%, a 1x dražja.. Ta je pa edina katera je še na trgu ki prekaša 3650 na agp-ju.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero grafično kartico

Oddelek: Kaj kupiti
61016 (861) keberovsky
»

Problem z driverji (win7)

Oddelek: Programska oprema
382640 (1924) aiko
»

Sapphire 2600 XT 512 AGP nažicat za sodelovanje z Asus A7N8X-LA!! Noče pa noče :(

Oddelek: Strojna oprema
133307 (2316) ncc2000
»

Nakup graficne (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
684491 (2988) dzinks63
»

NE-navijanje leadtek 7600gt

Oddelek: Navijanje
101214 (1125) Urajmal

Več podobnih tem