Forum » Pomoč in nasveti » Srver
Srver
xamm ::
Se ne spoznam prcej velik na tele srvrje pa imam za vs, izkušenejše, par uprašanj!
Rd bi postavu spletno stran na računalniku pa sm si inštaleru xampp(apache). V htdocs sm si koper poskusno stran index.html. Do nje lahko dostopam preko localhosta prek spletnega brskalnika...Zanima pa me če se da do te strani dostopat tud iz drugega računalnika prek ip-ja, brez domene!
Potem: kako je z zakupom domene? Če želim potem dostopat do strani preko domene rabm nujno DNS srver? Al rabm njim spročit samo ip naslov?
3. vprašanje: Če pa bi spletna stran gostovala na njihovih strežnikih, kako poteka prenos na njihove stržnike?
Vsa te odgovore sem probu najdt na intrnetu sam nism meu sreče...zato brez zamere.
Rd bi postavu spletno stran na računalniku pa sm si inštaleru xampp(apache). V htdocs sm si koper poskusno stran index.html. Do nje lahko dostopam preko localhosta prek spletnega brskalnika...Zanima pa me če se da do te strani dostopat tud iz drugega računalnika prek ip-ja, brez domene!
Potem: kako je z zakupom domene? Če želim potem dostopat do strani preko domene rabm nujno DNS srver? Al rabm njim spročit samo ip naslov?
3. vprašanje: Če pa bi spletna stran gostovala na njihovih strežnikih, kako poteka prenos na njihove stržnike?
Vsa te odgovore sem probu najdt na intrnetu sam nism meu sreče...zato brez zamere.
madmitch ::
Ni nujno, da imaš lasten DNS. Če imaš statični IP (govorim za SiOL), vneseš njihove DNS strežnike, pošlješ e-mail na dns@siol.net in prosiš, naj ti domeno peljejo na tvoj IP. Stvar opravljena pa še skrbeti ti ni treba ali DNS dela ali ne.
Poleg tega prosiš še za wildcard predpone, da imaš lahko več podstrani, recimo pepe.domena.so, mami.domena.si, kravica.domena.si, www.domena.si, ftp.domena.si...
Poleg tega prosiš še za wildcard predpone, da imaš lahko več podstrani, recimo pepe.domena.so, mami.domena.si, kravica.domena.si, www.domena.si, ftp.domena.si...
Nobody is perfect, my name is Nob Ody
Zgodovina sprememb…
- spremenil: madmitch ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | E-pošta in drugo gostovanjeOddelek: Izdelava spletišč | 3693 (3272) | Jerry000 |
» | Zamenjava ISP-ja (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 5468 (4645) | NeMeTko |
» | preusmeritev mailaOddelek: Izdelava spletišč | 2144 (1658) | Ice-Heki |
» | Domena kupljena, kako naprej?Oddelek: Omrežja in internet | 5027 (4127) | Rokic |
» | http://freeweb.siol.net/$username$Oddelek: Omrežja in internet | 3074 (2748) | UrMaN |