Forum » Pomoč in nasveti » Počasen zagon računalnika takoj po vklopu
Počasen zagon računalnika takoj po vklopu
DixieFlatline ::
Kar naenkrat mi zagon računalnika takoj po vklopu deluje zelo počasi( minuto ali celo več). Gre le za del do zagona OS(POST in ostala jajca), OS se naloži z normalno hitrostjo.
Nisem dodajal nobene strojne opreme ali spreminjal nastavitev v biosu.
Kaj bi blo lahko narobe in kako zadevo pretestirati(sumim plato,bios)?
Hvala
Nisem dodajal nobene strojne opreme ali spreminjal nastavitev v biosu.
Kaj bi blo lahko narobe in kako zadevo pretestirati(sumim plato,bios)?
Hvala
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
Mogoče sem malo čudno napisal, ampak čas od vklopa do začetka zaganjanja OSa je nenormalno dolg(sliko kjer ti izpiše frekvenco cpuja,količino rama itd. gledam zelo dolgo).
Ne gre za zabasan sistem, saj se OS naloži hitro in dela bp.
Ne gre za zabasan sistem, saj se OS naloži hitro in dela bp.
Sistem ni star niti 2 leti, gre pa za C2D 6300 cpu, asus p5b plata,2GB DDR2 RAM.
Ram sem potestiral in deluje bp.
Ram sem potestiral in deluje bp.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DixieFlatline ()
solatko ::
Naloži zadnji bios in poglej nastavitve v bios-u, lahko pa je kaj narobe s kakšnim od ramov.
Najbolje sistem razkopat, dobro prečistit, nastavit bios, potem pa boš videl. Če je to začelo naenkrat, potem je ena od komponent - stestiraj rame.
Najbolje sistem razkopat, dobro prečistit, nastavit bios, potem pa boš videl. Če je to začelo naenkrat, potem je ena od komponent - stestiraj rame.
Bios sem naložil najnovejši, a problem ostaja. Gnilo je to, da se mi kišta včasih zažene normalno, včasih pa ne, zato sumim da gre za HW napako.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PC se po par sekundah starta nepričakovano ugasneOddelek: Strojna oprema | 3116 (2378) | suhi |
» | Sesuvanje i7 3820, 64GB sistema, NUJNO (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7635 (5642) | Icematxyz |
» | Zanimiv problem z računalnikomOddelek: Pomoč in nasveti | 2445 (1934) | chrush |
» | Računalnik se konstantno resetiraOddelek: Pomoč in nasveti | 2128 (1885) | Teta Pehta |
» | PROSIM ZA POMOČ - NIKAKOR NE MOREM INŠTALIRATI DRIVERJEVOddelek: Pomoč in nasveti | 1466 (1205) | MaD_Mavr0 |