» »

1 Long beep, po novem celo ne piska več

1 Long beep, po novem celo ne piska več

Veron ::

Zgodovina je taka, kolega mi prnesu računalnik, računalnik puščal dolg beep 1, torej sumil ram ali plata. Vsaj tako piše, da naj bi pomeni long beep (mogoče to različno od prouizvajalca?)
Gledal sem tole

Ko ga je prnesu je bil prvo poln praha, spucamo, hladilnik detaljno tud, nova pasta in viola pri meni dela vredu, ga odnese tip domov, mu dela 1dan, nasledn dan spet kliče, da spet začel piskat, prnese, res tudi pri meni 1 long beep, probam ram v 2. slot, clear cmos, zalafam komp, dela, dam memtest skozi, da vidim če je ram ok, naredi memtest brez problema, nato še v winse pridem, dam kompu da mele na polno (100% cpu in ram - prime95) super dela par ur brez problema.

Odnese tip računalnik spet dam, me kliče čez 2h da zadeva spet enaka.
Torej predvidevam, da ostane samo plata še? Ali je lahko še kaj narobe? Ker če je še kaj, potem bo tip raje kupil novega, ker trenutno ima Sempron 2800+, 512mb rama, radeon 9600se in 120gb diska, plata je pa od winfast neka, socket a.

Kak predlog?

edit: po tem ko je kolega javil, da niti ne piska več, je sam odprl pc in ram spet prestavil na slot1 in zadeva spet začela piska, torej 1 dolg pisk, mal tišine pa spet 1 dolg piks. Glede na to, da je ram šou normalno skozi memtest, verjento plošča hin?
  • spremenil: Veron ()

D3m ::

Tebi dela.....njemu ne dela? Zanimivo. Bi rekel, da je pol težava v vhodnih oz. izhodnih napravah pri njemu doma, če je pri tebi delalo brez problem z testi vred, ki si jih naredil.
Ali ima, kod drug še svoje mnenje?
|HP EliteBook|R5 6650U|

Veron ::

Nekako mislim, da ni tukaj neka težava, zdi se kot da nekaj časa rabi, da neha delat. Ker prvič ko je odnesel domov, mu je 1dan delalo, šele 2. dan je začelo piskat.

edit: aya pa 1. ko ga je prisel je tudi pri meni piskalo, dokler ga nisem spucal. Tako, da mislim, da nima glih veliko veze glede napeljav

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Veron ()

D3m ::

Pol se pa lohk strinjam, da problem tiči v matični plošči.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rabim pomoc obvezno - PC ne dela

Oddelek: Pomoč in nasveti
332578 (1520) Gagatronix
»

Računalo se ne prižge, pisk tišina pisk tišina...

Oddelek: Strojna oprema
6664 (618) BlaY0
»

Problem po čiščenju računalnika

Oddelek: Strojna oprema
161977 (1192) solatko
»

Računalnik z RAID poljem se noče obuditi v življenje

Oddelek: Pomoč in nasveti
51308 (1242) ibozic
»

A je sla plata u ku...?