Forum » Pomoč in nasveti » Problem pri nadgradni računalnika
Problem pri nadgradni računalnika
gadk ::
Tako kot nekateri do sedaj sem tudi sam nadgradil računalnik in imam sedaj težave.
prvoten sistem
LC Power 500W napajalnik
gigabyte k8ns pro (747 pin- amd athlon 64 se mi zdi)
1,5GB rama
amd athlon 64 3000+
ati 9800pro agp
Sedaj sem grafično kartico,zaradi čudnega delovanja zamenjal z asus ah3650 silent. Po dolgi borbi z gonilniki, sem jih poštimal tako, da sedaj vsaj normalno sliko kaže (ati agp hotfix) in imam sedaj problem s procesorjem. Že pri prižganih osnovnih programih mi deluje na 100% in vse šteka. Zato sem odstranil 500MB rama, tako da je sedaj malo bolje ampak ne dovolj za normalno uporabo računalnika.
Kaj mi svetujete da naredim ??
Ali je rešitev v novem procesorju?? SEdaj bi verjetno že težko dobil 747 ali 754(nevem več točko kolk pinski procesor more biti oz kero podnožje mam) pinski athlon 64 procesor ?? Če bi, kje??
Ali bi pomagalo če računalnik formatiram??
Ali enostavno nesem nazaj grafično in uzamem kaj kar bo bolje delovalo (boljši gonilniki)??
Ali imam sedaj pršvoh napajalnik??
Rad bi to čimpreje rešil, ker če je problem v gonilnikih grafične jo bom nesel nazaj.
prvoten sistem
LC Power 500W napajalnik
gigabyte k8ns pro (747 pin- amd athlon 64 se mi zdi)
1,5GB rama
amd athlon 64 3000+
ati 9800pro agp
Sedaj sem grafično kartico,zaradi čudnega delovanja zamenjal z asus ah3650 silent. Po dolgi borbi z gonilniki, sem jih poštimal tako, da sedaj vsaj normalno sliko kaže (ati agp hotfix) in imam sedaj problem s procesorjem. Že pri prižganih osnovnih programih mi deluje na 100% in vse šteka. Zato sem odstranil 500MB rama, tako da je sedaj malo bolje ampak ne dovolj za normalno uporabo računalnika.
Kaj mi svetujete da naredim ??
Ali je rešitev v novem procesorju?? SEdaj bi verjetno že težko dobil 747 ali 754(nevem več točko kolk pinski procesor more biti oz kero podnožje mam) pinski athlon 64 procesor ?? Če bi, kje??
Ali bi pomagalo če računalnik formatiram??
Ali enostavno nesem nazaj grafično in uzamem kaj kar bo bolje delovalo (boljši gonilniki)??
Ali imam sedaj pršvoh napajalnik??
Rad bi to čimpreje rešil, ker če je problem v gonilnikih grafične jo bom nesel nazaj.
- spremenilo: gadk ()
Pyr0Beast ::
Prestavi disk iz PIO na DMA mode.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
hvala za pomoč, sm nimam pojma kaj bi to pomenilo. Mi lahko razložiš, prosim ?
Disk pa je wd 400GB.
mal sm pogooglal pa tut na tej se pozanimal kk se spremeni. tako da sem dol potednu programček k to spremeni u dma, sam učinka pa ni opaznega, tako d nevem.
še kakšna rešitev oz predlog mogoče??
Disk pa je wd 400GB.
mal sm pogooglal pa tut na tej se pozanimal kk se spremeni. tako da sem dol potednu programček k to spremeni u dma, sam učinka pa ni opaznega, tako d nevem.
še kakšna rešitev oz predlog mogoče??
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gadk ()
opeter ::
V BIOS poglej, kako imaš nastavljen disk. Tam imaš opcijo mode: PIO, DMA (UltraDMA) ipd.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Zagotovo so problem gonilniki!!
Sedaj sem nazaj namestil staro 9800pro in mi deluje velikko bolje.
3650 v igrici NFS carbom šteka na minimalnik nastavitvah, 9800pro pa deluje gladko na maximum performance.
Ima kdo kakšne izkušnje z vračanjem strojne opreme nazaj u trgovino, kupil sm jo pri lokalnem trgovcu, grafično sm kupil 14 nazaj tako da je 7 dnevni rok vračila potekal.
Ker 80€ tut ni tko mal....
lp
Sedaj sem nazaj namestil staro 9800pro in mi deluje velikko bolje.
3650 v igrici NFS carbom šteka na minimalnik nastavitvah, 9800pro pa deluje gladko na maximum performance.
Ima kdo kakšne izkušnje z vračanjem strojne opreme nazaj u trgovino, kupil sm jo pri lokalnem trgovcu, grafično sm kupil 14 nazaj tako da je 7 dnevni rok vračila potekal.
Ker 80€ tut ni tko mal....
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problemi po menjavi hardweraOddelek: Strojna oprema | 947 (780) | KTr1sk |
» | koliko je vreden sledeci racunalnik (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6315 (4487) | vinkl25 |
» | help me..PIO modeOddelek: Strojna oprema | 1241 (981) | _vrag_ |
» | računalnik za okoli 100.000sit??Oddelek: Kaj kupiti | 2278 (1882) | Jan987 |
» | Igre so dolgo loadajo in zatikajo?!Oddelek: Strojna oprema | 1354 (1045) | gorann |