Forum » Izdelava spletišč » Ena fora s PHP
Ena fora s PHP
cahahopie ::
Torej....
Mam bolj na začetku kode napisano
}
Torej ... hočem povedat... zakaj ne dela.. recimo če jz na začetku dodelim $sql spremenljivki en query zapis. Nato pa dodelim nek podatek eni spremenjlvki, ki bo vnesla svojo vrednost v ta query ..torej v bazo. Nato pa zapišem v bazo s tem da mysql_query dodelim vrednost $sql spremenljivke... zakaj to ne dela??? To bi moglo po vsej logiki proraditi!!
Mam bolj na začetku kode napisano
if($gumb ni klikjen)
{
if(je user...ta prav)
{
$sql = "update tabelo set polje = '$podatek' where id='$id'";
$sql = mysql_query("select polje from tabela where id='$id");
...in dobiš.. podatek...
if($podatek == "")
{
$input_tag = "checked";
}
else
{
$input_tag = null;
}
izpiši...form... in še kaj
}
}
else //in na koncu kode...
{
if($input)
{
$podatek = "1"; //to pomeni checked
}
if(!mysql_query($sql)) {
echo mysql_error();
}
}
}
Torej ... hočem povedat... zakaj ne dela.. recimo če jz na začetku dodelim $sql spremenljivki en query zapis. Nato pa dodelim nek podatek eni spremenjlvki, ki bo vnesla svojo vrednost v ta query ..torej v bazo. Nato pa zapišem v bazo s tem da mysql_query dodelim vrednost $sql spremenljivke... zakaj to ne dela??? To bi moglo po vsej logiki proraditi!!
- spremenilo: cahahopie ()
rc-car ::
Ti imaš tole napisan v $sql:
In potem na koncu kličeš:
if(!mysql_query($sql)) {
echo mysql_error();
}
Zakaj že ne dela?
In zakaj imaš na začetku:
$sql = "update tabelo set polje = '$podatek' where id='$id'";?
In potem na koncu kličeš:
if(!mysql_query($sql)) {
echo mysql_error();
}
Zakaj že ne dela?
In zakaj imaš na začetku:
$sql = "update tabelo set polje = '$podatek' where id='$id'";?
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed
Zgodovina sprememb…
- spremenil: rc-car ()
cahahopie ::
Ne ne... jo... musunderstood...
Saj ni enako ime. Ne obračaj pozornosti na to.. samo tako sem napisu... je različno!!
Sicer pa sem otkril napako...
v bistvu imam čist na vrhu še en $sql = "insert into tabela....";
S čimer sem mislu, da če se posta članek... naj bo ta sql... če pa je v popravilo pa on drug (za update). Toda sem pozabu, da kot ti klikneš submit...se pejđ reloada... in prevzeme vrednost prve spremenljivke $sql (insert...), ker pa JE $gumb klikjen... torej... gre na ELSE in se izogne da bi priredilo nov query zapis $sql spremenjlivki...
torej to je napača!!
Saj ni enako ime. Ne obračaj pozornosti na to.. samo tako sem napisu... je različno!!
Sicer pa sem otkril napako...
v bistvu imam čist na vrhu še en $sql = "insert into tabela....";
S čimer sem mislu, da če se posta članek... naj bo ta sql... če pa je v popravilo pa on drug (za update). Toda sem pozabu, da kot ti klikneš submit...se pejđ reloada... in prevzeme vrednost prve spremenljivke $sql (insert...), ker pa JE $gumb klikjen... torej... gre na ELSE in se izogne da bi priredilo nov query zapis $sql spremenjlivki...
torej to je napača!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cahahopie ()
rc-car ::
Ups...
Ja, ok pol (nisem opazil, da spreminjas uno spremenljivko).
Ne, ne moreš met tko kot si si ti zamislu
Ker se že prej noter zapiše una vrednost in tudi, ko drugi spremenljivki spremeniš vrednost ostane stara vrednost tam noter.
addon: ok, pol...
Ja, ok pol (nisem opazil, da spreminjas uno spremenljivko).
Ne, ne moreš met tko kot si si ti zamislu
Ker se že prej noter zapiše una vrednost in tudi, ko drugi spremenljivki spremeniš vrednost ostane stara vrednost tam noter.
addon: ok, pol...
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed
Zgodovina sprememb…
- spremenil: rc-car ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [PHP]Zajem podatkov iz bazeOddelek: Programiranje | 4032 (3669) | cobrica |
» | 2002-03-29 -> 29.3.2002Oddelek: Izdelava spletišč | 1593 (1419) | cahahopie |
» | PHP in mySQLOddelek: Programiranje | 1929 (1637) | rasta |
» | pa še 2 PHP problema ... (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 2969 (2518) | rasta |
» | PHP help!Oddelek: Programiranje | 1725 (1563) | rc-car |