Forum » Programska oprema » Word in poravnavanje številk v "stolpec"
Word in poravnavanje številk v "stolpec"
barakus ::
Microsoft Word ni ravno moje najljubše orodje.
Imam dokument, kjer je vsaka vrstica sestavljena iz teksta na levi in številke na desni, zdaj me pa zanima kako poravnat vse številke da bodo ena pod drugo poravnane (sedaj je to narejeno s tabi in ni najlepše sploh pa ni praktično).
LP
Imam dokument, kjer je vsaka vrstica sestavljena iz teksta na levi in številke na desni, zdaj me pa zanima kako poravnat vse številke da bodo ena pod drugo poravnane (sedaj je to narejeno s tabi in ni najlepše sploh pa ni praktično).
LP
Duhec ::
Uporabi decimalni tabulator.
Vklopi si ravnilo (View/Ruller) in v levem kotu se pojavi okenček z levim tabulatorjem, kot črka L .
Če klikaš nanj se spreminja v sredinskega, desnega, decimalnega , ki je podoben narobe obrnjeni črki T in zraven pikica.
Zdaj samo klikni nekam na ravnilo kjer hočeš imeti decimalna mesta poravnana glede na ta decimalni tabulator.
Vklopi si ravnilo (View/Ruller) in v levem kotu se pojavi okenček z levim tabulatorjem, kot črka L .
Če klikaš nanj se spreminja v sredinskega, desnega, decimalnega , ki je podoben narobe obrnjeni črki T in zraven pikica.
Zdaj samo klikni nekam na ravnilo kjer hočeš imeti decimalna mesta poravnana glede na ta decimalni tabulator.
[SpydeR] ::
Obujam staro temo, ker imam eno podvprašanje glede poravnave decimalnih mest. Zanima me ali obstaja možnost hkratne poravnave na decimalno mesto in sredinske poravnave teksta glede na stolpec.
Primer: v 1. vrstici imam vrednost 2057, v 2. pa 11,57. Kako nastavim poravnavo decimalnega mesta, da bo tekst poravnan sredinsko (enak odmik zgornje številke od levega roba in spodnje od desnega)?
Primer: v 1. vrstici imam vrednost 2057, v 2. pa 11,57. Kako nastavim poravnavo decimalnega mesta, da bo tekst poravnan sredinsko (enak odmik zgornje številke od levega roba in spodnje od desnega)?
bojsi ::
Obujam staro temo, ker imam eno podvprašanje glede poravnave decimalnih mest. Zanima me ali obstaja možnost hkratne poravnave na decimalno mesto in sredinske poravnave teksta glede na stolpec.
Decimalni tabulator ročno nastaviš na sredini stolpca.
[SpydeR] ::
Desno od sredine, da sta zgornja in spodnja vrstica poravnani enako od levega in desnega roba. Se pravi, da ni druge kot ročno nastavljanje tabulatorjev?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: [SpydeR] ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pretvorba števil v ExceluOddelek: Loža | 2604 (2440) | darkolord |
» | Java ObjektiOddelek: Programiranje | 2252 (1946) | Mavrik |
» | Word 07 tabulatorji - izpit informatika težavaOddelek: Programska oprema | 1727 (1634) | CybeRoky |
» | Word - poravnava besedilaOddelek: Programska oprema | 2693 (2693) | nodrim |
» | Word - 'kazalo'Oddelek: Programska oprema | 6449 (6372) | mare_ |