» »

Word - poravnava besedila

Word - poravnava besedila

Avby ::

Zanima me kako lahko poravnano v isti vrstici datum skrajno desn , nato pa pišemo besedilo od začetka vrstice proti datumu, datum bo pa vedno ostal na tistem mestu? Pa tudi če bi nato spremenili rob lista ali velikot besedila v celotni vrstici, da bi datum ostal na istem mestu. To je vedno skrajno desno.

MadMicka ::

Težko :) . Varianta je, da narediš vrstico presledka, ali pa da uporabiš "okenčka" in pač za datum rezerviraš desnega, manjšega, v levega večjega pa pišeš.

sodček ::

narediš 2 stolpca samo na tistem odseku dokumenta in v enem daš levo, v drugem desno poravnavo.

Avby ::

Da z stolpci deluje. Tudi za posamezno vrstico. Super.

Sedaj pa me zanima če to drži, da ko vstavim prelom strani na vrhu strani, da bo tista stran ostala točno takšna, kot je? Se pravi, da se nebo spreminjala če zgornjo stran dopolnjujem? Mislim, da je tako ampak, da nebi potem bilo težav. :D

Pa še zanima me če se da narediti kakšno bližnjico v orodni vrstici za word enačbe 3.0. Se pravi da ne rabim vedno iti na Vstavljanje -> predmet -> iskanje enačbe 3.0 ampak da bi kliknil le na gumb v orodoni vrstici?

il ::

Uporabi tabulator z desno poravnavo za datum. Namig: vsa kazala so izdelana na ta način

nodrim ::

jao :D

il je edini povedal pravilni način ..

v vrstici določiš tabulator z desno poravnavo in ga postaviš ob desni rob (za uporabo tabulatorjev si poglej pomoč v wordu), potem lahko pred tem besedilom (v tvojem primeru datumom) pišeš karkoli ...

nodrim ::

za gumb za enačbe si pa poglej pomoč o prilagajanju orodnih vrstic ...

z desno miškino tipko klikneš v poljubno orodno vrstico in na dnu seznama izbereš "Po meri ..." ali Customize ... potem si med "Ukazi" poiščeš želenega in ga enostavno odvlečeš v poljubno orodno vrstico, če potem na ta gumb klikneš z desno miškino tipko (medtem, ko je okno za prilagajanje še vedno odprto) lahko nastavljaš še par stvari glede prikaza itd.

Avby ::

Končno sem pogruntal tabulator koliko toliko dobro. Ampak premika pa ob poravnavi besedila levo, desno, sredina... celotno vrstico in ne le posameznega tabulatorja?

Stolpec za posamezno vrstico se mi skoraj bolj dopade...

Lastno vrstico se tudi naredil z ikono enačbe. Sedaj pa grem študirat kako se naredi kazalo. 8-)

Edit: sem ravno ugotovil, da se da tabulator tudi za posamezen odsek - vrstico nastaviti, ker mi je bilo smešno da bi veljal za cel dokument po defoltu. To pa je že boljše.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Avby ()

nodrim ::

ja, ja .. seveda .. ko ga nastaviš se ti ob pritisku na Enter v novem odstavku ponovi tabulator, če ga ne rabiš več, ga z miško samo potegneš iz merila in se ne pojavlja več, razen v tisti prvi vrstici


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Word pomoč - razmik med besedami

Oddelek: Pomoč in nasveti
95598 (5399) prtenjam
»

Windows 8 neuradno drugo leto (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
8322601 (19623) darkolord
»

Word 07 tabulatorji - izpit informatika težava

Oddelek: Programska oprema
71668 (1575) CybeRoky
»

A se kdo spozna na excel ?

Oddelek: Programska oprema
264342 (3538) smrekca
»

cue in bin file-i

Oddelek: Programska oprema
51028 (948) rorcange

Več podobnih tem