» »

Word - 'kazalo'

Word - 'kazalo'

mare_ ::

Hi!
Torej, zanima me, kako oz. če sploh lahko v Wordu naredim nek seznam (oz. nekaj podobnega) na tak način, kakor se naredi kazalo.
Npr:

abcd.........................1
efghij.......................2
kl...........................3
mnoprsšt.....................4

Prvi 'stolpec' poravnan na levo, potem pikice, potem pa številke, poravnane na desno. Pri tem je pomembno, da je vse skupaj lepo poravnano in da se ne podre, če recimo odpreš fajl v drugi verziji worda, na drugem računalniku...

(edit: tukaj gor se tud vse podre, da ne bo kdo čudno gledal ;>)
  • spremenil: mare_ ()

jurre ::

da se, samo mors te naslove met narejene s slogi. In potem izberes not nek kazalo (ne vem zdle na pamet) pa ti word sam sestavi iz tistih slogov

mare_ ::

Ja, to že, samo teh naslovov ni nikjer drugje v dokumentu. V bistvu naj bi to bilo neko kazalo prilog, ki so npr. fotokkopirane slike, grafi itd in jih ni nikjer v tistem fajlu, so posebej. Bolj razumljivo? :)

ql000 ::

npr. Priloga1 označiš kot Heading 1, Priloga2 kot Heading 1, potem greš pa na roletni meni Insert -> Reference -> Index and Tables potem pa izberi Table of Contents. Stil si še lahko poštimaš, kakor ti je ljubo.

Upam, da sem zadel!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ql000 ()

dyn ::

Naj enostavneje ti je poravnavanje besedila s tabulatorjem (tab), le na Word-ovem ravnilu si izberi vrsto tabulatorja (levi, desni, decimalni, ...). Saj koliko sem te razumel teh prilog, ki bi jih v dokumentu navedel v sami datoteki ni in bi jih ti v dokument vpisal ročno.

gumby ::

lahko imas tud kazalo slik... samo je treba wordu dopovetat, kaj je slika in kaj ni

jamiroq ::

najlažje je če vsako sliko označiš z napisom; sliko izbereš, klikneš vstavljanje -> sklic -> napis; kot oznako izbereš slika, ali pa si ustvariš nove oznake. nato le z vstavljanje -> sklic -> kazala -> kazalo slik vstaviš kazalo slik in je.

če pa prav hočeš napisat na roko uporabi tabulatorje, kot je zgoraj napisal dyn, za pikice med tekstom in številko strani pa označi kazalo in klikni oblika -> odstavek -> tabulatorji -> v razdelku vodilna črta izberi tisto, ki ti je všeč.

mare_ ::

Tole s tabulatorji bo prav, najlepša hvala :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako že naštimaš v Wordu š. strani?

Oddelek: Pomoč in nasveti
201586 (910) harvey
»

Word in zamiki v kazalu

Oddelek: Programska oprema
51760 (1385) seba-beba
»

Pomoč pri oblikovanju kazala v wordu

Oddelek: Pomoč in nasveti
72392 (2303) prtenjam
»

Word - poravnava besedila

Oddelek: Programska oprema
82575 (2575) nodrim
»

Word 2007 nekaj zadev

Oddelek: Programska oprema
63634 (3457) StratOS

Več podobnih tem