Forum » Pomoč in nasveti » Matejevi salterji - kaksen potenciometer
Matejevi salterji - kaksen potenciometer
Realman ::
Prosil bi, ce mi lahko izdelovalec salterjev odgovori kaksen potenciometer je uporabil za regulacijo vrtljajev ventilatoraja.Namrec ni mi jasno, saj t mali potenciometri so komaj do 0,5W.Pa me zanima ce ga ne skuri po nekaj casa obratovanja.
Highlag ::
Sicer nisem izdelal še nobenega regulatorja vrtljajev motorjev, vendar motorji ki kurijo več kot 0,5W skoraj gotovo počasi skurijo potenciometer 0,5W. Poizkusi dobiti žični potenciometer za 2W. Sam verjetno ga boš moral kje naročiti.
Sploh pa ne vem, zakaj ljudje ne uporabijo regulatorskega čipa 317, ki mu lahko z malim trimerčkom zelo enostavno naštimaš izhodno napetost. Pa še nič ne moreš skuriti.
Sploh pa ne vem, zakaj ljudje ne uporabijo regulatorskega čipa 317, ki mu lahko z malim trimerčkom zelo enostavno naštimaš izhodno napetost. Pa še nič ne moreš skuriti.
Realman ::
Highlag a lahko zadevo malo bolj podrobno razlozis, tocno oznaka cipa 317.
Oz. a poznas kaksno vezje, al rabis samo cip in trimer.
Oz. a poznas kaksno vezje, al rabis samo cip in trimer.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Elektroniki, na pomoc (NTC termistor vprasanje)Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5301 (4640) | svizec75 |
» | Potenciometer za ventilatorOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2633 (2337) | singular |
» | potenciometer ?Oddelek: Strojna oprema | 2158 (1925) | Alec999 |
» | Vezanje upora na vent!Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1151 (924) | totimato |
» | Regulacija št. vrtljajev venta!!!Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1559 (1308) | Izak |