» »

Patria naj bi podkupila premiera Janšo

Patria naj bi podkupila premiera Janšo

Temo vidijo: vsi
««
92 / 139
»»

Brane22 ::

@Matthai:

Takšno nespoštovanje sodišč je žaljivo.

Tole se mi zdi rahlo nekorektno.

Ni da obožujem Janšo, ampak nek nivo bi pa morali imeti.
Zdaj si vpeljal ta primer samo zato, da ga prikrito primerjaš z gnojem.

Če imaš komu kaj reči, je korektno da to storiš naravnost.

Zdaj bi nekdo lahko šel na drugi konec spektra in našel nekoga, ki je bil po krivem obsojen najtežjih dejanj in po možnosti usmrčen, so what ?

Kakšne zveze ima to z možnostjo, da je bilo sojeno po političnih kriterijih ?

In zakaj bi se moral sekirati za spoštovanje sodišč ?

Če imam pravico reči kar mislim, potem je nekako naravno da ta pravica obsega mojo oceno dela sodišč.

Mogoče je lahko moja ocena trapasta, ampak ne vidim zakaj je sama po sebi žaljiva.

Nedotakljivost sodišč bi prej pričakoval v kaki džamahiriji kot v moderni ureditvi.

Koneckoncev, če je željiv dvom v delo sodišč, zakaj to potem ne razširiti še na ostale veje oblasti ?

nato ti samo ostane še da kaznuješ "žalitve" in si v krogu večne oblasti z istimi igralci.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Brane22 ()

PrihajaNodi ::

Ne. Sedi.

Se vidi, da nekateri sploh ne vedo za kaj se gre. Samo tulijo kot volkovi v polno luno. Žalosten dan za našo državo in pravosodje.

Cervantes ::

Razen Matoza & Co. tega noben ne ve. Je pa dejstvo, da je zahteval izločitev, že v prvi fazi.
V primeru balkanski bojevnik smo se vsi (verjetno neupravičeno) zgražali. A zdej je pa to kar OK,al kaj?

V primeru balkanski bojevnik smo se vsi (verjetno neupravičeno) zgražali. A zdej je pa to kar OK,al kaj?

Pa nehajmo se sprenevadati za kakšne dokaze je šlo v primeru balkanski bojevnik, kjer so obsodbe padale v Črni Gori, Italiji, Srbiji pri nas pa ne. Takšne dokaze, ki jih je sodišče imelo v primeru JJ. bi se moralo izločiti.

Začne naj se upoštevati človekove pravice v Slovenistanu ne pa nekaj na hojladri da se dela cirkus za narod.

Zgodovina sprememb…

Ima pa JJ. težke čase sodne stoški v tožbi zoper dobro ime in čast pri tistem fincu okoli 25.000€, to tožbo sedaj 35.000€ + sodne stroški. Sodišče potrebuje denar, mariborsko je baje čisto na podnu, jih razumem. Bi bili pa lahko vsaj toliko profesionalni da bi kaj podtaknili, ne pa lovili duhove.

poweroff ::

Pa kakšne pokate... Ne razumem kako bi tej združbi podtaknili ovaduha oz. tajnega sodelavca? Bi ga združba sprejela medse? Da bi si še bolj razdelili podkupnine?

Kar se tiče spoštovanja sodišč. Seveda se sme kritizirati. Ampak kar delajo v SDS ni kritika, ne podajo nobene utemeljitve. To kar oni počnejo je žaljenje in vnaprejšnja diskreditacija. Zato, ker jim sodba ni všeč.

Razumel bi, da bi naredili analizo krivičnih sodb in potem zaključili, da gre za "krivosodje". Ampak tukaj se s tem izrazi opleta pavšalno.

Da se razumemo. Vsak ima pravico, da se brani na najbolj nemogoče in neumne načine. Tako Rakuša kot Janša. Problem je v ljudeh, ki zgodbicam enega verjamejo, zgodbicam drugega pa ne. Problem je v tem, da ena politična stranka histerizira celotno nacijo, zlasti pa je problem, da se ljudje pustijo histerizirati nekomu, ki ima "na vesti" serijo kršitev zakonodaje. In da je tak človek, ki očitno ne spoštuje lastne države in njenih organov, celo izvoljen kot voditelj te države.

Kakorkoli že. S tem se nima več smisla ukvarjat. Gremo dalje. V Sloveniji imamo pač preveč resnih problemov, da bi se imeli čas ukvarjati s takšnimi traparijami. Sploh je pa tam še en odmrznjen politik na J, za katerega upam, da se postopki čim prej začnejo na sodišču...
sudo poweroff

Pšenični ::

PrihajaNodi je izjavil:

Ima pa JJ. težke čase sodne stoški v tožbi zoper dobro ime in čast pri tistem fincu okoli 25.000EUR, to tožbo sedaj 35.000EUR + sodne stroški. Sodišče potrebuje denar, mariborsko je baje čisto na podnu, jih razumem. Bi bili pa lahko vsaj toliko profesionalni da bi kaj podtaknili, ne pa lovili duhove.

V bistvu po tem, kako si talajo službe teli iz KPK, lahko sklepamo na vse ostalo. Recimo, kako ta sistem deluje. Sistem v sistemu. Mreža povezav. In zakaj je sistem še zmeraj delujoč.

Sodba se odvija nekako sočasno z nekaterimi drugimi dogodki, zato je razvidno, da ta sistem deluje kot dobro naoljen stroj.

Zgodovina sprememb…

Pa kakšne pokate... Ne razumem kako bi tej združbi podtaknili ovaduha oz. tajnega sodelavca? Bi ga združba sprejela medse? Da bi si še bolj razdelili podkupnine?

Aja, na podlagi indicev se pa lahko obsodi. Torej je potrebno vse rome obsoditi ker sigurno kradejo železo in baker. Bravo

Kar se tiče spoštovanja sodišč. Seveda se sme kritizirati. Ampak kar delajo v SDS ni kritika, ne podajo nobene utemeljitve. To kar oni počnejo je žaljenje in vnaprejšnja diskreditacija. Zato, ker jim sodba ni všeč.

Krtika sploh ni pomembna. Pomebno je to da se ne ve česa je človek kriv. Čestitke še enkrat, mogoče boš kdaj v življenju ugotovil za kaj gre.

Razumel bi, da bi naredili analizo krivičnih sodb in potem zaključili, da gre za "krivosodje". Ampak tukaj se s tem izrazi opleta pavšalno.

Krivičnih sodb? Katera pa so to? Balkanski bojevnik? A ne, ne. To pa ne.

Da se razumemo. Vsak ima pravico, da se brani na najbolj nemogoče in neumne načine. Tako Rakuša kot Janša. Problem je v ljudeh, ki zgodbicam enega verjamejo, zgodbicam drugega pa ne. Problem je v tem, da ena politična stranka histerizira celotno nacijo, zlasti pa je problem, da se ljudje pustijo histerizirati nekomu, ki ima "na vesti" serijo kršitev zakonodaje. In da je tak človek, ki očitno ne spoštuje lastne države in njenih organov, celo izvoljen kot voditelj te države.

Floskule ne pomagajo nikomur. Dajmo se pogledati v ogledalo:

1. Naša sodiša so neoperativna, (ali zberejo napačne dokaze ali jih sploh ne in obsodijo človeka)
2. So nefunkcinalna (1 mesec traja da se sodba vroči) lol
3. Eni in isti nedotaljivi šmorni z neomejenimi mandati, zaščiteni bolj kot kočevski medvedi....

Kakorkoli že. S tem se nima več smisla ukvarjat. Gremo dalje. V Sloveniji imamo pač preveč resnih problemov, da bi se imeli čas ukvarjati s takšnimi traparijami. Sploh je pa tam še en odmrznjen politik na J, za katerega upam, da se postopki čim prej začnejo na sodišču...

Kamorkoli gremo smo še vedno v srednjem veku. Inkvizicija pa to. Se vidi po tebi podobnih komentarjih. Sam da je kriv.

V bistvu po tem, kako si talajo službe teli iz KPK, lahko sklepamo na vse ostalo. Recimo, kako ta sistem deluje. Sistem v sistemu. Mreža povezav. In zakaj je sistem še zmeraj delujoč.

Tale KPK je pa itak največja sramota Slovenije. Vsi so tulili kako kredibilen je...Sedaj se je pokazalo, da je to pravzaprav še en nekoristen urad. Oziroma urad, ki povzroči več škode kot koristi. Jaz pa plačujem te neumnosti skupaj z vami.

Zgodovina sprememb…

Pšenični je izjavil:

Res je žalosto kako so talali službe našim. Klik, stran 3. Lep graf, ki pokaže delovanje zlasti ene stranke...

Kakorkoli. Kar se mene tiče, je tale tema zaključena. Sodba je pravnomočna.
sudo poweroff

Ja, vsi so tulili, kako je KPK kredibilen, ko je odnesel Kresalko. Ko je šlo pa za Jajota, hop, pardon!
Dvojna merila. Na obeh straneh politične scene, da ne bo pomote.

Seveda samo v bananastanu, na podlagi indicov, obljub. Kar se mene tiče smo dokazali da nižje ne gre.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: mihor ()

k4vz0024 ::

Zanimivi komentarji. Nekateri na tem forumu so zagotovo vrhunski pravniki......

Je pa žalostno, da si nobeden od akterjev, tako aktivnih na tej sceni, (naj mi izjeme oprostijo), ni prebral trilogije Zgaga-Šurc "V imenu države".
Priznam, tudi sam je nisem (do konca). Ker zadeva je prepolna faksimilov, zapisnikov in drugih jajc iz tistega časa. Zahtevno branje.
Dokazuje pa eno samo grozno resnico, ta podaplska državica se je že rodila kot kriminalna mafijska tvorba.
Berite, in odprlo se vam bo. O, sesame!
:'(

Pšenični ::

poweroff je izjavil:

Pšenični je izjavil:

Res je žalosto kako so talali službe našim. Klik, stran 3. Lep graf, ki pokaže delovanje zlasti ene stranke...

Seveda je zate zaključena, kaj imaš vzrok za to.

Kot ga imamo drugi, ki mislimo da to ni zaključeno. Sicer si na moj namig odgovoril klasično, "z kazanjem s prstom na druge". Kar dosti pove o tvoji kredibilnosti. In seveda tud kredibilnosti tistih, povezanih s teboj.

Kaj si povprečen slovenec misli o KPK? Iztočnica bi bla....

Da so ustanovljeni zato, da so zjebali Jajota, zdej bojo pa za nagrado dobli dobre službe. Rokec se je že "znajdu"...

Pri vseh pokradenih milijardah ste se fokusirali le na njega. Sam bog ve, kdo vse vas je podpiral.

Zgodovina sprememb…

Sorry, my bad.

z kazanjem s prstom na druge

To se v tej temi dela tako. Se navadiš. Kredibilnih, utemeljenih komentarjev ni. Samo stavki: grdi, grdi Janša, on je kriv, sedeti bi moral že 100 let nazaj.

Pač človek se nevadi.

Res škoda, kaj smo naredili iz te lepe male države. Srbija, Hrvaška in verjetno celo Romunija nas bodo kmalu prehiteli. Mi bomo pa peli hej brigade.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: branc ()

Pa ja! In postavljali spomenike kolaborantom.

Me ne moti. S tem ne delajo škode, nikomur.

A Hej brigade pa?

PrihajaNodi je izjavil:

Me ne moti. S tem ne delajo škode, nikomur.

Ja, delajo. Zdravemu razumu.

Zgodovina sprememb…

Mehmed ::

MrStein je izjavil:

Finci trdijo drugače.

A so finci rekli, da se podkupovanje (pri nas, ko smo lih pri tem) ni zgodilo ali so rekli da osebe, ki so jih privlekli na sodisce niso zagresile tega? Ker je le razlika.

PrihajaNodi je izjavil:

Tole kar je naredila danes naša država pa je največja sramota. Ne rečem, da bili dokazi stvarni in dejansko pridobljeni, ampak obsodba na podlagi indicov je pa preganjanje čarovnic.

Ce naju vidijo iti v eno sobo pa se iz nje vrnem samo jaz, tebe najdejo notri zadavljenega, bom verjetno obsojen za umor. Tudi ce ni nobenega drugega dokaza.
Vsekakor se da na podlagi indicev. Ce jih je dovolj pa tvorijo neko smiselno celoto.

alexa-lol je izjavil:

A dejansko obstaja člen z vsebino "obljuba o podkupnini". Kako oni vedo da si dobil obljubo o podkupnini če ne vejo ne kdaj ne kje? A ne obstaja neka logična predpostavka da če se neko dejanje izvede da se ob izvedbi v isti transakciji dejanju dodeli še čas in lokacija ter da je to edina regularna n-terica.
Ce na tvojemu vrtu najdejo par zakopanih trupel zna biti tezko ugotoviti kdaj in kje si jih fental. A pa resno mislis, da ti to kej pomaga?

Verjetno je ta obljuba tam, ker so mu obljubili kes. Ce bi mu ga dali takoj, bi mu pac ocitali, da je sprejel podkupnino.

Ce naju vidijo iti v eno sobo pa se iz nje vrnem samo jaz, tebe najdejo notri zadavljenega, bom verjetno obsojen za umor. Tudi ce ni nobenega drugega dokaza.
Vsekakor se da na podlagi indicev. Ce jih je dovolj pa tvorijo neko smiselno celoto.

Butasta primerjava. Obstaja kup primarnih, posrednih, neposrednih dokazov, kaj bi se lahko zgodilo v sobi. Daj se kaj konkretnega zmisli, če že daješ primerjave.

Ce na tvojemu vrtu najdejo par zakopanih trupel zna biti tezko ugotoviti kdaj in kje si jih fental. A pa resno mislis, da ti to kej pomaga?

Verjetno je ta obljuba tam, ker so mu obljubili kes. Ce bi mu ga dali takoj, bi mu pac ocitali, da je sprejel podkupnino.

Ni čisto tako, ampak ok.

Zgodovina sprememb…

Mehmed ::

Ja ne, odlocte se prvo kaj hocte. Ce je treba imeti tocen cas, kraj in nacin znan, prav. Me ne moti. Samo ne govorit, da je do sedaj bilo tako, ker ni res.
Ce se ne sme obsojati ljudi na podlagi indicev, prav. Samo ne govorit, da se jih do sedaj ni, ker spet ni res.

Ce vam eno ali drugo ni vsec se lahko pogovarjamo a je smiselno to imeti tako. Predpogoj za to debato je pa, da si priznate, kako smo to imeli tako ze prej. Nismo to izumili, da zajebemo Janso. Ce je narobe, smo zajebali malo morje ljudi ze pred njim.

Looooooka ::

Heh.
Zdele bo SDS vse social demokrate iz Evrope angažirala, da nas začnejo obtoževati kot koruptivno državo, Janšo pa kot tarčo napadov levih komunistov.
Množični protesti SDSovcev, ki bodo vodji sledili do smrti ne glede na to, katera inštitucija ga obsodi.
Če bi ga obsodili v Bruslju bi bil Bruselj leglo komunajzerjev v eni sekundi...tle sploh ni dvoma.
V bistvu ni šans, da bi ti ljudje kadarkoli priznali pravnomočno obsodbo Janše na katerem koli nivoju.
To ali je slovenska obsodba pravilna me ne zanima. To je stvar stroke.
Ampak sranje, ki bo zdele sledilo bo pa spet za bruhat.
Kričeči slepi, butasti, primitivni(kletvic ne bo manjkalo) upokojenci s 1000 ur prostega časa, ki bodo jokali na raznih kongresih, žalili sodnike pred sodiščem...
Najbolje, da že danes zbrišem poptv, planet tv in rtv slo s televizijskih kanalov za vsaj 2 meseca.
Tole je tko k reboot kkšne uspešne mehiške nanizanke s to razliko, da je zgodba vedno ista :)

To ali je slovenska obsodba pravilna me ne zanima. To je stvar stroke.

Bejž no bejž. In potem sledi:

Kričeči slepi, butasti, primitivni(kletvic ne bo manjkalo) upokojenci s 1000 ur prostega časa, ki bodo jokali na raznih kongresih, žalili sodnike pred sodiščem...

Mislim da ti in tebi podobni izkazujete primitivnost. Kup floskul pa nič konkretnega.

Nisem Janšist, sam takole zaključiti obtožnico je pa žalost. Ampak hej, vas ne zanima zakaj, važno da "vsi romi kradejo železo".

Zgodovina sprememb…

Poznaš obtožnico? Si videl sodbo? Ne? Se ne čudim. Poznajo jih sodniki, Matoz in prizadeti. Virom, kot so Reporter, Politikiks & Al. pa boš verjel ali kaj? To niso javni dokumenti.
Ponovno vas sprašujem, zakaj je Matoz zahteval umik (nezakonito pridobljenega?) obtožnega materiala? Zakaj, če je ovčka nedolžna?
Pa kolikokrat bom moral še to ponovit, preden vam kapne??
In nomine Patris, Filii et Spiritus Sancti, ego vos absolveo.
Treba se bo mal zresnit.

VaeVictis ::

Kriv je, ni kriv!

Meni je osebno čisto vseeno.

Edino kar upam je, da sodba ne bo padla na ESČP.

Ker če bo/bi padla, imamo resne probleme v slovenskem sodstvu!

Invictus ::

VaeVictis je izjavil:

Kriv je, ni kriv!

Se mi zdi da imamo bolj resne probleme v slovenski politiki ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Invictus je izjavil:

VaeVictis je izjavil:

Kriv je, ni kriv!

To, da ima kar nekaj ljudi v politiki probleme z zakonom je sicer velik problem, a na koncu še vedno volilci odločajo koga bodo podprli...

Katere kandidate oz. predsednike pripadniki stranke stranke nastavijo, da so lahko izvoljeni je njihova interna zadeva in če volilcu izbira ni všeč, naj ne voli te stranke oz. tega kandidata!

Če bomo volilci rekli na volitvah, da hočemo poštene kandidate, ki niso obremenjeni z aferami jih bomo morali SAMI izvoliti ali pa sami KANDIDIRATI, da nas bodo ljudje lahko izvolili.

Večji problem IMHO je pa, če bi ta sodba na ESČP padla, ker potem je dokazano, da sodstvo ne deluje neodvisno ampak politično!

Zadeva Izbrisani je priromala do ESČP. Pred tem jo je potrdilo naše US. Pa nekateri še vedno ne sprejmejo sodbe.
sudo poweroff

nejclp ::

VaeVictis je izjavil:

Večji problem IMHO je pa, če bi ta sodba na ESČP padla, ker potem je dokazano, da sodstvo ne deluje neodvisno ampak politično!

Ne vem, zakaj bi bil to dokaz, da sodstvo ne deluje neodvisno. Plus, nikakor mi ni jasno, zakaj bi v tem primeru o čemerkoli odločalo ESČP? Kakšne človekove pravice pa so bile v tem primeru kršene?

poweroff je izjavil:

Zadeva Izbrisani je priromala do ESČP. Pred tem jo je potrdilo naše US. Pa nekateri še vedno ne sprejmejo sodbe.

Tudi tukaj so US odločali, pa je ESČP potem drugače reklo:

Mladina vs. Slovenija, zadeva "cerebralni bankrotiranec"

nejclp ::

VaeVictis je izjavil:

poweroff je izjavil:

Tudi tukaj so US odločali, pa je ESČP potem drugače reklo:

Mladina vs. Slovenija, zadeva "cerebralni bankrotiranec"

Ja, ker gre za svobodo govora. Pri Patriji gre pa za kaj, da bi o tem odločalo ESČP?

Okapi ::

poweroff je izjavil:

V Sloveniji imamo pač preveč resnih problemov, da bi se imeli čas ukvarjati s takšnimi traparijami.
Problem je, ker so zadeve (oziroma problemi & "traparije") preveč povezane med seboj. Že recimo sama protikorupcijska komisija in njene "sodbe" brez možnosti pritožbe (in razveljavitve te "sodbe") je eden od simptomov problemov, ki jih imamo - neurejene ali nedorečene pravne države. In potem ni nič zelo nenavadnega, da se tudi sodišč ne spoštuje tako, kot bi se jih moralo.

Ali pa gonje proti "tajkunom." Rumena televizijska poročila nekoga popljuvajo, da je tajkun, politiki populistično pritrdijo, banka zato noče "tajkunu" reprogramirati posojila, firma propade in evo dokaza, da je "tajkun" res tajkun.

O.

kmetek ::

Invictus je izjavil:

VaeVictis je izjavil:

Kriv je, ni kriv!

Pa še večje v gospodarstvu. Minimalc 500€ PRESS.

Gregor P ::

Cervantes je izjavil:

Ponovno vas sprašujem, zakaj je Matoz zahteval umik (nezakonito pridobljenega?) obtožnega materiala? Zakaj, če je ovčka nedolžna?
Ti s tem vprašanjem misliš dejansko resno?8-O Sprašuješ, zakaj odvetnik opravlja svoje delo?;((

poweroff je izjavil:

Kdo so to nekateri oz. koliko jih sploh še je? Ker po mojem mnenju je sodba ESČP izredno učinkovito delovala zoper zagovornike "izbrisa" in ne slišim več nekih hudih kritik, razen morda "da bo treba sedaj to plačati".
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

Invictus je izjavil:

VaeVictis je izjavil:

Kriv je, ni kriv!

V glavah...

Je pa nekaj pozitivnega prinesla tale sodba. Manj bo težav z vročanjem... :))
sudo poweroff

TheJack ::

VaeVictis je izjavil:

Kriv je, ni kriv!

Kot že rečeno, jaz upam, da zadeva pride do tja. Ne glede na to, kaka bi odločitev ESČP bila, bi se pri nas strasti nekoliko umirile, tako kot so se povečini glede izbrisanih. Če bi ESČP sodbo potrdilo (tj. ne bi ugotovilo kršitve ČP), bi to pomenilo dokončni konec kariere JJ (politične, ne pa pisateljske - marsikateri vidni politik je svoje najbolj znano delo napisal v zaporu), jaz osebno bi imel pa drobno zadovoljstvo v tem, da bi drdr končno nehal pisati neumnosti.

Tudi če bi ESČP ugotovilo kršitev ČP, to ne bi bila nobena katastrofa. Že za marikatero bolj eminentno, demokratično in pravno državo od naše je ESČP ugotovilo,, da je kršila EKČP (Evropsko konvencijo o člov. pravicah), kar ni nič tragičnega. ESČP navsezadnje zato obstaja. Pravo ni matematika in pravniki, tudi tisti najboljši in ugledni imajo o nekaterih pravnih vprašanjih pač različna mnenja. To se je lepo pokazalo v zadnjem primeru Mladine proti RS (tista s Srečkom Prijateljem), po katerem so potem nekateri (tudi na tem forumu) pisali, da bi morali sedaj ustavni in vrhovni sodniki, ki so zadevo presodili drugače kot ESČP, Mladini plačati odškodnino kar iz lastnega žepa. To je seveda neumnost. O vsakem pravnem vprašanju so možna in legitimna različna pravna mnenja. Le dobro utemeljena morajo biti.
Bonis nocet, qui malis parcit.

Matako ::

Gregor P je izjavil:

Cervantes je izjavil:

Ti s tem vprašanjem misliš dejansko resno?8-O Sprašuješ, zakaj odvetnik opravlja svoje delo?;((

To resnici na ljubo dejansko ni sporno - še več, je prva varovalka pred preveč "ustvarjalnim" tožilstvom, ki bi recimo želelo tratiti čas z maso "dokazov". Nekateri dokazi dejansko niso za na obravnavo - ne vem pa, če je v Jajovem primeru bilo tako. S pravnega stališča je bolj nenavadna precejšnja odsotnost nanašanja na izjave prič v obsodbi - razen Kahla. Kakorkoli, Matoz itak ni preveč dober odvetnik, Jajo pa bo na Dobu imel dosti časa da razmisli, ali se mu splača dobiti novega. :D

UŽIVAM
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

nejclp je izjavil:

VaeVictis je izjavil:

Ne vem, zakaj bi bil to dokaz, da sodstvo ne deluje neodvisno. Plus, nikakor mi ni jasno, zakaj bi v tem primeru o čemerkoli odločalo ESČP? Kakšne človekove pravice pa so bile v tem primeru kršene?

Najprej da razčistimo. Tukaj trdite da Bog je. Mi pravimo, da ga ni in da nam dokažite. Vi pravite da verjamete v Sodstvo, mi pravimo da je sodstvo pristransko. Torej kako delujete zagovorniki obsodbe in sodišč:

Kriv je, kriv je---->bog obstaja, bog obstaja.

Verjamemo v cerkev, verjememom----->ne dvomimo v strokovnost sodstva, v to ni dvoma.

Mi ne pravimo kriv ali ne kriv, mi želimo samo pristne fakte.

Bi bilo pa žalostno če bi se tale primer vzelo kot sodno prakso. Se niti ne čudim, da bi se v banana republiki zgodil sledeč scenarij:

Gospod Miha, obtoženi ste da ste "neznanega dne, na neznani lokaciji, pri nenazni osebi" povzročili prometno nesrečo. Bila je sicer kri na cesti, osebe ni bilo več tam, vaš avto pa je bil opažen 20 km stran od prometne nesreče, na bencinski postaji.

Sedaj pa verniki začnite tuliti: kriv je, kriv je. Sem mislil da, so tu nekateri na višjem racionalnem nivoju, pa sem se uštel, v glavah še vedno v dobi inkvicizicije. Še v komunizmu bi se bolje potrudili in zadevo bolje spisali.

Upam pa da se zgoraj "prometna nesreča" ne zgodi nikomur.

Problem je, ker so zadeve (oziroma problemi & "traparije") preveč povezane med seboj. Že recimo sama protikorupcijska komisija in njene "sodbe" brez možnosti pritožbe (in razveljavitve te "sodbe") je eden od simptomov problemov, ki jih imamo - neurejene ali nedorečene pravne države. In potem ni nič zelo nenavadnega, da se tudi sodišč ne spoštuje tako, kot bi se jih moralo.

Ali pa gonje proti "tajkunom." Rumena televizijska poročila nekoga popljuvajo, da je tajkun, politiki populistično pritrdijo, banka zato noče "tajkunu" reprogramirati posojila, firma propade in evo dokaza, da je "tajkun" res tajkun.

Če bi gospoda Janezo Janša dobili na enak/podoben princip z prstom v marmeladi kot so dobili novinarji Zorana Thalerja, bi rekel samo v ječo z njim, za 20 let. Tako pa ni ničesar, naš evroposlanec pa skače svobodno naokoli, kot zajček.

Zgodovina sprememb…

Aston_11 ::

Cervantes je izjavil:

zakaj je Matoz zahteval umik (nezakonito pridobljenega?) obtožnega materiala?
Izključno zato, ker tako vedno naredi, čeprav v 99,9% ni nobenega razloga za izločitev. Je pa šou za stranke, da dobijo občutek, da so v resnici nekaj plačali, in da če Matoz, ki btw ni nič posebnega od odvetnika, je pa dober šoumen, ni zmogel, nihče ne zmore. Izločanje dokazov je postalo moderno in če to ni šlo, so predlagali še izločitev sodnikov. Narok se prekine, plačati ga je treba, cekinčki pa tečejo.

Kakorkoli, Matoz itak ni preveč dober odvetnik, Jajo pa bo na Dobu imel dosti časa da razmisli, ali se mu splača dobiti novega. :D

Odvetnik tu sploh nima veze. Tudi v primeru balkanski bojevnik bi bili "bojevniki" spuščeni na prostost, ne glede na sposobnost odvetnika. Če je sodišče nesposobno...

Matako je izjavil:

Kakorkoli, Matoz itak ni preveč dober odvetnik, Jajo pa bo na Dobu imel dosti časa da razmisli, ali se mu splača dobiti novega. :DUŽIVAM
Jajo je imel pred Matozom nekega drugega odvetnika, ki pa je IMO bil dober/dobra. Matoz to ni. Vendar raja še vedno z veseljem nosi solde k njemu zaradi nekega vtisa, ki ga ima o njem. Ima pa ponavadi, dokler mu ne zbežijo, dobro ekipo odvetnikov, ki delajo zanj, so pa javnosti neznani.

Problem je v tem, da "pristni fakti" ne obstajajo.

Recimo, da novinarji posnamejo Tomažka kako sprejema podkupnino. In potem celo to sam v trenutku slabosti prizna.

Verniki bodo še vedno vpili da je nedolžen. Vse je zarota Murgelj, film so zmontirali, njega pa zadrogirali ali mu podtaknili dvojnika. Itd.

Zadeva je zelo preprosta. Rakuša je nedolžen. Tista posilstva so mu podtaknili iz Murgelj, ker je preiskoval povojne poboje.

Če verjamete. :))
sudo poweroff

PrihajaNodi je izjavil:

Če je sodišče nesposobno...
Mi je bilo zmeraj zanimivo, ko sposobna raja presoja sposobnost sodišča. Verjetno po poglobljenem študijo pravnega področja za gostilniškem pultom, lokalni klošar Ferdo pa preštudira spise, alkoholik France vse pravne podlage, zbiti Ferdo pa sodno prakso, tako da utemeljeno sodijo o nesposobnosti sodišča.

poweroff je izjavil:

Vse je zarota Murgelj
Če verjamete. :))
To pa vedno ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Aston_11 ()

jype ::

Glede na to, da je Janša kriv za vse, je kriv tudi za zaroto iz Murgelj.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Arctander ::

Sodni sistem sam priznava, da lahko pride do napak. Zato omogoča redna in celo izredna pravna sredstva.

Tistim, ki govorijo o "verovanju v sodstvo" in to primerjajo z verovanjem v verske dogme, ne bi škodilo, če preberejo kakšno knjigo o pravni teoriji.

Problem je v tem, da "pristni fakti" ne obstajajo.

To pa meni žal pomaga toliko kot da nekdo reče da bog obstaja. Sodišča so torej nepotrebna, ker je Janez Janša kriv in je bil kriv že od njegovega rojstva že samo zato ker je Janz Janša. Ciganček muri pa je kriv kraje železniških tirov, ker on itak ne ve koliko so težki, dele tirov pa so našli pri njih doma.

Krasno v republiki banana. Še malo pa ga bomo obtožili krivoverstva. V bistvu bi bilo bolje da bi ga obtožili krivoverstva kot pa nečesa, česar sploh nevemo na podlagi česa je obsoje.

Neka logična napaka (argument moči, osebnosti) ali več njih izhaja iz dejstva, da smo vsi zmotljivi (razen).

Matako ::

Pa saj v bistvu, tudi če je po krivem... glavnem da bo pod ključem. Kot pravi Požar: v zaporu pač ne moreš čisto prosto uporabljati telefonov in tablic, komunikacija s podaniki je omejena. >:D
/\/\.K.
««
92 / 139
»»