» »

Patria naj bi podkupila premiera Janšo

Patria naj bi podkupila premiera Janšo

Temo vidijo: vsi
««
89 / 139
»»

mitja73 ::

WarpedGone je izjavil:

Vprašaj ga, pa ti bo povedal.
Vse stalo so rekla kazala na neznanem mestu, neznamem času, na neznan način. Basni in bajke.

tole je SDS sproduciral: neznanem mestu, neznamem času, na neznan način

Sodnica ima v spisu to vse točno določeno in jasno opredeljeno. Na našo srečo se sodnica ne spušča na tak nivo.

bluefish ::

VaeVictis je izjavil:

Boljše vprašanje je koliko strank v Sloveniji nima kulta osebnosti?

Koliko glasov bi recimo dobila DL brez g. Viranta, koliko PS brez g. Jankovića, koliko SDS brez g. Janše, ...
Tu pa žal pridemo do problema volilnega telesa. Folk gleda le face, ne bere pa programov. No, pravljice so tako ali tako zapisane v vseh.

VaeVictis ::

bluefish je izjavil:

VaeVictis je izjavil:

Boljše vprašanje je koliko strank v Sloveniji nima kulta osebnosti?

Koliko glasov bi recimo dobila DL brez g. Viranta, koliko PS brez g. Jankovića, koliko SDS brez g. Janše, ...
Tu pa žal pridemo do problema volilnega telesa. Folk gleda le face, ne bere pa programov. No, pravljice so tako ali tako zapisane v vseh.

No, realno gledano je tudi program dokaj brez veze, saj na koncu delajo vedno neke koalicije in neke kompromise v programih (oz. bolj dajejo neke obljube in jih potem tudi uresničijo, da bodo glasovali za to in to vlado, če dobijo nekoga za ta in ta položaj itd.).

Mipe ::

Zato rabimo anonimno stranko. Brez obrazov, samo program. Na tiskovki lahko kar snažilka prebere govor.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mipe ()

thramos ::

mitja73 je izjavil:

Zna bit, ampak ostali niso aktivni profesionalni politiki, ne kandidirajo za poslance, ne kandirajo za vodenje vlade in podobno.

Misliš rečt, da ne kandidirajo odprto, z programom, ampak spletkarijo iz ozadja?

Po mojem ima JJ še kar nekaj maneverskega prostora, glede na to, kaj je na drugi strani.

Lesser of two evils principle @ Wikipedia

Cervantes ::

Zeitgeist je izjavil:

zanimivo pri tej JJ gonji je to, da k tako opevanemu kultu osebnosti janse največ pripomorejo prav levicarji :)

Jasno. Boljše reklame si ni še noben zmislil.

thramos je izjavil:

mitja73 je izjavil:

Zna bit, ampak ostali niso aktivni profesionalni politiki, ne kandidirajo za poslance, ne kandirajo za vodenje vlade in podobno.

Misliš rečt, da ne kandidirajo odprto, z programom, ampak spletkarijo iz ozadja?

Po mojem ima JJ še kar nekaj maneverskega prostora, glede na to, kaj je na drugi strani.

Lesser of two evils principle @ Wikipedia

Zasluži si 3×4m manevrskega tam nekje na Dolenjskem, to vemo vsi oz 75+% Slovencev. Še na Finskem so bli oproščeni zaradi pomanjkanja dokazov, ne pa zato ker provizij ne bi dali.
v A so pravnomočno obsojeni za dajanje provizij v Slo
......

VaeVictis je izjavil:

No, realno gledano je tudi program dokaj brez veze, saj na koncu delajo vedno neke koalicije in neke kompromise v programih (oz. bolj dajejo neke obljube in jih potem tudi uresničijo, da bodo glasovali za to in to vlado, če dobijo nekoga za ta in ta položaj itd.).
Ja, žal je tudi to res. Kljub vsemu pa bi folk ob dejanskem branju vsaj dobil približen občutek o tem, kaj jim stranke prodajajo.

thramos je izjavil:

A spet strici in tete iz ozadja?

Hayabusa ::

V politiki pogrešam darwina / demingov krog kakovosti (pdca), vse kar imamo je eno samo recikliranje.

bluefish je izjavil:

A spet strici in tete iz ozadja?

Ne, seveda ne. Celotno zgodovino se je vse dogajalo javno, odprto, brez vplivov iz ozadja. Zakaj bi bilo danes kaj drugače?

To že, samo pri nas se jim pripisuje prevelik pomen.

Zeitgeist ::

mitja73 je izjavil:

WarpedGone je izjavil:

Vse stalo so rekla kazala na neznanem mestu, neznamem času, na neznan način. Basni in bajke.

Sodnica ima v spisu to vse točno določeno in jasno opredeljeno. Na našo srečo se sodnica ne spušča na tak nivo.

link pls?

ker do zdaj še nisem zasledil tega

tnx in advance :)

bluefish je izjavil:

A si stric iz ozadja ali voditelj države, da lahko zatrdiš tole?

Kar se tiče mene, ker nimam nobenega vpogleda v zakulisje, je čisto možno da državo vodi mafija.

driver_x ::

Ljudje vedno iščemo razlage za dogodke in pojave. Pri dogodkih, ki se nam zdijo nelogični, iščemo njihovo razlago tudi v zelo absurdnih zgodbah. Primitivnejša ljudstva so si pojave, kot je gibanje sonca in podobno razlagala z delovanjem božje sile, kar pa je v današnji dobi že malo iz mode, zato si nekatere pojave razlagamo z raznimi teorijami zarote in podobnim.
V konkretnem primeru pa se gre za to, da je za del naše populacije povsem logično, da je neka oseba (ali akupina) kriva očitanih dejanj, saj se to povsem sklada z njihovo podobo o tej osebi. Absurdne razlage v tem primeru niso potrebne. Na drugi strani pa se očitana dejanja nikakor ne skladajo s podobo obtoženih, kot jo ima druga skupina populacije. V tem primeru pa nastopijo strici iz ozadja, ki so le drug izraz za božje delo, farmacevtsko industrijo, ....

Go-ahead ::

thramos je izjavil:

bluefish je izjavil:

A si stric iz ozadja ali voditelj države, da lahko zatrdiš tole?

Kar se tiče mene, ker nimam nobenega vpogleda v zakulisje, je čisto možno da državo vodi mafija.

Tudi kar se mene tiče.

donfilipo ::

Samo še klic vprašaj. Modrosti je bilo dovolj, vsaj z moje strani.

Formalno je verjetno kje objavljeno, samo če ti ne pove vratar na sodišču, kurir ali sodnica, ki jih nosiš (khm:) mleko, ni jasno. Vsaj meni. Morda kdo ve?

Glede na to, da je vse skupaj na 2.stopnji, je mogoče, da bo primer zdaj viden tudi v tisti slavni bazi primerov? Vsaj tako malo:)? Brez priloženih papirjev? Ali gre kje celo tudi s tem? Da je ljudstvu, v imenu katerega se sodi, lahko res vsaj teoretično jasno, kako in zakaj se gre? Ali smo zgolj odvisni od desnega in levega pritiska, ali kot pravijo pressa8-)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

PaX_MaN ::

Zeitgeist je izjavil:

mitja73 je izjavil:

WarpedGone je izjavil:

link pls?

http://www.delo.si/assets/media/other/2...

Zeitgeist je izjavil:

mitja73 je izjavil:

WarpedGone je izjavil:

link pls?

A bereš samo Reporter ? Tam verjetno res ne bo nikoli nič pisalo ;-)
Have fun!

driver_x je izjavil:

Ljudje vedno iščemo razlage za dogodke in pojave. Pri dogodkih, ki se nam zdijo nelogični, iščemo njihovo razlago tudi v zelo absurdnih zgodbah. Primitivnejša ljudstva so si pojave, kot je gibanje sonca in podobno razlagala z delovanjem božje sile, kar pa je v današnji dobi že malo iz mode, zato si nekatere pojave razlagamo z raznimi teorijami zarote in podobnim.
V konkretnem primeru pa se gre za to, da je za del naše populacije povsem logično, da je neka oseba (ali akupina) kriva očitanih dejanj, saj se to povsem sklada z njihovo podobo o tej osebi. Absurdne razlage v tem primeru niso potrebne. Na drugi strani pa se očitana dejanja nikakor ne skladajo s podobo obtoženih, kot jo ima druga skupina populacije. V tem primeru pa nastopijo strici iz ozadja, ki so le drug izraz za božje delo, farmacevtsko industrijo, ....

Seveda. Zgodovina je jasno pokazala, da vplivov iz ozadja ni. Nikoli ni bilo. V istem košu so kot magija. Prav tako ni in ni nikoli bilo korupcije, nepotizma, ... in kar je še pojavov, z katerimi si ljudje razlagajo svojo nesposobnost, ko je posel/službo dobil drug ali ko je nekdo šel mimo vrste.

prebral sem prvi dve strani, ostalo bom ko bo več časa

naj bi?

od kdaj so indici dokazno sredstvo pri nas?

ker mene je gospod Ferlinc učil, da indici niso dovolj za dokaz pri nas( mogoče sem kaj zamešal, ker je nekaj časa nazaj, bi moral pogledat literaturo :) )

koliko se spomnim bi pri nas moralo pisati ......JJ je od "Janeza Novaka" prejel 1000000€ ali pa 1€ dne 30 februarja 1700 zato da bi........

btw mitja73 če sem skeptičen do tega postopka še ne pomeni, da berem samo desno usmerjeno vsebino... prav tako ne pomeni da sem ali polariziran na levo ali desno

driver_x ::

Vplivi seveda so, vprašanje pa je, za kaj so ti vplivi zaslužni in za kaj niso.

nejclp ::

Zeitgeist je izjavil:

naj bi?

ker mene je gospod Ferlinc učil, da indici niso dovolj za dokaz pri nas( mogoče sem kaj zamešal, ker je nekaj časa nazaj, bi moral pogledat literaturo :) )

koliko se spomnim bi pri nas moralo pisati ......JJ je od "Janeza Novaka" prejel 1000000€ ali pa 1€ dne 30 februarja 1700 zato da bi........

btw mitja73 če sem skeptičen do tega postopka še ne pomeni, da berem samo desno usmerjeno vsebino... prav tako ne pomeni da sem ali polariziran na levo ali desno

Tudi avstrijci niso mel nobenega neposrednega dokaza, da je Riedl komu izročil 700 tisoč evrov, pa je bil obsojen. Dokazni standard je bil da Riedl s svojimi zgodbami ni zmogel verodostojno pojasniti, komu in zakaj je izročil 700 tisoč evrov.

Al pa tista biomasa v slovenskem primeru, copi pejst iz sklepnega govora:

Sklicevanje na projekt biomase je v tej luč nekaj tako neverodostojnega, da potem Crnkoviču in Krkoviču niti v drugih delih njunega zagovora ni mogoče verjeti. ... t. i. šablona je nastala 3. 9. 2005 takoj po sestanku 1. 9. 2005, ko je Riedl ţe 2. 9. 2005 kot zastopnik Patrie zaradi obvestila Niitynena direktno Crnkoviču sporočil, da je »interno OK« za sodelovanje z Rotisom. Rotis, ki naj bi imel edini moţnost uspeti na razpisu je bil torej dejansko izbran ţe daleč pred razpisom, ker se je vedelo, da bo zaradi politične podpore edini lahko uspel pred vso konkurenco in se je takoj naslednji dan zato jasno pokazal vzrok za nastanek šablone in seveda ne gre za kakršnokoli biomaso. TK+ JZ+IC+ STRANKA in delitev na štiri enake dele po računu in glede na dobiček Osebe, ki naj bi bile nosilci enakih začetnih črk svoji imen, kot so navedene v »šabloni«, so nastopile skrajno neprepričljivo in celo smešno, zato je bila enako neverodostojna in absurdna napoved njihovega pričanja, ko je Crnkovič pred koncem glavne obravnave vnaprej napovedal, da se bodo do konca glavne obravnave take osebe ali »stranka« našle, čeprav ni bilo nobene ovire, da bi Crnkovič te osebe prepričljivo navedel takoj na začetku obravnave, niti jih ni naštela Marija Badovinac Crnkovič, ki je bila zaslišana kot priča in se je prav tako sklicevala na biomaso. Predvsem pa ni slučaj (del slučajne razvrstitve v računalniku), da je del šablone tudi 30 mm top in 120 mm dvocevni minomet in 12,7 mm avtomatski mitraljez in kakršnakoli biomasa nikoli ne more biti povezana s topom in drugimi vrstami oborožitve ter take oborožitve tudi ne vsebuje. Še manj pa je lahko bil Jože Zupančič (predstavljal naj bi kratico JZ) povezan z Riedlom na projektu biomase, kakor je to zapisano v šabloni. Tudi Tič ali Tičej je podal povsem neverodostojno izpovedbo o sekancih, ki je tako neverjetna, da se v zvezi s projektom biomase s posameznimi podrobnostmi iz vsebine niti ne izplača ukvarjati, čeprav je podrobnejšo dokumentacijo sicer pripravil mag. Boštjan Lamešič točno glede na posamezne zapise pričanja. S svojim pravim imenom »Matej« pa Matej Krkovič nikakor ne opravičuje kratice TK.

Zeitgeist je izjavil:

naj bi?

Kjer je dim je ogenj, lahko pa pač gledaš mimo dima in ognja in ju ne opaziš. Vsak po svoje.

WarpedGone ::

Ja, kjer je dim so običajno pod čarovnico prižgali tudi ogenj.

Fuj@Intelekt
Zbogom in hvala za vse ribe

WarpedGone je izjavil:

Fuj@Intelekt

Kot rečeno, lahko gledaš mimo. Če je pa to nek tehnološki forum kao, naj bi pa veljala neka dejstva, ne pa demagogija ala strici, komunajzarji, zarota, partija, udba, .....

Potem pa prosim dejstva na plano in ne bluzit o dimu in ognju in avstrjicih in blah blah blah.

WarpedGone je izjavil:

Potem pa prosim dejstva na plano in ne bluzit o dimu in ognju in avstrjicih in blah blah blah.

Ne vem, zakaj me tole vse skupaj spominja na Titove čase-
Tito, Partija, Jajo, Partija, Mi smo Titovi, Jajo je naš!

Kot da se ni nič spremenilo.

Al pa Dolfe, 1938.

Al pa Bitli. Sam te (iste?) kure so bile takrat dosti mlajše...

30 strani litanij, da se zamegli pomanjkanje DEJSTEV.

Super 'dokazni' standard.

WarpedGone je izjavil:

Na, TL;DR verzija:
Dejstvo: Janša je kriv.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PaX_MaN ()

WarpedGone je izjavil:

DEJSTEV je malo morje.

Ni pa posnetkov telefonskih pogovorov, videokamer itd. torej ni neposrednih dokazov. Ampak prav zato, ker je take dokaze težko dobiti (oz. če se recimo kakšna depeša založi, tudi uničiti), za dokazovanje korupcije v EU velja in se prakticira (recimo v avstrijskem primeru), da taki dokazi niso potrebni.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nejclp ()

Buggy ::

Ni pa posnetkov telefonskih pogovorov, videokamer itd. torej ni neposrednih dokazov. Ampak prav zato, ker je take dokaze težko dobiti (oz. če se recimo kakšna depeša založi, tudi uničiti), za dokazovanje korupcije v EU velja in se prakticira (recimo v avstrijskem primeru), da taki dokazi niso potrebni.

so pa (bili) tudi posnetki pogovorov iz njegovega prvega podviga Mariborskega letalisca, pa se niso smeli upostevati..kaj ti to pomaga. Zdej pa (verjetno) tudi to ne obstaja vec, saj je s svojimi nastavljenimi vojscaki v svojih zlatih casih vse lepo pospravil, tako kot se za pravo "cistacico" zagre...clovek pac ni neumen, to mu je za priznati! Da se toliko ljudi zmanipulira je ze prav obcudovanja vredno v isti sami pa se bolj zgrazanja nad folkom :|

drvo ::

no mariborsko letališče je bil posel med izedbegovičem(čengičem) in Kučanom, zabojnike pa sta odkrila carina in vis oziroma kako se je takrat pač imenovala vojaška obveščevalna služba. Tako, da vse ni tako črno belo kot poskušate nekateri prikazati.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: drvo ()

mitja73 je izjavil:

Kot rečeno, lahko gledaš mimo. Če je pa to nek tehnološki forum kao, naj bi pa veljala neka dejstva, ne pa demagogija ala strici, komunajzarji, zarota, partija, udba, .....

Mislš rečt, da na tehnološkem forumu ne padamo na poceni floskule?

Okapi ::

Never.>:D

Oldi ::

drvo je izjavil:

no mariborsko letališče je bil posel med izedbegovičem(čengičem) in Kučanom, zabojnike pa sta odkrila carina in vis oziroma kako se je takrat pač imenovala vojaška obveščevalna služba.

VIS, VOMO ipd, vsi so vedeli za to orožje, ki ni bilo Kučanovo temveč Bosansko. To je bila pač ena od igric Jajota in prav neverjetno je, kaki kreteni s(m)o vsi povrsti, od folka, preko novinarjev do samega Kučana, da vse to trpimo.

Ja, eni samo nesposobneži od prvega do zadnjega.

drvo ::

Oldi je izjavil:

drvo je izjavil:

no mariborsko letališče je bil posel med izedbegovičem(čengičem) in Kučanom, zabojnike pa sta odkrila carina in vis oziroma kako se je takrat pač imenovala vojaška obveščevalna služba.

VIS, VOMO ipd, vsi so vedeli za to orožje, ki ni bilo Kučanovo temveč Bosansko. To je bila pač ena od igric Jajota in prav neverjetno je, kaki kreteni s(m)o vsi povrsti, od folka, preko novinarjev do samega Kučana, da vse to trpimo.

Ubogi mi, novinarji in ubogi Milan.

Namesto da tukaj filozofirate, raje preberite V imenu države. Ni glih lahkotno branje ala Mikiblog, je pa (skoraj?) vse notri. Si je pa treba vzet cajt.
In ni si samo Jajo zasvinjal rok z orožjem, vsi, ki so bili pri tistem koritu, so si jih, če so si jih le lahko >:D.

Zato je tudi vse skupaj, konsenzualno, zastaralo.

In tudi Mogetova komisija ni mogla (smela?) skupaj spraviti nič pametnega.

Logično, saj so najvišji državni funkcionarji zavestno kršili embargo. In si veselo polnili žepe brez dna.

Ja, to je bila lepa popotnica novi državi.

Zgodovina sprememb…

nevem zakaj se vedno meša avstrijce zraven, če pa imajo drugačne dokazne standarde in pri njih se lahko indici uporabljajo. res pa je da je prikladno za populstične namene

mene osebno moti to da so taksna dvojna merila pri nas, to ali je jansa kriv ali ne me v bistvu niti ne gane prevec. ce mu dokazejo naj gre sedet in pika.

ce pogledamo en sodni primer pred kratkim o nekih narko poslih. tip je oproščen kljub temu da ga imajo posnetega ampak se dokaz izloci ker pri nas se dokazi ne sprejemajo iz tujih drzav kjer ni visokih pravnih standardov(al nekako tako je bila obrazlozitev)

potem pa dobimo sojenje proti jansi in velja baba cula baba rekla...

moja napoved... vse skup se bo vleklo do zastaranja.. in potem se ve kdo bo imel vecjo korist od tega?

ce pa gre ta sodba na ES pa je itak jasno da JJ zmaga..

donfilipo ::

Nauk je vseeno jasen.

Naša sodišča so super. Janša je pa baraba, ki je sodnikom hotel zmanjšati plače in večne mandate. Baraba. To da je skupaj z MIlanom in ostalimi švercal orožje, sploh nima veze. Potemtakem bi morali zapreti še kakih 30. Najmanj. Tudi med levičarji. Po glavnem:)

Ok da ne relativiziram. Naša sodišča so super in sodniki izredni. Janša nima prav.

Sem pa donfilipo8-)

Aja oni pdf...sodba je priletel...od kod?

V jedru je vsaj mene kar precej razsvetlil. Primer se je namreč prej po medijih osvetljeval deloma s partizanske, deloma liberalne (budi peder daj dolare:) in deloma s konzervativne strani, po kateri bodo presvetlega ke v plešo pribili na križ. Potem pa ljudstvo v galop:)

ALSO od kod pdf....in zakaj ne gre tako za primer v celoti?????
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: donfilipo ()

Oldi ::

Cervantes je izjavil:

Logično, saj so najvišji državni funkcionarji zavestno kršili embargo. In si veselo polnili žepe brez dna.

Verjamem, da jih eni niso polnili, vseeno pa ni prijetno te stvari dajati na plano, saj gre za embargo, ki so ga sicer kršili s tihim soglasjem z zahoda, povdarek je na tihem.
Vseeno je vsaj zame glavni krivec tako za vso strahoto izbrisa, kot nesankcioniranje trgovine, Drni, da ne omenim vse ostalo. Ko je bil čas, da začnemo postavljati državo na zdravih temeljih, ni naredil tega, kar bi moral. Predsedniku prve KPK naj bi menda dejal, da naj se samo dela, da dela.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Oldi ()

Zeitgeist je izjavil:

ce pa gre ta sodba na ES pa je itak jasno da JJ zmaga..
Katera temeljna svoboščina pa mu je bila kršena?

MrStein ::

mitja73 je izjavil:

WarpedGone je izjavil:

Fuj@Intelekt

Ko že omenjaš dejstva, a lahko kdo citira ključne tri stavke iz tiste sodbe (BTW, zakaj manjka glava dokumenta?) pa da zaključimo?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Matako ::

Cervantes je izjavil:

Ja, to je bila lepa popotnica novi državi.

Hja... to so bili še zlati časi, ko so si denar še služili sami na prostem trgu.

Takrat so še cuzali _tuje_ davkoplačevalce. :S
/\/\.K.

branc ::

WarpedGone je izjavil:

Pa kaj tebi ni jasno? A je pri korupciji ponavadi narejen zapisnik? Uradni zaznamek? Objavljen v Uradnem listu?

Še vedno je lepo, če se nedvoumno dokaže. Saj za Pistoriusa je tudi vsem jasno, da je pospravil tisto punco - samo če mu ne dokažejo 100% ne bo šel v keho. Taka so pravila igre. Zapik pa to.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

Nekaterim pač ni jasno, da "pomanjkanje dokazov" ne pomeni, "kriv je, ampak nismo našli dokazov" ampak preprosto "ni kriv".

Jaz bi rekel, da s kazenskim sistemom kot je naš razlike preprosto ne cenimo! Na primer v JAR je razlika med dokazi in pomankanjem dokazov še kako očitna, saj gre za to, ali boš punca cimru v Pollsmooru (zloglasen zapor) ali ne.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()
««
89 / 139
»»