Forum » Loža » Patria naj bi podkupila premiera Janšo
Patria naj bi podkupila premiera Janšo
Temo vidijo: vsi
Okapi ::
Dejmo še Okapija vprašat, če se mora res tako delat.Če bo dr. Z na sodišču povedal, da se je sestal z J, J pa bo trdil, da dr. Z laže, bodo priznanje vseeno upoštevali, kot potrditev drugih, posrednih dokazov. J bi moral dokazati, da se dr. Z laže.
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
nevone ::
Kaj pa oni trdijo, kje so bili in kaj so počeli, pa v bistvu sploh ni važno.
Je važno ali ni?
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.
Je važno ali ni?Odvisno. Če dejanje, ki ti ga očitajo, zanikaš, se načeloma privzame, da lažeš, če ga priznaš, se pa privzame, da govoriš resnico.
O.
Odvisno. Če dejanje, ki ti ga očitajo, zanikaš, se načeloma privzame, da lažeš, če ga priznaš, se pa privzame, da govoriš resnico.
Kdo to privzame?
o+ nevone
imagodei ::
Okapi> "J bi moral dokazati, da se dr. Z laže."
Ne, ne... Obtožencu ni treba nič dokazovat. Dokazovat mora tožilec. J. mora samo vzbudit "razumen dvom" v dr. Z-jeve trditve.
Ne, ne... Obtožencu ni treba nič dokazovat. Dokazovat mora tožilec. J. mora samo vzbudit "razumen dvom" v dr. Z-jeve trditve.
- Hoc est qui sumus -
dzinks63 ::
Ja svašta, kot da smo še vedno v sistemu kadija tuži, kadija sudi. Torej če se ne strijaš z obtožnico in ne priznaš krivde, si po defoltu že kar obtožen, kot Zimbabwe al je še kje lahko slabše? Po defoltu si nedolžen, ne pa kriv.
Kdo to privzame?Sodnik (ali ponekod porota).
Obtožencu ni treba nič dokazovat. Dokazovat mora tožilec. J. mora samo vzbudit "razumen dvom" v dr. Z-jeve trditve.Z dokazati sem mislil "prepričati sodnika".
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
Okapi, daj raje odnehaj, da se ne boš čist zaplezal.
o+ nevone
o+ nevone
poweroff ::
wtf kako dolg prvi stavek v tistem pdfju. dolgi stavki so značilnosti debilov. dela se kratke stavke, da je razumljivo.
... debilom.
Inteligentni ljudje so pač sposobni razumeti dolge stavke. Neinteligentni pa samo naslove v "Novicah".
sudo poweroff
luli ::
wtf kako dolg prvi stavek v tistem pdfju. dolgi stavki so značilnosti debilov. dela se kratke stavke, da je razumljivo.
... debilom.
Inteligentni ljudje so pač sposobni razumeti dolge stavke. Neinteligentni pa samo naslove v "Novicah".
SuperIntelegentni pa sploh ne rabijo prebirat člankov. Jim kar v službi razložijo, kako zadeve stojijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: luli ()
T-h-o-r ::
meni baba pove, kaj moram mislit
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
if we no longer are interested in being civilized?
Spy ::
No, to je dobro vprašanje. Samo luli še ni tako daleč. Še ene 200 let, pa bo razumel.
sudo poweroff
tsh2 ::
nisem rekel, da ga ne razumem. rekel sem, da pisec nima taletna za pisanje. če nima talenta tukaj ga najbrž nima tudi drugje, npr. pri iskanju dokazov. če se kaj spoznaš na programiranje boš vedel, da vsak tepec zna pisati zapleteno in nerazumljivo kodo, moraš biti inteligenten, da pišeš kratko in razumljivo.
dbevfat ::
rekel sem, da pisec nima taletna za pisanje. če nima talenta tukaj ga najbrž nima tudi drugje, npr. pri iskanju dokazov.
Ta sklep je seveda popolnoma napačen. Če bi bral kdaj strokovna besedila (katerekoli stroke), preden so zlektorirana in editirana, bi videl, da sta to dva popolnoma nepovezana (ne pa tudi izključujoča se) talenta. Preverjeno to velja za pravna besedila, ki so v splošnem obup od slovenščine v več pogledih.
nvr2fat
Kakorkoli, drugače je živa resnica, da je tista poved tam absolutno brezvezna. Dokazovanje, da se da napisat nekaj v eni povedi, ali kaj? Lahko da je taka praksa, ampak bi bilo veliko bolj pregledno in razumljivo, če bi bilo oblikovano tako, da bi šlo za ločene povedi.
- Hoc est qui sumus -
tsh2 - ne sklepajmo prehitro in počakajmo na dokaze. Predstavilo jih bo tožilstvo, ocenilo pa sodišče. Forumske špekulacije so pa samo - špekualacije.
sudo poweroff
Kakorkoli, drugače je živa resnica, da je tista poved tam absolutno brezvezna. Dokazovanje, da se da napisat nekaj v eni povedi, ali kaj?Mogoče so takšna pravila. A si kdaj videl kakšno patentno prijavo? To je čisto drug svet, ki nima nič skupnega s človeško razumljivim pisanjem.
O.
Saj pravim, lahko da je taka praksa (oz. pravila), ampak nima smisla vztrajat pri neberljivih klobasah zato, ker so taka pravila. Pravila se lahko spremenijo, če pri tem ne trpi dikcija.
- Hoc est qui sumus -
Ja, samo prej moraš vedeti, zakaj je taka praksa (oziroma pravila). Lahko da je kakšen čisto dober vzrok, samo ga ne poznamo.
O.
O.
USS Liberty ::
LOL, pa saj to ni res, v kakšni državi mi živimo....
Janša z objavo obtožnega predloga na Facebooku kršil zakon?
Janša krišil zakon??? LOL, A Mladina ga pa ni kršila? Pa koga imajo za norce? Kaj jih moti, da je Janša objavil celoten obtožni predlog proti sebi, da si lahko vsak sam to v celoti prebere in ustvari svoje mnenje. Očitno nekoga moti, da nam ne more več samo Mladina to objavljati po kosih in manipulirati in frizirati javno mnenje....
Potem se pa nekateri še vedno čudijo, ko nas je dosti, ki niti malo ne verjamemo našemu politično vodenemu pravosodju in politično skonstuiranim aferam, kot je tale Patria...
Janša z objavo obtožnega predloga na Facebooku kršil zakon?
Janša krišil zakon??? LOL, A Mladina ga pa ni kršila? Pa koga imajo za norce? Kaj jih moti, da je Janša objavil celoten obtožni predlog proti sebi, da si lahko vsak sam to v celoti prebere in ustvari svoje mnenje. Očitno nekoga moti, da nam ne more več samo Mladina to objavljati po kosih in manipulirati in frizirati javno mnenje....
Potem se pa nekateri še vedno čudijo, ko nas je dosti, ki niti malo ne verjamemo našemu politično vodenemu pravosodju in politično skonstuiranim aferam, kot je tale Patria...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29
Zgodovina sprememb…
- spremenil: USS Liberty ()
oldguy ::
Eh, malce preveč si pameten. Če bi prebral cel članek, ne le naslova, bi videl naslednje:
Zato so že sprožili postopek, v okviru katerega bodo pod drobnogled vzeli Janšo kot tistega, ki je objavil faksimile, in osebe, ki so po mnenju urada informacijske pooblaščenke imele omenjeni obtožni predlog.
Informacijska pooblaščenka je ena redkih oseb, za katere mislim, da se dejansko trudijo svoje delo opravljati profesionalno. Škoda, da je njena funkcija precej trivialna, IMO.
Eh, malce preveč si pameten. Če bi prebral cel članek, ne le naslova, bi videl naslednje:
Zato so že sprožili postopek, v okviru katerega bodo pod drobnogled vzeli Janšo kot tistega, ki je objavil faksimile, in osebe, ki so po mnenju urada informacijske pooblaščenke imele omenjeni obtožni predlog.
Vrstni red drobno(pre)gledanih je povsem naključen ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spy ()
Hja, cajteng je cajteng, kaj pa hočeš od RTV? Da bi dobil realne informacije o tem, kaj se na to temo dogaja, oni niso pravi naslov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oldguy ()
harvey ::
Informacijska pooblaščenka je ena redkih oseb, za katere mislim, da se dejansko trudijo svoje delo opravljati profesionalno. Škoda, da je njena funkcija precej trivialna, IMO.
Očitno si spregledal ali prezrl njeno odločbo in delovanje v primeru postopka varuha konkurence pri ugotovaljanju povezanega delovanja trgovcec, kjer je preprečila ugotovitev dejstev na podlagi njenega mnenja in odločbe, da je na zaseženih službenih računalnikih tudi privatna korespondenca in da se zavoljo tega računalniki ne smejo analizirati, da bi se z analizo korespondence rekonstruirati dogovori. IMO, če pišeš privatne zadeve s službenih mailov si se odkrekel delu svoje zasebnosti v zameno, da uporabljaš službeni informacijski sistem. Da ne omenjam njenih totalno abotnih odločb na temo kaj se sme objavljati pri osmrtnicah in pri objavi pogrebov. Da o eni zadnjih njenih cvetk, niti ne govorimj, da imaš pri izpisu svojih klicev pred samim seboj zakrite z xxx klicane številke.
Tako da o njeni funkciji kot trivialni ne bi govoril.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harvey ()
Mr.B ::
Verjetno je problem samo v tem, da so notri napisane druge osebe (obtožene ali ne), pa nima soglasija.
V večini primerov pa strah pred morfozo straha identite, dejansko ščiti informacijska pooblaščenka zgolj krajo.
Cvetka iz prejšnega meseca je recimo google streat view, ko mora blurati registrske table in obraze, ma koji k, je to zbiranje podatkov, če pa se v ljubljani ne moreš premikati, ne da bi te sledili s kamerami, in to zgolj zato, ker je nekdo podpisal papir da se teh podatkov ne zbira, na koncu pa ravno takrat ko bi tak sistem prinesel uporabne podatke (beričevič), kao so imeli vzdrževalna dela.
V večini primerov pa strah pred morfozo straha identite, dejansko ščiti informacijska pooblaščenka zgolj krajo.
Cvetka iz prejšnega meseca je recimo google streat view, ko mora blurati registrske table in obraze, ma koji k, je to zbiranje podatkov, če pa se v ljubljani ne moreš premikati, ne da bi te sledili s kamerami, in to zgolj zato, ker je nekdo podpisal papir da se teh podatkov ne zbira, na koncu pa ravno takrat ko bi tak sistem prinesel uporabne podatke (beričevič), kao so imeli vzdrževalna dela.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
Verjetno je problem samo v tem, da so notri napisane druge osebe (obtožene ali ne), pa nima soglasija.
Exactly. Natančneje, iz osebnih izkušenj z njo vem, da vse kar jo zanima, je njen resor. V druge specifike primera se sploh ni spuščala, kar je pravzaprav tudi pravilno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oldguy ()
USS Liberty ::
Informacijska pooblačenka naj preganja tistega, ki je obtožni predlog dal medijem, to pa je najverjetneje naredila kar sama tožilka Hrastarjeva.
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29
Zorro ::
USS Liberty je izjavil:
Informacijska pooblačenka naj preganja tistega, ki je obtožni predlog dal medijem, to pa je najverjetneje naredila kar sama tožilka Hrastarjeva.
Ti že veš. Tu je tudi tožilka obveščala osumljence, kajneda?
USS Liberty je izjavil:
Janša krišil zakon??? LOL, A Mladina ga pa ni kršila? Pa koga imajo za norce?
STOP. Pooblaščenka ŠELE UGOTAVLJA, ali ga je kršil. Ni še nič ugotovila.
In tudi nikjer ne piše, da ne preiskuje Mladine, Dela, itd.
Sam tolk, preden zašpekuliramo v napačno smer.
sudo poweroff
Double_J ::
STOP. Pooblaščenka ŠELE UGOTAVLJA, ali ga je kršil. Ni še nič ugotovila.
In tudi nikjer ne piše, da ne preiskuje Mladine, Dela, itd.
Zakaj ni povedala že takoj, da preiskuje Mladino in Delo? Zato, ker jih sploh nebi preiskovala, če Janša tega nebi objavil. Sedaj mora seveda "kao" še njih, da ne bo izgledalo enostransko.
Dve šivanki...
Zato, ker jih sploh nebi preiskovala, če Janša tega nebi objavil.
Res?
Ti si pa dobro obveščen.
Ne razumem pa nečesa - zakaj bi bil Janša sveta krava in se ga ob sumu nepravilnosti ne bi smelo preiskovati? Ker je predsednik SDS???
sudo poweroff
Double_J ::
Nič ni rekla, da jih preiskuje, pa je imela cel mesec časa, njen problem...
Dve šivanki...
luli - če se vsi strinjajo z objavo po moje ni problema. Ampak naj preišče, ne? Ali pač v primeru JJ ne.
sudo poweroff
Ampak naj preišče, ne? Ali pač v primeru JJ ne.
Ja, Matthai, ko pa toliko ljudi dnevno umira, eni se pa sekirate zaradi objave obtožnega predloga.
Dejmo bit dosledni, no.
o+ nevone
Pooblaščenka je plačana, da opravlja svoje delo. Naj ga opravlja. KER je plačana.
sudo poweroff
Pooblaščenka je plačana, da opravlja svoje delo. Naj ga opravlja. KER je plačana.
Za preiskovanje česarkoli so nekateri ljudje plačani. Plačani za to DA preiskujejo.
o+ nevone
Ja, o tem govorim. Ona pač opravlja svoje delo.
Ali pa si mnenja, da ga v primeru nekaterih "svetih krav" ne bi smela?
sudo poweroff
Ne. Mnenja sem, da svete krave so. Pa ne samo na eni strani.
o+ nevone
Aja, pa da povem še glede informatizacije zdravstva. Mislim, da sem prvi, ki je sploh odprl to temo. Da se o tem problemu (da ljudje umirajo zaradi neoptimalnega zdravljenja, kot posledice neinformatizacije) sploh govori. KARKOLI.
Imamo medije - leve in desne - pa niso bili sposobni izpostavit tega. Imamo politike - leve in desne - pa niso bili sposobni izpostavit tega. Imamo blogerje in forumaše - a niso bili sposobni izpostavit tega.
Izpostavljajo pa našteti dnevno na desetine tem. Od dildotov, do stadionov, obtožnih predlogov na Facebooku. Same zelo pomembne teme.
Seveda - naj razpravljajo. Vprašam pa se zakaj ne razpravljajo še o čem drugem? Ker so tako prekleto neizobraženi? Ker so sposobni le "papagajstva"?
Nisem vprašal tega. Oba se strinjava, da svete krave so, na vseh straneh.
Vprašal sem nekaj drugega!
Imamo medije - leve in desne - pa niso bili sposobni izpostavit tega. Imamo politike - leve in desne - pa niso bili sposobni izpostavit tega. Imamo blogerje in forumaše - a niso bili sposobni izpostavit tega.
Izpostavljajo pa našteti dnevno na desetine tem. Od dildotov, do stadionov, obtožnih predlogov na Facebooku. Same zelo pomembne teme.
Seveda - naj razpravljajo. Vprašam pa se zakaj ne razpravljajo še o čem drugem? Ker so tako prekleto neizobraženi? Ker so sposobni le "papagajstva"?
Ne. Mnenja sem, da svete krave so. Pa ne samo na eni strani.
sudo poweroff
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: poweroff ()
Nedvomno so naši dometi različni.
o+ nevone
Saj sem odgovorila.
o+ nevone
Zgodovina sprememb…
- spremenila: nevone ()
luli ::
Matthai :
Maš prav. Preišče naj se tudi tvoje sodelovanje z UDBO (danes SOVO). Saj veš, po moje ni problema ampak zakaj ne?
Drugače pa spomni se malo nazaj : Kako so se na njega spravli zaradi varovanja okoli poroke.
Kaj naj rečem? Blazni ste!
luli - če se vsi strinjajo z objavo po moje ni problema. Ampak naj preišče, ne? Ali pač v primeru JJ ne.
Maš prav. Preišče naj se tudi tvoje sodelovanje z UDBO (danes SOVO). Saj veš, po moje ni problema ampak zakaj ne?
Drugače pa spomni se malo nazaj : Kako so se na njega spravli zaradi varovanja okoli poroke.
Kaj naj rečem? Blazni ste!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: luli ()
Mr.B ::
Luli v bistvu Maldino in Delo,bi morali preiskovati drugi oragni in ne Informacijska pooblaščenka. Zakaj ne reziskujejo izvora papirjev, ki jih ima v rokah J ? Pa sej veš, da je nekdo plačan da bi moral kaj tagega storiti. Verjetno bi se zadaj pokazala politika. Oziroma kot rečejo politični konstrukt.
Ali mora Informacijska pooblaščenka preverjati vsak rumeni tisk, z izjemo zgodbe o bolezni Drnovška, po mojem ni ur na svetu, ki bi ji poplačali njen trud . Še hjše bi na koncu bilo, da bi nekateri mediji postali pravljično narcisni, ups rumeni
Ali mora Informacijska pooblaščenka preverjati vsak rumeni tisk, z izjemo zgodbe o bolezni Drnovška, po mojem ni ur na svetu, ki bi ji poplačali njen trud . Še hjše bi na koncu bilo, da bi nekateri mediji postali pravljično narcisni, ups rumeni
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mr.B ()
Če imaš kakšne sume, da sem sodeloval z UDBO (mimogrede, sem veliko premlad, da bi lahko, ampak naj bo, desničarji ste pač blazni), potem kar.
Samo da ne bo tako kot je bilo glede tvojih trditev o SOVI, za katere si se mi moral na tem forumu že javno opravičiti...
sudo poweroff