» »

Patria naj bi podkupila premiera Janšo

Patria naj bi podkupila premiera Janšo

Temo vidijo: vsi
««
39 / 139
»»

Okapi ::

Nekateri zgleda nimajo takšne sreče, da bi fasali samo obtožnico, ker so "ukradli posel".
Prav gotovo mu je zavdala udbomafija, ne?

O.

Double_J ::

Prav gotovo mu je zavdala udbomafija, ne?


Sej vem, da je tudi tebi sumljivo.:D
Dve šivanki...

djordjevic ::

No grave is deep enough to keep us in chains.

Double_J ::

Na neugotovljenem kraju, na neugotovljen način, sprejel obljubo plačila.


Hm...
Dve šivanki...

Samuel ::

Spy je izjavil:

Samuel je izjavil:

Napačna tema za tole podjebavanje, poba. Glej svetovne cene jekla in ostalega.


Če smo že pri Stožicah, tam ni šel niti EUR iz proračuna, Borat Pohar dixit http://www.delo.si/clanek/109951
he he torej gre za pravi paradoks glede na izrečene besede onega Borata o državotvornosti. Predvsem pa ne gre za državni projekt, kjer mečemo milijone v kanto ooops! .....žepe prijateljev skupnoskledarjev ali kar njihovim svojim. Skratka, kaj zdaj? So bile Sto žice drage ali poceni? he he predvsem so bile strokovno zmontirane: pridobitev uporabnega dovoljenja za neuporaben objekt, začetek gradnje pred gradbenim dovoljenjem, streha pušča nad garažami pušča - minimalna napaka. No, kot temelj za prihodnost ta zadeva sploh ni tako napačna, ker zdaj bomo lahko drugim investitorjem razlagali, da to ni nič takega, če objekti malo puščajo. Saj Sto žice tudi puščajo, pa kaj je to takega? Malo se popravi in bo. Milijon gor ali dol.

Ker ni fajn nabijat v prazno, sem ugotovil, da so Sto žice stale vsekakor (po tvoji logiki) bistveno manj, kot bi stale leta 2008, ko je bila cena jekla ohohooo visoka http://www.dcd.com/pdf_files/1007trends...

Fajn bi bilo vedet koliko vpliva rastoča cena cementa na izgradnjo avtocest. Ali so avtoceste le plod dela? Takorekoč nematerialne dobrine v stilu italijanskih nikoli zgrajenih odsekov?


amm.. saj tole smo že 10x obdelali, brez veze, da se mečeš ven s temi hudomušnimi pripombami glede gradnje obeh objektov, ki v tej temi nimajo kaj iskat. Kaj je poceni in kaj ni, ne boš ti ugotavljal, pa niti jaz ne. Pogledaš samo kaj se je v zadnjem obdobju zgradilo podobnih objektov v naši bližini, pa lahko primerjaš. Recimo zagrebška dvorana za cca 16 tisoč ljudi je stala 89M evrov, skupaj z financiranjem pa reci in piši preko 200M evrov, od tega bosta država in občina plačali vsaka polovico. Pri nas gradimo stadion IN dvorano in to v degradiranem območju, ki je bilo potrebno sanacije. Pa tudi oba objekta nista bila zgrajena na nivoju nič, temveč je bilo potrebno izskopati enormno količino materiala. Tako da, seveda sta oba objekta poceni. Pa če se boš ti trollal naprej al pa ne.

Aja, za stadion je bila prvotno mišljena betonska streha (nosilni stebri, ki držijo streho so občutno predimenzirani). No, zaradi padca cen železa, je zdaj jeklena.

Seveda je v krizi ceneje gradit (kje ti živiš človek, da v to dvomiš). V teh časih dobim človeka za obnovo kopalnice za polovico cene, kot pred dvemi tremi leti.

Samuel ::

Mr.B je izjavil:

Mondeo sej vemo da je JJ kriv, pa SLS, itd. Najmanj za Avtoceste je kriv, saj je za lanskoletne razmere pridelal -10%(4.1 milijardeEUR DARS) gledano na državni BDP. Glej priljubljena vlada je to uspela pridelati v letu 2009 v enem letu. A misliš letos ko je, morda po Pahorjevih besedah baje le kriza nastopila konec poletja, pa niti ne mislim razmišljati, kolikšen je BDP. No javni dolg je bil za lansko leto po Šoltesovih besedah med 11 do 18 milijard EUR, pač odvisno kako si kreativen v računovodstvu. Glej tudi za to in tudi še za naslednja leta je kriv JJ, s svojim izčrpavanjem. Ej samo en zaJeb je pri temi. Zakaj pa vlada kazensko ne ovadi in postavi pred sodišče te gospode, ups sej res, bojda je za podkupnine vedel JJ, vključno z vso današnjo oblastjo.


Jasno, da je kriv. Popuščal je čisto vsakemu, ki mu je samo namignil, da bo stavkal. Pregreval gospodarstvo preko vsake mere in potem je sledil temu primeren padec. In gradbeništvo še vleče gospodarstvo nazaj. Edina pametna odločitev bi bila odkup teh stanovanj, grajenih s predragimi posojili, s strani države in oblikovanje najemnega fonda.

In zakaj naj bi kdo koga ovadil za to, da se je zadolžil? A navaden človek se pa ne zadolži pri nakupu avta, stanovanja al kaj?

Spy ::

Samuel je izjavil:

Tako da, seveda sta oba objekta poceni. Pa če se boš ti trollal naprej al pa ne.

Na kaj se nanaša tvoja opazka? Na tajming z gradbenim dovoljenjem ali na kakovost puščanja strehe?Za tvoje pojme pušča premalo? Veš, tvojo subjektivno nestrokovno oceno čez kriv palec, da je bil objekt (pomenjkljivo) zgrajen poceni, lahko zagovarjaš v svojem socialističnem kibucu. Nam ostalim davkoplačevalcem pa dovoli si misliti svoje in sicer na podlagi poznanstev pri sodelujočih v izgradnji. Glej ga zlomka dobro poznam osebo, ki je imela kot podizvajalec pomembno vlogo. Te zanima koliko je (če smo natančni, v celoti šele bo) ta oseba zaslužila za vsak EUR, ki ga je vložila v tem biznisu? He he, če bi ti mojstri doma tako zaračunali in bi se nato vsaj nekoliko ozrl naokoli bi ugotovil, da so te (najmanj) nategnili na suho.

Konec koncev pa objekt lahko stane tudi pol milijarde: pomembno je, da je rentabilen upoštevaje nedvomno pomembnih multiplikativnih učinkov.

LP, Spy

ps: že drugič si me poskusil užaliti (poba, trollanje). A to te dela veselega v življenju?

T-h-o-r ::

rad bi še povedal, da vlada nima denarja


razen, če je treba poslati najdražjo odpravo dosedaj v afganistan
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Samuel ::

Spy je izjavil:

Na kaj se nanaša tvoja opazka? Na tajming z gradbenim dovoljenjem ali na kakovost puščanja strehe?Za tvoje pojme pušča premalo? Veš, tvojo subjektivno nestrokovno oceno čez kriv palec, da je bil objekt (pomenjkljivo) zgrajen poceni, lahko zagovarjaš v svojem socialističnem kibucu. Nam ostalim davkoplačevalcem pa dovoli si misliti svoje in sicer na podlagi poznanstev pri sodelujočih v izgradnji. Glej ga zlomka dobro poznam osebo, ki je imela kot podizvajalec pomembno vlogo. Te zanima koliko je (če smo natančni, v celoti šele bo) ta oseba zaslužila za vsak EUR, ki ga je vložila v tem biznisu? He he, če bi ti mojstri doma tako zaračunali in bi se nato vsaj nekoliko ozrl naokoli bi ugotovil, da so te (najmanj) nategnili na suho.


Ko mi začne nekdo o puščanju strehe, vem da zgubljam s takim človekom čas. Že 10x sem napisal tukaj takim kot si ti, ki obeh objektov od blizu še videli niso, da ne pušča streha na stadionu... tudi ne pušča streha na dvorani.. puščal je del nedokončanega nakupovalnega središča. Pa glede na to, da je stvar v izgradnji lahko pušča tudi v tem trenutku. Valda veš kaj pomeni beseda IZGRADNJA, glede na to da si tega foha očitno.In na podlagi tega razpredaš neke zgodbice, ki nimajo veze z temo pogovora.Koliko naj bi ta oseba zaslužila ali ne, me niti ne zanima. Jo niso z naperjenim orožjem prisilili, da dela pri tem projektu.Zagotovo, pa ne bo zaslužila toliko, kot je bilo to običajno za podizvajalce v letih 2004-2008, ki so vse gradbene projekte podražili preko vseh meja (od stanovanj naprej).

Spy ::

Samuel je izjavil:

da ne pušča streha na stadionu... tudi ne pušča streha na dvorani.. puščal je del nedokončanega nakupovalnega središča. Pa glede na to, da je stvar v izgradnji lahko pušča tudi v tem trenutku.

Sem mislil, da garaža ki obratuje (verjetno je pridobila uporabno dovoljenje) nebi smela "puščati".

Samuel ::

Narobe si mislu.. tud odprte garaže zamakajo na polno, ko dežuje, pa to nobenega ne moti.

Spy ::

Samuel je izjavil:

Koliko naj bi ta oseba zaslužila ali ne, me niti ne zanima. Jo niso z naperjenim orožjem prisilili, da dela pri tem projektu.Zagotovo, pa ne bo zaslužila toliko, kot je bilo to običajno za podizvajalce v letih 2004-2008, ki so vse gradbene projekte podražili preko vseh meja (od stanovanj naprej).

Hm, v bistvu sem želel povedati, da se človek še danes baha kako veliko bo zaslužil. Izračunal sem, če ne upoštevamo stroške financiranja od preteklega meseca naprej, da za vsak vložen EUR bo njegova firma kasirala najmanj 1,48 EUR (stroški dela vključeni). Pa to se mi ni zdelo poceni, ker v drugih besedah pomeni, da je tip najel firmo, ki je postavila zid za 100 EUR, zid pa predal za 248 EUR. Za investitorja se mi je zdelo to drago. Zadeva me nebi niti motila, če nebi šel kak EUR v njegov žep tudi iz mojega žepa.
Podobnih debat v bananistanu primanjkuje, saj velike kraje in kraje epskih razsežnosti se nam že zdijo sprejemljive. V dildostanju je pač normalno, da se davkoplačevalcem prekomerno zasega zato, da se zaseženo inkanalira prijateljem oz. skupnoskledarjem. In, če se vrnemo na temo tega topica, tu tiči problem afere Patrie, ki ni nič kaj preveč drugačen od dogodkov v zvezi z AC programom, kjer se je priznalo krajo v višini dva tisoč dvesto milijonov EUR. Sprašujem se le ali ni državna prioriteta vrniti davkoplačevalcem teh 2.200 mio (ali po oceni nekaterih kar 7.000 in več milijonov) in npr. nabaviti linearne pospeševalnike za prepotrebna obsevanja rakavih bolnikov ipd.
LP, Spy.

Samuel ::

Te teme v smislu, saj ne rabimo stadiona, ko pa imamo lahko namesto tega 40.756.000 štruc kruha je zame čista demagogija. Seveda, da na vsake toliko moramo poskrbet za osnovno infrastrukturo in je bilo 85 let po izgradnji Plečnikovega stadiona in 45 let po izgradnji Hale Tivoli nujno potrebno, da se to izgradi. Zdaj, če se bo Grep nadrsal al ne, iz stališča MOla to niti ni tako pomembno. Poslovna odločitev in poslovne posledice.

Imaš pa prav glede cen podizvajalcev. Tko nekako je, kot si napisal. In potem se vsi čudimo, kako je lahko kvadratni meter novega stanovanja na brezvezni lokaciji 3 in več jurjev.

LordTado ::

Me res zanima obtožnica no...

Spy ::

Samuel je izjavil:

Te teme v smislu, saj ne rabimo stadiona, ko pa imamo lahko namesto tega 40.756.000 štruc kruha je zame čista demagogija.

Zame pa ne, ker za zdravstveno zavarovanje plačujem znatne denarce in od tega imam na izbiro 6+ mesečne čakalne dobe ali dodatno plačevanje izven sistema preplačanega zdravstvenega zavarovanja. Zame, ki plačujem, je prioriteta linearni pospeševalnik in to le v tistem delu, ki gre iz državnega proračuna. Če v bananistanu nebi bilo kruha bi zelo težko na osrednji tržnici masi lačnih ljudi razlagal, da 40.756.000 štruc kruha ne potrebujejo, štadjon za 22 športnikov in 16.000 zavaljenih gledalcev pa še kako! Bi te pojedli za marendo. In verjetno zelo podobno razmišljajo bližnji rakavih bolnikov, ki umirajo zaradi primanjkljajev v tehnologiji in znanosti na področju kurative rakavih obolenj.
Nadalje, če se spet dotaknemo rabe proračunskega denarja in izrečenih besed glede državotvornosti projekta Sto žice, je moje osebno mnenje, da ima prioriteto projekt izgradnje sodobnega dirkališča za cestno hitrostne dirke in sorodne športe. Fuzbal lahko igramo v vsaki drugi vasi, varno dirkanje pa je za nas davkoplačevalce omejeno (praktično) na tujih objektih. To pe je že ultra OT, se opravičujem moderatorjem.

Samuel ::

Tvoje prioritete so pač tvoje prioritete. Če misliš, da lahko s to demagogijo zmagaš na volitvah, pejt kandidirat. Folk pač ni tako neumen več. 85 let čakanja je bilo dovolj.

Spy ::

Samuel je izjavil:

Tvoje prioritete so pač tvoje prioritete. Če misliš, da lahko s to demagogijo zmagaš na volitvah, pejt kandidirat. Folk pač ni tako neumen več. 85 let čakanja je bilo dovolj.

A ti sploh veš, kaj pomeni beseda demagogija? Kaj sem lažnega OBLJUBIL? Ti si povedal, da primerjat izgradnjo štadjona z nabavo linearnih pospeševalnikov je demagoško dejanje. Jaz sem ti le povedal kako stojijo stvari z davčnim pritiskom (navzgor neomejeni davki za zdravstveno zavarovanje) in čakalnimi dobami v (ne)zdravstvu slovenistana. Ugotavljam, da je folk nerazgledan in ne ve, kaj se vse dogovarja na partijskih kongresih in kasnejših pijanicah. Kakšne so posledice podmiznih dogovorov. Folk je še vedno na splošno nerazgledan in predvsem načrtno poneumljen. Sicer bi doživljali obljubljeno zgodbo o uspehu in ne zgodbo o revščini in pomanjkanju v deželi s številnimi uspešnimi menedžerji, da ne govorimo o politikih he he

Samuel ::

a kaj da je? tole je na primer tudi demagogija: "Sicer bi doživljali obljubljeno zgodbo o uspehu in ne zgodbo o revščini in pomanjkanju v deželi s številnimi uspešnimi menedžerji, da ne govorimo o politikih"

Folk je LAČEN in BREZ VSEGA tudi v najbogatejših državah.
Zakaj ne bi bil tudi v Sloveniji?

Spy ::

Samuel je izjavil:

Folk je LAČEN in BREZ VSEGA tudi v najbogatejših državah.

OK, pokaži nam enega BREZ VSEGA. Kjerkoli, kadarkoli. Edini pogoj je, da je živ. Pa ne kazat s prstom nase hehe
Upam, da ti je ta način komunikacije bolj blizu :)

Samuel ::

džordži haselknauf je na primer brez vsega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Samuel ()

Spy ::

Samuel je izjavil:

a kaj da je? tole je na primer tudi demagogija: "Sicer bi doživljali obljubljeno zgodbo o uspehu in ne zgodbo o revščini in pomanjkanju v deželi s številnimi uspešnimi menedžerji, da ne govorimo o politikih"


Podnapisi: če se politiki prodajajo za zelo uspešne je potem logično pričakovati, da se uspešno kosajo s pomanjkanjem in revščino. Primer: stopnja revščine in pomanjkanja je z dneva v dan nižja. Če je v resnici obratno - ampak pri nas so torvrstne znanstvene raziskave nezaželene - potem ne moremo govoriti o uspešnih politikih in se poraja vprašanje "kaj je mislil Mondeo, ko je omenil, da folk čaka že 85 let in ni več neumen?" Namreč, tudi partijski mediji pišejo o negativnih trendih. Edino Poharju se dogaja pozitivno v njegovi glavi.

O slovenski zgodbi o uspehu se je začelo govoriti zaradi (sedaj bi lahko rekli navidezno) dobrih rezultatov, ki jih je osvajala Slovenija tik po tranziciji (stopnja rasti BDP, nizka inflacija, nizka stopnja brezposelnosti). Nekdo je vodil bananistan do današnjega dne, do današnjega stanja. Na TiVu' so nam prodajali zgodbo o uspehu. V moji okolici pa ne slišim preveč vzpodbudnih besed, ki bi kazale na ta vsesplošni uspeh. Zato sem si drznil uporabiti besede, ki nam jih prodajajo politiki. Te besede sem povezal z osebnimi ugotovitvami. In... ja, s tvojega stališča je to lahko demagogija.

Samuel je izjavil:

džordži haselknauf je na primer brez vsega.

brez lastnega telesa, brez duše? hehe ali brez dokazov???

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Spy ()

Samuel ::

Ahah. Spy, ne da se mi s tabo več. Malo si poglej našo okolico, kako uspeva in se preseli tja. Predlagam ti Madžarsko.

Gregor P ::

Finance: Janša: niti besede o tem, kako in na koga naj bi vplival
Prvak SDS je prejel obtožni predlog v zadevi Patria. "Človek ne more verjeti svojim očem," komentira Janša, ki vzporednice vidi v dogajanju ob koncu 80. let

"Ob branju obtožnega predloga tožilke Hrastarjeve, človek ne more verjeti svojim očem," je na spletnem omrežju Facebook zapisal prvak opozicije Janez Janša, ki je včeraj prejel obtožni predlog. Ta ga bremeni sprejemanja daril za nezakonito posredovanje.

Janša je znova poudaril, da s poslom ni imel nič. "Če je kdorkoli v komunikacijah o nabavi oklepnikov Patria nepooblaščeno uporabljal moje ime ali ime SDS, je to enostavno dokazljiva zloraba."

Provizije na neugotovljenem kraju na neugotovljen način

Iz obtožnega predloga sicer izhaja, "da je v času od 10.avgusta 2005 do 22. avgusta 2005 Zagožen na neugotovljenem kraju in na neugotovljen način, preko Walterja Wolfa in Hansa Wolfganga Riedla od Reya Nittyenena, Janša pa preko Jožeta Zagožna, in sicer Jože Zagožen najmanj zase, Ivan Janša pa za stranko SDS, sprejela obljubo plačila provizije za prodajo po pogodbi."


Facebook - Album Janeza Janše: ZELENI FLOMASTER PONOVNO NA DELU
 Obtožnica 1. stran

Obtožnica 1. stran




Reporter - Janša: Človek ne more verjeti svojim očem
Predsednik SDS Janez Janša je na facebooku komentiral včeraj prejeti obtožni predlog v zadevi Patria. "V kakšni pravni državi lahko državno tožilstvo brez dokazov obtoži nekoga, da je na neugotovljen način na neugotovljenem kraju sprejel obljubo provizije?" piše Janša. Tožilka Branka Zobec Hrastar se je pri sestavljanju obtožnega predloga po njegovem oprla na špekulacije lobistov in oznake v rokovniku Jožeta Zagožna, predsednika uprave Holdinga slovenskih elektrarn.


Obtožni predlog (PDF)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

Spy ::

Samuel je izjavil:

Ahah. Spy, ne da se mi s tabo več. Malo si poglej našo okolico, kako uspeva in se preseli tja. Predlagam ti Madžarsko.

Najlepša hvala za vloženi trud.

Pšenični ::

Sem prebral tole zadevo. Eno samo rdeče natolcevanje. Nič konkretnega. Kr neki. Men ni jasno, za kaj bojo zagrabli, da bi ga obsodli. "Sprejel je obljubo". Mislim da je tle možno da gre za množične halucinacije na sodniji....

Po tej logiki, jaz lahko obljubim nekomu (po mobiju) da mu bom dal to in to, za to in to. Nekdo bo to "slišal" in nekdo bo obtožen sprejetja obljube.

Zanimivo bi bilo sicer vedet, kaj so obljubli, tistmu ki je zapru "Stožičarsko" obvoznico pred nekaj tedni. "kakšno obljubo je sprejel".

Zgodovina sprememb…

imagodei ::

Tudi jaz sem prebral to zadevo. Moram rečt, da ne delim mnenja s telbancem. Ogromno enih dokumentov, SMS-ov in emailov, pa tudi pričevanj bremeni Janšo. Preveč, za moje pojme. Ne gre samo za posredne dokaze.

V pričevanjih je tudi ogromno enih laži in prikrivanj. Eden ob obtožencev trdi, da z Janšem sploh nikoli ni komuniciral, ima pa njegovo osebno mobitel številko. Pa da sploh ne pozna spet enega drugega vpletenega, pa v njegovi beležki najdejo njegov naslov in dogovorjen termin za sestanek.

Zadeva je na 82 straneh, ustanovljena je Skupna preiskovalna skupina v Sloveniji, Avstriji, na Finskem. Kontra navedbam kluba ljubiteljev Janeza Janše je ves ta čas očitno potekalo intenzivno zbiranje podatkov v vseh treh državah. Omenja se na desetine zaseženih GSM aparatov, prenosnikov, PC-jev. Ja, mogoče je pa vse skupaj res samo konstrukt.
- Hoc est qui sumus -

luli ::

Pravilno je, da se zadeva preišče! Vsak sum je potrebno preveriti! Moti me edito, da je en sumljiv, ker v nekem dokumentu piše, da se ima en tip namen z njim srečati, drugi, za katerega pa ti isti dokumenti pišejo da je že med podkupljenimi pa ima v tem trenutku zelo dobro plačano službo v EU.

Mr.B ::

France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

MadMicka ::

Nekateri zgleda stojijo na stališču, da je edina prava pot za obsodbo vrhov politične oblasti zaradi korupcije, če bi se slednji pred TV kameram pogovarjali, koliko točno podkupnine zahtevajo in zakaj jo zahtevajo in kam naj se nakaže. Pa še zravn bi moral potrdit, da vedo, ga gre za kaznivo dejanje, ampak da jim prav dol visi.

nevone ::

Nekateri zgleda stojijo na stališču, da je edina prava pot za obsodbo vrhov politične oblasti zaradi korupcije, če bi se slednji pred TV kameram pogovarjali, koliko točno podkupnine zahtevajo in zakaj jo zahtevajo in kam naj se nakaže. Pa še zravn bi moral potrdit, da vedo, ga gre za kaznivo dejanje, ampak da jim prav dol visi.


A ni ravno to smisel, da te ne obsodijo, če ti ne morejo dokazat?

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Okapi ::

Saj bodo dokazali (če bodo), samo nekateri mislijo, da tisto niso pravi dokazi, ker se JJ ni podpisal na noben papir.

O.

Mr.B ::

Že vidim farso na Sodišču.
Tožilec :No gospod Volk, je Janezek dobil podkupnino......
Volk : Kateri Janez in o kateri podkupnini......
Tožilec : Gospod Volk, opozarjam vas da ste pod prisego, saj veste o kom govorimo....
Volk : Veste od leta 2005, je preteklo veliko čas, pa veliko Janezkov poznam, tako da bi prosil če mi malo osvežite spomin.....
Tožilec : A ni res da ste tega lepega avgustovega dne lobirali za Janezka, da bi bila Patrija.......
Volk : Veste veliko potujem, Poleti sem pa rad na soncu, pa prav kakšen dober kokteil paše, tako da če mi lahko osvežite spomin, veste po tolikem času, pa se res ne morem detajlov spomniti.
Tožilec : Ali se vi norčujete iz sodišča, tu so dokazi , da ste pošiljali SMS-e, gospodu Kumari, da je vse urejeno v zvezi z ......
Volk : Veste tisto poletje sem bil pa verjetno na bahamih, res dobre bejbe, ampak jaz se res ne spomnim da je bil tam Janezek z Barbiko na dopustu...
Tožilec : Tu je dokaz SMS, kaj porečete...
Volk : SMS ? kakšen SMS ? Hočete reči da sem zadevo urejal preko SMS-ov, pa sem......
Tožilec : SMS jasno kaže da te ga vi poslali g. Kumari, in jasno kot beli dan.....
Volk : Kaj hočete reči da ste vršili nezakonito prestrezanje....leta 2005..... Kaj šele da kot trdite, sem lobiral kar preko SMS-ov, ker jaz se res ne spomnim, da je Janezek bil z Barbiko na dopustu. Vesta maldih Barbik se vedno zapomnim...
Tožilec : Hvala lepa....
In tako naprej do leta 2012....
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

msjr ::

Zdaj, ko so še Depalo vas na dan potegnil, zelo upam da komu ne hodi po glavi še državni udar......

poweroff ::

Preveč filme gledate. Veljavnost in težo dokazov bo ocenilo sodišče. Ne forum.
sudo poweroff

Mr.B ::

Ja samo, če tako lajično bereš, in začneš obtožnico nekako : da je v času od 10.avgusta 2005 do 22. avgusta 2005 Zagožen na neugotovljenem kraju in na neugotovljen način.
Človek se vprašaj, kaj naredijo šele navadnemu človeku, če ga hočejo obtožiti.
Sicer upam da obstajajo v pravih papirjih, ki so jih poslali danes , namesto neugotovljenem, napisano točno kje in kdaj, ker to ravno ne bo šlo skozi, ker nevidim poante, da fantje nebi sodelovali skupaj...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Zorro ::

Mr.B, kaj nam hočeš povedati, da če te nekdo okrade, da ne veš ne kje ne kako se je to zgodilo, ni krvi in ti nimaš več pravice do svoje denarnice?

tsh2 ::

wtf kako dolg prvi stavek v tistem pdfju. dolgi stavki so značilnosti debilov. dela se kratke stavke, da je razumljivo.

Ramon dekers ::

Zorro je izjavil:

Mr.B, kaj nam hočeš povedati, da če te nekdo okrade, da ne veš ne kje ne kako se je to zgodilo, ni krvi in ti nimaš več pravice do svoje denarnice?



lahko ti pa nekdo drug s ponarejenimi dokumenti proda stanovanje, notar pa to podpiše. Potem pa spet ni nihče nič kriv. Tako kot se je to že zgodilo, pravniški lobij varuje svoje, zdravstveni tudi...to je samo ena farsa pravna država, japajade. Bo še pestro ratalo, država se sesuva sama vase, oni nam pa dajejo iger. Proble bo ko kruha nebo. Verjamem pa da bo ta vlada v 1 letu padla, vprašanje je kdo bo njen naslednik, glede na situacijo ki bo prišla, nam bo dala evropa denar za zadušitev uporov?:)

Mr.B ::

Zorro, se poteguje za članstvo moderatorja na Slo-techu. Moderator starega kova se počuti ogroženega. Da uniči možnost Zorro-tu, da postane moderator, poda sum, da je Zorro v sodelovanju z Micko, sodeluje v istih temah, ter posledično izkrivlja resnico. Kot dokaz pa ima dejstvo, da so ga z micko videli pred petimi leti na zabavi slo-tvha, in da se od takrat redno sesatjata na neznanem karju, ob neznanem času, kjer se dogovorita o predaji vsebin...Moderato poprosi še Matthai, za bolj pravno formalno obliko ideje... E sedaj pa Zorro postavi se v hipotetično situacijo, ter zagovarjaj, da s tem nimaš nič, in da je to umotvor Slo-tech udbe...

Dalo bi se bolj zanimivo napisati, toda, ko boš dokazal da s tem nimaš nič, bo še vedno obstajal dvom, kaj šele da so ene volitve spet mimo...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

imagodei ::

> "Ja samo, če tako lajično bereš, in začneš obtožnico nekako : da je v času od 10.avgusta 2005 do 22. avgusta 2005 Zagožen na neugotovljenem kraju in na neugotovljen način."

Problem je, ker tvoje laično branje ne zadene poante. Bistvo se skriva v delu povedi, ki pravi: "v času od 10.8. 2005 do 22.8. 2005 JE..." Torej gre za ugotovljeno dejstvo, to se je zgodilo, ne vedo pa kje in kako. To bo mogoče prišlo na dan na obravnavi, mogoče pa ne, ampak to ni tako zelo važno.

Če greš med 10. in 22. avgustom na morje in po povratku ugotoviš, da so ti vlomili v stanovanje in če kasneje pri osumljencu najdejo prstan z vgraviranim napisom, ki ga nesporno identificira kot tvojega, ima osumljenec gotovo maslo na glavi - čeprav je prstan prišel do njega na neugotovljen način in na neznani datum. Mogoče osumljenec ni vlomilec, mogoče ga je dobil v hrambo od vlomilca šele kasneje... Vsekakor pa je v posesti ukradene robe.
- Hoc est qui sumus -

Mr.B ::

Ja potem bo Janša rekel bil v Bsrulju, Zagožen v KP, VW pa v kanadi.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

imagodei ::

Ja, nima veze, kaj pravijo, če dokazi drugače povejo. d0h! Pismo si trd! Sej vlomilec tudi ne prizna, ampak če najdejo njegove prstne odtise mu nič ne pomaga, če on vztraja, da je bil na Bahamih tist vikend!

Tle je vprašanje, ali so predloženi dokazi dovolj trdni in dovolj obremenjujoči za obtožene. Če so, potem jih bodo obsodili, če niso, potem jih ne bodo. Kaj pa oni trdijo, kje so bili in kaj so počeli, pa v bistvu sploh ni važno.
- Hoc est qui sumus -

nevone ::

Kaj pa oni trdijo, kje so bili in kaj so počeli, pa v bistvu sploh ni važno.


Dejmo še Okapija vprašat, če se mora res tako delat.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Mr.B ::

Kot sem rekel, dovolj je dvom, pa če tudi ne bo obsojen, bo dvom obstajal. Ovce bodo rekli, je mel dobrega odvetnika in je dobro podmazal...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

dbevfat ::

Dober odvetnik mu ne more pomagati v tem komunističnem stroju iz Orwellovskih časov. >:D
nvr2fat

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dbevfat ()

imagodei ::

> "Kot sem rekel, dovolj je dvom, pa če tudi ne bo obsojen, bo dvom obstajal. Ovce bodo rekli, je mel dobrega odvetnika in je dobro podmazal... "

Preveč filme gledaš. "Reasonable doubt" je tle pomembna zadeva. Zdej, po kvantni mehaniki tudi obstaja ena mičkena, drobcena verjetnost, da bi bil lahko nekdo na dveh krajih hkrati, pa da bi se teleportiral skozi steno... Zmeraj obstaja/ostaja ena mičkena, drobcena verjetnost, da je bil obtoženi žrtev velike zarote in da so mu vse podtaknili, da so preiskovalci kraja zločina sodelovali pri potvarjanju dokazov in da so storili vse, da bi izpadlo, da je obtoženec kriv. Možno je, je pa zanemarljivo malo verjetno.

Fora je "reasonable doubt" oz. Razumni dvom. Odvisno od tega, kateri dokazi bodo sploh upoštevani in od njihove teže, je pač možno, da se razumno dvomi v možnost storitve kaznivega dejanja, ali pa je dvom zanemarljivo majhen, ker pač vse kaže, da je obtoženi storil kaznivo dejanje. V slednjem primeru lahko do neskončnosti premlevaš, če niso morda vesoljci, ali pa CIA, ali pa pokvarjeni Finci sodelovali s slovensko udbomafijo in splanirali teren, ampak to ni več razumni dvom.

Temu se potem reče blodnje.

Torej, o dopustnosti dokazov in o njihovi teži bo presojalo sodišče. Mi ta trenutek lahko rečemo le to, da je očitno na stvari precej več, kot so Janša & co. pripravljeni priznati; ter da je tožilstvo očitno pretekli dve leti precej intenzivno sodelovalo s finskimi in avstrijskimi organi pregona.
- Hoc est qui sumus -

dzinks63 ::

Zopet so "podpali in zapalili vatru", da se bo kadilo in zadimilo na vse strani, mediji se bodo delali pametne, kot da vse vedo in da je vse jasno, ljudstvo se bo krmilo, gostilne bodo "proradile" in o tem se bo govorilo povsod, kamorkoli boš stopil. Pravi problemi kako smo na poti proti Grčiji, se pa pometejo pod preprogo, sedaj se tudi vidi, zakaj smo tako bp odobrili Grčiji kredit, ker ga bomo kmalu sami rabili. Propagandni stroj je zopet naštudiral eno šahovsko partijo, katera bo čez en mesec šla v pozabo, čez dve leti bo pa zopet aktualna.

dbevfat ::

dzinks63 je izjavil:

Pravi problemi ... se pa pometejo pod preprogo

Če je Janša prejel podkupnino oz. je ta posel s Patrio res tako umazan, kot kažejo preiskave v več državah, to zate ni pravi problem? Bi pa verjetno bil pravi problem, če bi bil namesto Janše Pahor, ne?
nvr2fat

Spy ::

dbevfat je izjavil:

dzinks63 je izjavil:

Pravi problemi ... se pa pometejo pod preprogo

Če je Janša prejel podkupnino oz. je ta posel s Patrio res tako umazan, kot kažejo preiskave v več državah, to zate ni pravi problem? Bi pa verjetno bil pravi problem, če bi bil namesto Janše Pahor, ne?

Nekateri smo prav to poskušali razumeti. Zakaj vse kaže na to, da priznana AC kraja, ki znaša 2.200 milijonov EUR ni pravi problem? Kaj šele domnevna AC kraja v višini najmanj 7.000 milijonov EUR! To je to, za relativno male pare veliki ognjemet (samo tu na ST 40 strani blebetanja), za krajo epskih razsežnosti (pokojninska kraja/reforma) pa lahko max pričakujemo organizirano pihanje na dimno zaveso...

oldguy ::

Nekateri smo prav to poskušali razumeti. Zakaj vse kaže na to, da priznana AC kraja, ki znaša 2.200 milijonov EUR ni pravi problem? Kaj šele domnevna AC kraja v višini najmanj 7.000 milijonov EUR! To je to, za relativno male pare veliki ognjemet (samo tu na ST 40 strani blebetanja), za krajo epskih razsežnosti (pokojninska kraja/reforma) pa lahko max pričakujemo organizirano pihanje na dimno zaveso...


Evo...true!

Zakaj za vraga se tega ne goni po cajtungih do onemoglosti? To tudi mene zanima. A to ni tema o ACjih, to je res.

A glede Janše sem pa itak že povedal svoje. Kar naj ga obsodijo, če si zasluži. Pa še vso kamarilijo zraven...
««
39 / 139
»»