» »

Wirelles problem

Wirelles problem

ta-mau ::

v omrežje je postavljen wrt54gl ( DD-WRT v23 SP2, 6 kanal- 2,437mhz ) odjemalca pa sta winxp in mac os X. Težava je v tem da ob predvajanju vsebine z rtvslo večkrat pride do prekinitev, hitrost prenosa alternira (od 24 do 56mbps) ter predvajanje se ustavi. Kot sem opazil se problem pojavi ob priklopu mac os x-a v omrežje. Povezava začasno deluje normalno ob kliku na "repair network". Zanima me kaj bi lahko bil problem takemu delovanju.

ta-mau ::

dodatno težavo pa predstavlja "theater način" v predvajalniku real alternative 1,81 (prav tako rtvslo.si) kjer javi napako "failed to render file", windows media player pa sploh ne zalaufa ne v full in ne v navadenm načinu..

blackbfm ::

Naloži Tomato firmware. Res da nima tok funkcij kot DD-WRT samo je veliko bolj stabilen out-of-the-box pa še lažji za nastavljat.

OmegaBlue ::

Ali pa posodobi na v24 SP1, v23 je res že dokaj zastarel. Drugače če je res wirelss problem (na kablu dela?) poglej pod nastavitve in pokukaj kako imaš WMM nastavljen.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

ta-mau ::

evo zadevca je gor, nalaganje pageov lahko rečem da se je bistveno pospešila al pa mam vsaj jz tak občutek :) prekinjanja ni več. že dosti cajta pa se ubadam s qos. a ti si uspel poštimat da dela kot treba? upload mam cirka na 0.85 download pa nekje okoli 0.92, scheduler HTB vseeno pa ob hudi obremenitvi(par torrentov) odpove oz. ne deluje kot bi mogel.Primer je npr. predvanjanje videa (httprtsp in rtsp sta postavljena na extreme prioriteto) katero blokira . upal sem da bo s to verzijo wrtja qos popravljen kot je treba ampak očitno ma tomato v tem segmentu še vedno prednost...

jan01 ::

dd-wrtjev qos se lahko skrije pred tomatovim oz še bolje victekovim modom tomata http://victek.is-a-geek.com/tomato.html


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

linksys wrt54gl ali ?

Oddelek: Kaj kupiti
232179 (1608) gregor
»

QoS capable Linksys (wireless)?

Oddelek: Omrežja in internet
101613 (1448) buneech
»

za torrente: firmware tomato ali DD-WRT ?

Oddelek: Omrežja in internet
71594 (1321) gruntfürmich
»

Kako ugotoviti ali je kdo priklopljen na router

Oddelek: Omrežja in internet
91977 (1653) jan01
»

Optika 20/20 ft. linksys wrt54g (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
789159 (5388) Pyr0Beast

Več podobnih tem