Forum » Pomoč in nasveti » Prenosnik noče delat!
Prenosnik noče delat!
jrtjtejtt ::
Stvar je taka: ko zalaufam prenosnik se pojavi prva stran z logom in ostalim (pa možnost it v bios) potem pa tema nekaj časa. Po minuti mletja mi javi da je nek file corrupt oz. ga ni. Zraven napiše da je file: windows\system32\config\system oz. nekaj takega. Nisem siguren sedaj ali gre za mapo ali file, ker nima končnice zraven. Kakorkoli, svetuje mi, da poskušam z recovery console. Sam jst si s tem ne znam pomagat nič, ker se ne spoznam preveč. Edino kar je, zalaufal sem chkdsk, pa mi po 36% javi, da so neke unrecoverable napake in da ne more opravit pregleda do kraja. Je možno, da je disk poškodovan. Zadnje čase ga je sestra mela veliko s sabo in sem se že križal, ko sem jo enkrat videl, da ga v avtomobilu uporabla (kakšne so naše ceste vsi veste).
Pomoč prosim?
Pomoč prosim?
Pyr0Beast ::
Disk hitro ven, pa s pretvornikom ali brez (če je sata) v računalnik ter čimprej naredi varnostno kopijo, če so ti podatki ljubi.
Ko končaš, naredi format ter na novo namesti OS, ta je najbrž že preveč uničen, in tako, te bo čedalje več stvari matralo (če že disk ne crkuje)
Ko končaš, naredi format ter na novo namesti OS, ta je najbrž že preveč uničen, in tako, te bo čedalje več stvari matralo (če že disk ne crkuje)
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
ant ::
verjetno je res šel disk. tako kot je že rekel pyrobeast čimprej reši podatke. ko boš imel disk že priklopljen na drugo mašino sproti še preveri kako je z diskom. dobijo se za to primerni programi npr. HD tune.
LP
LP
jrtjtejtt ::
Ja res je šel disk. Sem včeraj hotu na novo inštalirat OS (podatke imam sreča na zunanjem disku) pa mi še diska ni hotlo formatirat. Potem mi je nekako uspelo formatirat ene 5 giga, toliko da lahko naložim sistem in uporabljam za silo net in word. Bom pa sedaj preveril koliko diska je še uporabnega.
Pyr0Beast ::
Hja, bolj jeba je tole, mogoče se je samo malenkost iztaknil, ali kaj podobnega. Če so poškodovane pa glave in pa površina plošč (na tla padel, ko je delal ali kaj podobno groznega), je pa samo še za odmet.
Po drugi strani pa lahko noter nabrišeš kakšno CF kartico, kot disk, ali pa kot disk uporabljaš zunanji USB ključek. Prihraniš na bateriji, kot na denarju [:D]
Po drugi strani pa lahko noter nabrišeš kakšno CF kartico, kot disk, ali pa kot disk uporabljaš zunanji USB ključek. Prihraniš na bateriji, kot na denarju [:D]
Some nanoparticles are more equal than others
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kaj za vraga se je zgodilo?!Oddelek: Pomoč in nasveti | 2779 (1268) | Aramis |
» | Problem z diskomOddelek: Pomoč in nasveti | 4976 (3836) | jonystar |
» | Problem z zunanjim diskom - POMOČ (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12047 (11017) | Jerry000 |
» | Trdi disk WD 2TB neprepoznanOddelek: Pomoč in nasveti | 4044 (3715) | RuN |
» | Need help! (Windows zagon problem)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1152 (1064) | ToniT |