» »

Procesor zlomljeni PIN-i

Procesor zlomljeni PIN-i

Curious ::

Kolega mi je dal v popravilo eno ploščo z 754 socket-om in procesor Athlon-om 64, ki ima kar nekaj zlomljenih pin-ov (so po celotnem procesorju, tako da je procesor sigurno za stran).

Cela kopica pin-ov, ki je bila odlomljena je sedaj v socket-u. Zanima me, če obstaja način, da dobim tiste pin-e ven? Ali bo potrebno poleg procesorja zamenjati tudi osnovno ploščo?

Hvala vnaprej za kakršenkoli predlog.

#000000 ::

Fak kako mu je pa to uspel ? Probi s kakim res močnim sesalcem ?

Pyr0Beast ::

Hja, načeloma bi morala stvar s pinceto iti ven, drugače boš moral kar lepo podnožje odpreti.

Proc, če z njim ni kaj drugega narobe, se bi dalo še zrihtati.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

S sesalcem sem že poizkusil, vendar ne gre.

Hja, načeloma bi morala stvar s pinceto iti ven, drugače boš moral kar lepo podnožje odpreti.

Proc, če z njim ni kaj drugega narobe, se bi dalo še zrihtati.

Ja glede procesorja sem slišal, da bi mogoče še šlo, vendar je večji problem plata. Kako pa lahko podnožje odprem, imaš slučajno kakšno povezavo, kjer je postopek opisan/poslikan?

Ob strani imaš par rež (4 ponavadi), skozi katere lahko zatakneš nož (kakšen kuhinjski za mazat kruh je še najboljš, če je tenak). Stvar se drži z zatiči, in, če boš preveč grob tisto plastiko zlahka polomiš.
Ko malce razmakneš, bo na eni strani zmalce sile skočila stvar ven (malce lahko razjahaš s tisto palčko). Skupaj daš tako, da najprej položiš na spodnji del podnožja tisto palčko, nato pa 'pokrovček' čez, ter vse skupaj z občutkom pritisneš nazaj, da se zaskoči.

Sicer bi kakšne slikce okvare prav prišle.

Pyr0Beast, hvala za odgovor. Res so štiri reže in bom poizkusil po opisanem postopku.

Slik trenutno nimam, ni pa tudi nič posebnega za videti. V podnožju je kar nekaj pin-ov, ki pa so zelo slabo vidni in vsi so tako kratki, da jih s pinceto ne uspem zagrabiti.

BuBBle.D ::

Letos, "ko sem šel" na morje sem na bencinski črpalki izgubil denarnico v kateri je bilo več kot 3.000€, prometno dovoljenje, vozniško dovoljenje, bančna kartica, mastercard.....Z morjem seveda potem ni bilo nič.

In zakaj hudiča ti to sedaj govorim? ....zato ker SHIT HAPPENS.
Procesor, tudi če dobiš pine ven neboš mogel popravit. Pozabi na cin in podobne stvari. Reči kolegu naj pozabi na vse skup in kupi novega.
|MSI MPG Z690 EDGE|Intel Core I7-13700K|64GB Viper Steel 3600Mhz|
|Zotac Trinity 3090 OC|EK-Nucleus AIO CR360 Lux D-RGB|
|ASUS TUF Gaming GT501|Corsair AX1200W|Samsung Odyssey G7 32"|

3k€ nosiš v denarnici ? WTF model, WTF !?!

Procesor, tudi če dobiš pine ven neboš mogel popravit. Pozabi na cin in podobne stvari. Reči kolegu naj pozabi na vse skup in kupi novega.
Lej, znanje nekaj stane vedno. Popravilo pa jaz računam zastonj, če stvar (še vedno) ne dela, zakaj bi pa stalno novo kupovali mi ni jasno, poleg tega, da se proc za ta socket IZJEMNO težko dobi.

Število pinov je kolikšno, 10, 100 ? Tko na uč povej. Kake 20 se jih še da rešit, če je stvar lepo razporejena.

Zgodovina sprememb…

Na morje sem šel, normalno da bom imel več denarja v denarnici.

Kako pa misliš procesor rešit? A kar nalotal boš pine nazaj, ali kako? Če ti to uspe in bo procesor delal se ti bom klanjal. Moje mnenje pa še vedno drži, da je procesor fuč. Imel sem sam eno P4, ki je imela celo prvo vrsto pinov upognjenih in sem jih z pinceto nazaj poravnal ali zlomljeni pini so druga zgodba.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BuBBle.D ()

Pa kaj nisi imel kartice ali kaj podobnega ? Kaj bi z 3k€ tam počel, meni ni jasno.

Probat ni greh pravjo, in rešil sem že marsikateri brezupen primer.

Jaz ko grem na morje ne šparam. Skratka privoščim si kar si lahko. Glede denarja in vsega ostalega pa kot pravijo: vsaka šola nekaj stane. Bom drugič bolj pazil. Bančnih kartic pa ne maram. I prefer cash.

Jaz sem se za manj kot 100€ cel teden v morju namakal s klapo [:D] (incl. hrana, gorivo, cestnine, prenočišče 'n stuff)

No, enemu si sigurno zelo polepšal dan [:D]
Jaz sem se sekiral že, ko sem na busu 30€ pozabil, dnarja sicer videl nisem več, sem pa vsaj nazaj dobil denarnico (vredna 60€ [:D]) in dokumente/kartice.

Se zgodi, kaj čš. ://

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

matiča hin...procesor živ?

Oddelek: Strojna oprema
312926 (2353) YdoIPonU
»

Razstavil, očistil, sestavil - nehal delovati