» »

M-xxxx] usb hyper test

M-xxxx] usb hyper test

M-XXXX ::

Testiral: Matej Novak a.k.a. M-XXXX

V poplavi vseh USB ključev, spominskih kartic in prenosnih diskov se vsi sprašujemo, katerega kupiti? Nekateri gledajo na ceno, nekateri na hitrost, nekateri celo na videz, zato vam bom predstavil izdelek proizvajalca Kingston, ki sliši na ime HYPERX.

Kingston je znan iz sveta pomnilniških medijev (rami, USB ključi, pomnilniške kartice,…) in pri proizvodnji le teh je eden izmed najboljših, kar jasno pokaže tudi njihov izdelek Data Travel HYPERX. Kupimo ga lahko v treh kapacitetah (2GB, 4GB ter 8GB). Obljubljajo neverjetne hitrosti in to kar 30MB/s branja ter 20MB/s pisanja. Glede tega sem bil skeptičen (v smislu: USB pa ja ni tako hiter), kar pa se je izkazalo za resnično. Presenečen sem bil nad rezultati, ki so celo boljši od navedenih.

USB ključ je modro-črne barve in lep na pogled. Ne zgleda ceneno, kar zagotavljata modra kovina ter črna guma. Tako kot večina ključev ima tudi ta vgrajeno modro led-ico, ki utripa v taktu delovanja ključa (branje/pisanje). USB konektor je varno skrit v notranjosti ključa, pred uporabo pa ga s pomočjo drsnega gumba izvlečemo. Ključ je dokaj majhnih dimenzij (70.0 mm x 22.4 mm x 11.3 mm), kar ga naredi ravno pravih velikosti za pritrditev na obesek. Priložena je vrvica za pritrditev na obesek.
Da ne pozabim: Poleg USB-ja dobite 10 dnevno brezplačno preizkusno dobo World Of Warcraft.

Hitrosti:
Testiral sem z dvema programoma: HD-Tach, ter SiSoftware Sandra, dobil pa sem dosti podobne rezultate:
Z HD-Tach sem dejansko presegel nazivno hitrost branja in dosegel kar 32MB/s, kar je resnično odličen rezultat na ravni kašnega starejšega diska (4200vrt/min), le z eno ogromno razliko: dostopni čas je le 0.6ms in v tej perspektivi prehiti večje brate z vrtečimi se deli.

S SiSoftware Sandra sem dobil dosti podobne rezultate in spet presegel nazivno hitrost pisanja- 21.5MB/s. Ugotovil sem, da se pri zelo majhnih datotekah hitrosti zelo zmanjšajo (na samo 11kb/s), vendar samo pri izredno majhnih datotekah.

Zaključek:
Če iščete ključek, ki je izredno hiter, je Kingston HYPERX definitivno za vas. Poleg zelo visokih hitrosti ima tudi atraktiven videz ter robustno ohišje, v zameno za to pa je potrebno odšteti malo več. Če potrebujete take vrste ključek, potem le posezite po Kingston Data Traver HYPERX, saj vam sigurno ne bo žal. Sam bi tak ključek izbral za EEE PC kjer se tako visoke hitrosti definitivno rabi, kar bi ga naredilo primernega tudi za operacijski sistem, saj ima hitrosti zelo podobne SSD disku.

+Zelo visoka hitrost branja/pisanja
+USB konektor je mogoče skriti v samo ohišje ključa in ga s tem zaščititi
+Vizualno privlačno ter robustno ohišje

-Dokaj visoka cena
-Nizke hitrosti pri zelo majhnih datotekah
  • zavaroval slike: Primoz ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri hiter USB ključek 8 ali 16GB?

Oddelek: Kaj kupiti
428926 (5487) ||_^_||
»

Kateri USB ključ kupiti? (strani: 1 2 3 4 )

16532307 (19220) Izi
»

usb ključ -Comshop-je ok?

203584 (2876) GrimReaper
»

Ker USB kljucek

233257 (2449) Golden eye

Več podobnih tem