Forum » Izdelava spletišč » [php]filtriranje vsebine
[php]filtriranje vsebine
deleted ::
Živjo,
rad bi v vsebini poiskal besede, ki jih imam shranjene v polju ter jih vrnil obarvane. Stvar mi nikakor ne uspe, res je, da sem pošteno zaspan, pa vendar :/ Kako bi tole elegantno rešil?
rad bi v vsebini poiskal besede, ki jih imam shranjene v polju ter jih vrnil obarvane. Stvar mi nikakor ne uspe, res je, da sem pošteno zaspan, pa vendar :/ Kako bi tole elegantno rešil?
hamax ::
Besedilo razrezi po presledkih in vsako besedo primerjaj s svojim seznamom...
Ko najdes pravo ji daj kak <a class="obarvana"></a> okoli.
Ko najdes pravo ji daj kak <a class="obarvana"></a> okoli.
am, ja poskušal sem s str_replace, ni mi pa jasno, kako naj naredim, da bi obarval spremenljivko. Takole zgleda stvar:
$polje = array("burek","kebab","pica","pašta"); <--200 besed
$row['vsebina'] = str_replace( $polje, $polje -nekako bi ga pobarval, $row['vsebina']);
$polje = array("burek","kebab","pica","pašta"); <--200 besed
$row['vsebina'] = str_replace( $polje, $polje -nekako bi ga pobarval, $row['vsebina']);
Huh, končno mi je uspelo, ugotovil sem, da sem nekako znotraj ene funkcije definiral drugo, česar pa ni bilo možno izvesti. Baja tudi tebi hvala za lepa primera :).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [PHP]Zamenjava šumnikov z html kodamiOddelek: Programiranje | 4063 (2341) | mikesr |
» | šumniki pretvarjanje z phpOddelek: Programiranje | 3274 (3007) | FrEaKmAn |
» | [php]String replace procentOddelek: Programiranje | 865 (809) | Ziga Dolhar |
» | Seškoti...PHP ali MySqlOddelek: Izdelava spletišč | 1289 (1197) | rkasteli |
» | Mail & #353; a.k.a š v plain text ne dela?Oddelek: Programiranje | 2049 (1985) | b |