Forum » Programiranje » [Java] Textfield
[Java] Textfield
Bela01 ::
Imam dve vprašanji.
1. Imam nekaj okencev (textfield) v katere mora uporabnik nekaj napisat. V primeru, da ničesar ne izpolni, bi se mu v neko labelo izpisal komentar.
Sama imam narejeno tako, da najprej nastavim v vse textfilde tekst v obliki: "" - torej prazno. In nato v if stavku preverjam.
torej nekako tako:
JTextField okence = new JTextField(30);
okence.setText = "";
potem pa preverjam:
if (okence.getText() == "")
komentar.setText("sndfsdn");
Problem je v tem, ker mi to ne dela.
2. Pojavlja se mi tudi vprašanje: Kaj pa če se malo igraš pa narediš pač več presledkov in je tako zgornji pogoj izpolnjen. Ali obstaja funkcija s katero lahko preverjam znak po znak v določenem nizu? Recimo tudi ime datoteke ne more vsebovat kar neke znake (.,?!/" ").
1. Imam nekaj okencev (textfield) v katere mora uporabnik nekaj napisat. V primeru, da ničesar ne izpolni, bi se mu v neko labelo izpisal komentar.
Sama imam narejeno tako, da najprej nastavim v vse textfilde tekst v obliki: "" - torej prazno. In nato v if stavku preverjam.
torej nekako tako:
JTextField okence = new JTextField(30);
okence.setText = "";
potem pa preverjam:
if (okence.getText() == "")
komentar.setText("sndfsdn");
Problem je v tem, ker mi to ne dela.
2. Pojavlja se mi tudi vprašanje: Kaj pa če se malo igraš pa narediš pač več presledkov in je tako zgornji pogoj izpolnjen. Ali obstaja funkcija s katero lahko preverjam znak po znak v določenem nizu? Recimo tudi ime datoteke ne more vsebovat kar neke znake (.,?!/" ").
Bela01 ::
Na drugo vprašanje sem že našla odgovor. Muči me samo še prvo. Kako naj ugotovim ali je textfield prazen? Z if (mojtextfield.getText() == "") mi ne deluje
P.S.: sem našla na enem drugem forumu, da se za to uporablja class equals() in zadeva sedaj deluje.
P.S.: sem našla na enem drugem forumu, da se za to uporablja class equals() in zadeva sedaj deluje.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Bela01 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [java] naloge za vajoOddelek: Programiranje | 1370 (1056) | Yacked2 |
» | [java] Osnovna vprašanjaOddelek: Programiranje | 2624 (1631) | killa bee |
» | [java] vstavljanje slike v JFrameOddelek: Programiranje | 1309 (1205) | KaRkY |
» | [java] opcijsko oknoOddelek: Programiranje | 2073 (1854) | infiniteLoop |
» | Java,actionlistener problemOddelek: Programiranje | 1129 (1115) | JaaZoo |