Forum » Programiranje » [Java] Branje iz datoteke
[Java] Branje iz datoteke
Bela01 ::
Imam en zanimiv problem. Ni mi jasno zakaj mi ne prebere prvega znaka iz datoteke oz. mi ga ne shrani v spremenljivko n. V vse ostale spodnje mi lepo shranjuje, v to pa ne. In tudi pri vsakem naslednjem nizu (index 1,2,3,...) mi naredi enako. Ampak to samo pri tej spremnljivki. Ima kdo kakšno idejo?
LP
try { BufferedReader datoteka = new BufferedReader(new FileReader(imedat+".txt")); frame1.dispose(); st = 0; while (datoteka.read() != -1) { //prebereš vprašanje in ga shraniš n[st] = datoteka.readLine(); //prebereš možne odgovore in jih shraniš for (i = 0; i < 3; i++) o[st][i] = datoteka.readLine(); //prebereš še številko pravilnega odgovora odg[st] = Integer.parseInt(datoteka.readLine()); //preberemo ime datoteke slike sl[st] = datoteka.readLine(); st++; } datoteka.close();
LP
PaX_MaN ::
Zato, ker ti datoteka.read()( http://java.sun.com/j2se/1.4.2/docs/api... ) v zanki že prebereš prvi znak.
Nasploh mislim, da brez dokumentacije ne gre, zato si jo daj brž v zaznamke.
Nasploh mislim, da brez dokumentacije ne gre, zato si jo daj brž v zaznamke.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PaX_MaN ()
Hvala za tako hiter odgovor ;). Sicer si pomagam s knjigo od Mesojedca in tudi nekaj z netom, vendar na to nisem naletela.
Sem zdaj malo bolje pogledala. Če bi direktno uporabila takšen primer kot iz knjige bi mi menda kapnilo, saj tam že v zanki ob preverjanju shranijo podatek v neko spremenljivko in potem tisto vpišejo v neko drugo spremenljivko :). No, pa že vem nekaj malega več :).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Java] Problem s Scanner-jemOddelek: Programiranje | 2460 (2254) | Zlatan |
» | [Java]: replace - slovar v txtOddelek: Programiranje | 1692 (1550) | Spura |
» | [JAVA] branje iz datotekeOddelek: Programiranje | 2406 (2041) | Bela01 |
» | [JAVA] kako dobiti določene chareOddelek: Programiranje | 1609 (1456) | molotov |
» | [JAVA] zaustavitev niti (threadov)Oddelek: Programiranje | 3172 (3172) | morbo |