Forum » Strojna oprema » nakup graficne
nakup graficne
jurre ::
pocasi premisljujem o menjavi graficne kartice, pa me zanima kaj bi se splacalo kupit v nekem srednjem cenovnem razredu?
Ker imam trenutno ATIjevo kartico (radeon 9800pro), razmisljam da bi ostal na ATIju - npr. 3850. gledal sem tole, ki se mi zdi cenovno ugodna plus tega ima pasivno hlajenje, ker bi rad malo vec tisine Maticna plosca mi podpira tudi PCI-e, tako da glede tega ni problema.
Kako se obnese ta kartica s pasivnim hlajenjem? Dovolj hladi?
Bi bila ta kartica primerna za moj sistem ali ne?
Ostala konfiguracija je: AMD 4200+, 2GB rama, plosca asrock dual sata.
Igric ne igram veliko, obcasno kaj, bi pa kupil neko ne predrago varianto, ki bi zadostovala za nekaj casa (glede na to, da imam to kartico ze dobra 4 leta). Se splaca kupit kaksno drugo, pocakat na kaj novejsega, kaj drazjega...? Bi precej pridobil z menjavo kartice?
p.s. napajalnik imam Enermax 350W, predvidevam da bi za tako kartico se zadostoval?
Ker imam trenutno ATIjevo kartico (radeon 9800pro), razmisljam da bi ostal na ATIju - npr. 3850. gledal sem tole, ki se mi zdi cenovno ugodna plus tega ima pasivno hlajenje, ker bi rad malo vec tisine Maticna plosca mi podpira tudi PCI-e, tako da glede tega ni problema.
Kako se obnese ta kartica s pasivnim hlajenjem? Dovolj hladi?
Bi bila ta kartica primerna za moj sistem ali ne?
Ostala konfiguracija je: AMD 4200+, 2GB rama, plosca asrock dual sata.
Igric ne igram veliko, obcasno kaj, bi pa kupil neko ne predrago varianto, ki bi zadostovala za nekaj casa (glede na to, da imam to kartico ze dobra 4 leta). Se splaca kupit kaksno drugo, pocakat na kaj novejsega, kaj drazjega...? Bi precej pridobil z menjavo kartice?
p.s. napajalnik imam Enermax 350W, predvidevam da bi za tako kartico se zadostoval?
- spremenil: jurre ()
jest10 ::
Zakaj gledaš tako drago kartico? HD3850 so že v več trgovinah pod 70€(256MB verzije).
Če pa misliš dajati 116€, pa raje primakni še 30€ in vzemi HD4850
Procesor boš pa moral v vsakem primeru naviti
Če pa misliš dajati 116€, pa raje primakni še 30€ in vzemi HD4850
Procesor boš pa moral v vsakem primeru naviti
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jest10 ()
Vuli ::
A misliš, da bo 350W dost za 4850. Res, da so Enermax kvalitetni PSU-ji, samo še zmeri mi deluje malo.
Glede pasive bi se pa jaz rajši izogibal, kaj vem no. Za 2D(Windows,..) že, ampak za kake igre ipd, ne vem če zdrži.
Glede pasive bi se pa jaz rajši izogibal, kaj vem no. Za 2D(Windows,..) že, ampak za kake igre ipd, ne vem če zdrži.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|
niky_d ::
Grafično bi lahko vzel 3850, verjetno ti bo delala s tvojim napajalnikom, samo navijanje proc. pa več ne bo šlo. Na www.ceneje.si poišči eno bolj ugodno, recimo pri www.sestavi.si imaš za 93€ "club3D 3850 z 512mb ddr3". Lahko pa tudi kakšna z 256mb, mislim, da sem zasledil tudi eno za okoli 83€ s pasivnim hlajenjem, če hočeš tiho rešitev. Če pa boš 4850 kupoval, rabiš nov napajalnik, ker boš še procesor moral naviti, da jo boš lahko izkoristil.
Lp!
Lp!
Kato ::
Jaz imam zelo podoben sistem pa mi napajalnik zadošča.
X2 4200 939 @2650
Gigabyte K8NF-RH
2GB rama
2x 3,5" disk
3870 Sapphire nekoliko navita s pasivnim hlajenjem
Tagan 380W
Če bi sedaj kupoval grafo bi vzel 4850 ali pa kakšno rabljeno 8800GT pa dal gor (to kar imam sedaj na tej) Arctic Coling S1. Napajalnik bo po moje zadosti , samo najina napajalnika sta že kar stara in nista ravno učinkovita, tako da bo glasnejši kot je sedaj ,ker bo bolj obremenjen.
X2 4200 939 @2650
Gigabyte K8NF-RH
2GB rama
2x 3,5" disk
3870 Sapphire nekoliko navita s pasivnim hlajenjem
Tagan 380W
Če bi sedaj kupoval grafo bi vzel 4850 ali pa kakšno rabljeno 8800GT pa dal gor (to kar imam sedaj na tej) Arctic Coling S1. Napajalnik bo po moje zadosti , samo najina napajalnika sta že kar stara in nista ravno učinkovita, tako da bo glasnejši kot je sedaj ,ker bo bolj obremenjen.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | mini ITX računalnik (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 23330 (19198) | Dr_M |
» | ATI HD 5770 1GBOddelek: Kaj kupiti | 4936 (2460) | g. Oden |
» | Katero PCI-E grafično do 200EUR priporočate?Oddelek: Kaj kupiti | 1869 (1399) | Brane2 |
» | Nakup tihega računalnika (Intel Q9450)Oddelek: Kaj kupiti | 3847 (2385) | vir |
» | Racunalo AutoCad in pisarniske zadeve 24/7Oddelek: Kaj kupiti | 1747 (1182) | Avby |