» »

Skype blokiranje 'file transfer' - misija nemogoče?

Skype blokiranje 'file transfer' - misija nemogoče?

aljazh ::

Iščem po netu, pa ne najdem rešitve, kako pri Skypu blokirati možnost 'File Transfer'. Nekateri pravijo, da je sploh nemogoče.

Gre pa za to, da v nekem manjšem podjetju vsi uporabljajo Skype in se mu tudi ne morejo odpovedati. Problem nastane, ko začne kdo preko Skypove funkcije 'File Transfer' pošiljati ali sprejemati datoteke, ker to povsem zabaše povezavo in ostali takrat ne morejo niti normalno surfati po netu.

Kolikor sem prebral dokumentacijo Skypa, blokiranje portov ne pride v poštev, ker Skype za file transfer lahko uporablja enake porte kot za VoIP. Oziroma uporablja tudi port 80 in 443, če so ostali porti zaprti. Posatvitev proxyja in analiziranje prometa tudi ne pride v poštev, ker Skype vse kriptira.

"You should not use technical solutions to solve social problems" bo rekel kdo. Se strinjam. Ampak šef bi rad, da se zadeva tehnično onemogoči.

Kar mi pride na pamet je samo splošno omejevanje pasovne širine za posameznega uporabnika na routerju. Kar pa spet ni dobra rešitev, ker včasih kdo rabi večjo pasovno širino kot bi mu pripadla po izračunu total bandwith/št. delovnih postaj.

<b>klima</b> ::

Evo neki sm najdu, sam nisem pa sam probou...

Mislim da boš mogel zadevo spremenit v registru. Greš na Run, vpišeš regedit.exe (če maš windowse) in greš do spodaj omenjene poti.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Skype\Phone.

No in ko prideš do tja vstaviš novo vrednost:

"DisableFileTransfer"=dword:00000001

Povej če kaj uspe!

Vir:
http://share.skype.com/sites/security/2...

LP

aljazh ::

Hvala, bom preizkusil!

<b>klima</b> ::

Sem šel preizkusit ampak je težava u tem, da na tisti strani piše kot da že ta vrednost v registru obstaja in da jo samo spremeniš, vendar jo pri meni ni.

Pomoje to dela samo za starejše verzije Skypa. Če kaj ugotovim glede tega sporočim...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tučija - najcenejša varijanta za klice/sms-e v Slovenijo

Oddelek: Loža
243055 (2957) Invictus
»

Microsoft Office za Mac 26. oktobra

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
349026 (7974) dejanslo
»

Skype tudi za mobilnike

Oddelek: Novice / Android
205610 (4684) Rupa
»

Klepetajte preko interneta bolj kvalitetno kot preko telefona! (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
848687 (5238) Gandalfar
»

V MSN Messengeru ne gre govorno komunicirat

Oddelek: Omrežja in internet
101163 (1048) sc5899

Več podobnih tem