» »

"kompleksen" web stream

"kompleksen" web stream

Elemen_T ::

lep pozdrav,

okej, v tem primeru verjetno težko govorimo o nekem kompliciranem postopku streamanja audia pa vendarle si iz tehničnega vidika ne znam razložiti postopka za uresničitev _moje_ ideje. zanima me na kakšen način bi bilo mogoče:
1. zajemati signal iz mešalne mize v računalnik in preko HSDPA naprej na ... [2.]
2. oddaljeno lokacijo z močnejšo linijo (preko HSDPAja bi šel sem le en 256kbit stream)
3. in naprej v splet

prvi del sem deloma že naštudiral, odločam se le še med posameznimi casting klienti - kolebam med nullsoftovim shoutcastom in icecastom. ideje jasno dobrodošle :)

predvsem pa me zanima na kakšen način bi tisti prvi stream preusmeril na omenjeno oddaljeno lokacijo in kako bi iz tam poslal stream naprej?
a morda obstaja kakšen software, ki bi omogočal preprost forward podatkov ali pa bi moral biti streaming software naložen na obeh lokacijah? tu sem jest resno zgubljen zato lepo prosim vse tiste, ki ste se s tem že ukvarjali da priskočite na pomoč/podate kakšen uporaben link...

upam da sem razumljivo definiral tale post in že vnaprej hvala za pomoč!

OmegaBlue ::

Na oddaljeni lokaciji potrebuješ shoutcast server, ti kot client na HSDPA strani samo pošiljaš stream na server - dostop je omejen z geslom in drugi port - ostali pa potem dostopajo do streama direktno na serverju.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Na oddaljeni lokaciji potrebuješ shoutcast server, ti kot client na HSDPA strani samo pošiljaš stream na server - dostop je omejen z geslom in drugi port - ostali pa potem dostopajo do streama direktno na serverju.

aha okej, kje pa lahko vse to skonfiguriram?

OmegaBlue ::

Windows in linux verzija serverja imata zraven config datoteko in readme file, preberi ;). Na serverju nastaviš geslo, omejitve uporabnikov in ostalo periferijo. V winamp plug-inu pa nastaviš naslov serverja in geslo za dostop.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

@OmegaBlue ja sej nevem kaj sprašujem traparije :/
je že ratal, tole dela supher!!!!
hvala za smernice

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težave z VPN-om

Oddelek: Omrežja in internet
203131 (2476) Zvitor
»

Domači strežnik (strani: 1 2 )

8012813 (10906) Zalachenko
»

[C#] Client -> Server komunikacija dela, kako je pa z Server -> Client?

Oddelek: Programiranje
51278 (1144) Mitja Bonča
»

Internet radio - Broadcasting

Oddelek: Izdelava spletišč
122804 (2462) hansol
»

FTP dostop Bulletproof server

351875 (1624) kunigunda

Več podobnih tem