» »

RASPPPOE vs. Siol Enternet

RASPPPOE vs. Siol Enternet

TylerDurden ::

Poskusil sem oboje in po mojem mnenju:

1. z raspppoe se mi je zmanjšal ping do siola pod 20ms (prej cca 20 - 21, sedaj 16-17)

2. raspppoe se ne konekta nazaj tako kot bi se moral, z siolom ni teh težav, računalnik je en teden brez težav vztrajal na internetu in pobral dol več kot 6 giga softwera

3. odkar je siol uvedel storitev bsn-11 se raspppoe ne konekta vedno enako. Ob vzpostavljanju povezave pride do časovnega zamika 20 sekund, če pod telefonsko številko napišeš /BSN-11 je vse ok, žal se ta zadeva spreminja, enkrat je z enkrat brez, ob uporabi siolovega enterneta tega problema ni.

Ima še kdo kakšne izkušnje
Let\'s make some soap ...

Dalmatinc ::

mam ADSL pa sploh ne kužim o čem se gre

TylerDurden ::

RASPPPOE je alternatvini način za ADSL dostop, namesto da klikaš siolovo ikono, se inštalira kot npr. navadna modemska povezava. Ko jo poklikaš se odpre standardno okenca (ki si ga verejtno gledal do pred kratkim) kje se napiše preverja uporabniško ime in geslo, nakar v system tray skoči ikonica z dvema računalničkom, ki utripata.

Zakaj je to boljše ali slabše pa sem napisal že zgoraj.
Let\'s make some soap ...

StratOS ::

Hm, ja men je uspel v NT in XP da sem inštaliral kot system service, mali proggy sem naredu ( pregled za active window name ) in ala bingo, spet se konekta ne glede kaj se je zgodilo, zelo fajn pa je v XP, ker ni treba reseta konekcije med userji, samo časovna omejitev je velik problem za own active SERVER, pa tudi stabilnost ki ga Siol žal ne podpi$a.

Pa mislim da je/še bo več broadband drajverjev na ta način, malce preglej, slišal pa sem tudi da se bodo ostali proggy-i ki delujejo kot DNS ( gajba dynip, DNS2GO ...) posodobili program, ki bo znova aktiviru rasppoe driver, da bo klical in s tem ne bo "velike zakasnitve". Hja prej se je v EfficientNetworks driverju ( original Siol CD-rom) dalo tudi to zrihtat, vendar je "iskrina" oprema tudi to preprečila ( mislim ). Hm opažam tudi da se takoj ne morem konektati takoj nazaj, zgleda da so dodelali programsko opremo ali pa imajo malce "težave" z DNS-ji ali število userjev, ki se lahko istočasno konektajo/preverijo username & pass.

Kar se pa pinga tiče se spreminja kot kača, tudi do 500 ms ga gdaj zabriše.

Kaj moreš ...

Zgodovina sprememb…

• spremenila: StratOS ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SPet ADSL?

Oddelek: Omrežja in internet
161492 (929) neki123
»

Program za ADSL

241949 (1344) mamut
»

ADSL diskonekt

Oddelek: Operacijski sistemi
171765 (1410) root
»

KKS -Arnes- router ??? A je res nemogoče??

211881 (1466) kajak33
»

Adsl vprašanja

332375 (1819) Vrvy

Več podobnih tem