Forum » Operacijski sistemi » Ubuntu server: nastavljanje MTU
Ubuntu server: nastavljanje MTU
McMallar ::
Pozdravljeni.
Imam manjšo težavo. V "strežniku" imam inštaliran Ubuntu server 8.04. Vse deluje popolnoma OK. Včeraj sem ga nadgradil z diskovjem in ker je postal file server sem zamenjal 100Mbit mrežno kartico z 1Gbit. Switch je seveda tudi 1Gbit. Vse, kar sem moral popraviti je bila interfaces konfiguracijska datoteka in stvar je začela delovati. Sedaj pa k težavi. Rad bi vključil jumbo pakete (MTU 9000). Če napišem:
ifconfig eth1 mtu 9000
potem mi javi SIOCSIFMTU: Invalid argument. Iskal sem že po googlu, ampak nisem našel nič uporabnega. Če ima kdo kakšno idejo bom hvaležen.
Imam manjšo težavo. V "strežniku" imam inštaliran Ubuntu server 8.04. Vse deluje popolnoma OK. Včeraj sem ga nadgradil z diskovjem in ker je postal file server sem zamenjal 100Mbit mrežno kartico z 1Gbit. Switch je seveda tudi 1Gbit. Vse, kar sem moral popraviti je bila interfaces konfiguracijska datoteka in stvar je začela delovati. Sedaj pa k težavi. Rad bi vključil jumbo pakete (MTU 9000). Če napišem:
ifconfig eth1 mtu 9000
potem mi javi SIOCSIFMTU: Invalid argument. Iskal sem že po googlu, ampak nisem našel nič uporabnega. Če ima kdo kakšno idejo bom hvaležen.
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25
Because OCT31 = DEC25
McMallar ::
Nisem kakšen znalec v linuxu, se pač vsak dan nekaj naučim. Prišel sem do tega, da moja kartica vedno dela v 100Mbit načinu. Na noben način je ne pripravim, da bi delala hitreje. Poizkušal sem tudi s prevajanjem novih driverjev a brez uspeha.
Gre za mrežno kartico Level one GNC-0105T, ki ima Realtek 8169 čip. Kaj bi še lahko naredil, oz. katera 1Gb kartica bi preverjeno delala v linuxu. Gledal sem Intel Pro 1000 GT. Bi ta bila OK?
Gre za mrežno kartico Level one GNC-0105T, ki ima Realtek 8169 čip. Kaj bi še lahko naredil, oz. katera 1Gb kartica bi preverjeno delala v linuxu. Gledal sem Intel Pro 1000 GT. Bi ta bila OK?
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25
Because OCT31 = DEC25
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kakšen 20m dolg kabel za internet?Oddelek: Omrežja in internet | 10921 (10530) | imagodei |
» | Glista x64 -XP 1Gbit NO GOOddelek: Omrežja in internet | 2388 (1932) | Tilen |
» | Nakup gigabitne mrežne karticeOddelek: Kaj kupiti | 2668 (2288) | PaJo |
» | Lan in NFS souporaba - pretok podatkovOddelek: Operacijski sistemi | 1472 (1172) | KoKi |
» | Gigabitna mrežna povezavaOddelek: Omrežja in internet | 4137 (2554) | Spc |