» »

xp + linux dual boot

xp + linux dual boot

XXSEBA ::

Mam eno vprešanje na področju dual boota. Na c particiji imam xp-je na particijo d pa bi rad inštaliral linux red hat(zgol zaradi radovednosti o linuxu). glede na to da nimam pojma o inštalaciji linuxa in dual bootu če že pišete prosim napišite vse ob začetka do konca.

AMD rules
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
>:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D

dr.J ::

Glede dual boota ne bi smelo biti problema. Izkušenj z XPji in Win2000 nimam, pod ostalimi Windowsi (9x, Me,NT) pa mi je vedno uspelo iz prve.
Celotne procedure ne bom opisoval, ker so to storili že drugi; prebral pa boš sam.
HOWTO
Tu pač izberi navodila za različne Linux + Windows kombinacije.
Linux+windows howto
Lilo howto
Linux+windows+ Grub howto
Multiboot with grub howto
Linux+WinNT howto ...

Pri inštalaciji si izberi 'custom', ker če boš izbral server, adijo Windows particija (vsaj včasih je bilo tako)
Poleg tega ti ponudi Lilo ali Grub kot boot loader. Izberi po želji, lilo je večini bolj domač in ti bo lažje kdo pomagal.

Prej pa za vsak slučaj naredi backup važnih stvari...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dr.J ()

alesrosina ::

ja, mors met lilo ... samo problem se pojavi, ko instaliras linuxe, restartas in .... brez menija ti gre takoj v windowse. To je zato, ker windows boot povozi lilo in ta sploh ne pride do "besede". Zato moras narediti boot.ini v windowsih in se nekaj stvari .... ki sem jih pa zal ze pozabil :P

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Uninstall Suse Linux 10?

Oddelek: Operacijski sistemi
202248 (1866) Gapi
»

Nimam vec boot loaderja

Oddelek: Operacijski sistemi
71176 (1089) Keltyrael
»