Forum » Kaj kupiti » SSD za sistemski disk
SSD za sistemski disk
Temo vidijo: vsi

Qushaak ::
Asus-u ne leži nek Windows update. ker isto dela tudi na 840 EVO. Skratka ASUS, j*** se, cigan nedonošen!

Anney ::

CyberPunk ::
iloveboobz je izjavil:
Oba precej inferiorna crucialu. Kingston je šrot (zaradi tihe menjave flasha), intenso pa zaradi bolj bogega kontrolerja.
Kaj konkretno pomeni bogi kontroler pri Intensotu? 128 GB Intenso je 15 EUR cenejsi od MX100.

Ja OK, ampak kaj je bogi v tem kontekstu - da crkne po dveh mesecih, da vecina SMART podatkov ni dostopnih, da ima malo pisalnih ciklov, da je malo pocasnejsi (namenjen bi bil v netbook, kjer tako ali tako ne bi dosegal polne hitrosti)...?

dj_uro ::
Eno vprašanje... Po občutku je moj ssd (Samsung 830) postal počasnejši, tudi dlje časa se nalaga OS...
sem pognal crystaldisk... so številke oz. rezultati OK?
hvala za odgovore!
sem pognal crystaldisk... so številke oz. rezultati OK?
hvala za odgovore!
vw-klub.si
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dj_uro ()

SuperVeloce ::
read so povsem ok, pa tudi pisanje ni krize... sistem imas zapacan :). Cekiraj edino, ce ti trim deluje...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SuperVeloce ()

iloveboobz ::
secure erase pa bo k iz škatle :)
Bogi je v tem kontekstu, da je kontroler sam po sebi bolj švoh (manjše random hitrosti, slabši consistency) -- remember, phison je firma, ki je dala kontroler uber žalosti, ki se ji reče crucial v4/patriot torq 2. Potem imaš še slabši bin flasha (ker najboljše si pobere micron/toshiba), ni powerloss capov, ni enkripcije...
Ja OK, ampak kaj je bogi v tem kontekstu - da crkne po dveh mesecih, da vecina SMART podatkov ni dostopnih, da ima malo pisalnih ciklov, da je malo pocasnejsi (namenjen bi bil v netbook, kjer tako ali tako ne bi dosegal polne hitrosti)...?
Bogi je v tem kontekstu, da je kontroler sam po sebi bolj švoh (manjše random hitrosti, slabši consistency) -- remember, phison je firma, ki je dala kontroler uber žalosti, ki se ji reče crucial v4/patriot torq 2. Potem imaš še slabši bin flasha (ker najboljše si pobere micron/toshiba), ni powerloss capov, ni enkripcije...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: iloveboobz ()

dj_uro ::
SuperVeloce je izjavil:
read so povsem ok, pa tudi pisanje ni krize... sistem imas zapacan :). Cekiraj edino, ce ti trim deluje...
hehe, ni zapacan... pač adobe cs6 PS,AI,DR,Premiere, acad, 3dsmax,sketchup,office programi so gor... + winsi7
zdaj bom za laptop vzel mx100 512GB, pa laptopov vertex 4 dal v kišto, da bo tale samsung samo za sistem, vertex pa za te zgoraj omenjene programe... =)
aja, pa namizje, prenose, dropbox in Mega imam na hdd disku..drugače bi bil v minusu z prostorom =)
p.s kje preverim za trim?
vw-klub.si
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dj_uro ()

Alfa Dog ::

Volta ::
ACHI mode morš met enablan v biosu, pa s tistim programom si optimiziraj Windowse za SSD, pa bi moglo bit ok.

boset ::
tole tud mene zanima?
program za optimizacijo Windowsov -za SSD?
kje kako in kaj z (TRIM?)
(SSD Crucial MX 100 256Gb)
lp
program za optimizacijo Windowsov -za SSD?
kje kako in kaj z (TRIM?)
(SSD Crucial MX 100 256Gb)
lp
Main Desktop:
i9 14900k | EK Custom loop S480 | Asus APEX Encore Z790 | RTX4090 Strix OC
G.Skill 32Gb DDR5 7200 | WD_Black 850XNVMe | ThorII 1200W
i9 14900k | EK Custom loop S480 | Asus APEX Encore Z790 | RTX4090 Strix OC
G.Skill 32Gb DDR5 7200 | WD_Black 850XNVMe | ThorII 1200W
Zgodovina sprememb…
- spremenil: boset ()

Jaz sem sistem namestil na novo.
Za osnovno ploščo ne morem izvedeti katera je, ker so podatki skriti (vidim samo Hewlett Packard 143A, chipset Intel HM55)
V BIOS sicer ne morem dostopati (spreminjam lahko samo osnovne funkcije kot je boot sequence, ipd), ampak AHCI je vklopljen:
TRIM ukaz tudi deluje.
Izključil sem defragmentiranje, indeksiranje,...izvedel skoraj vse trike opisane tu
Čemu potem tako slab rezultat?
Za osnovno ploščo ne morem izvedeti katera je, ker so podatki skriti (vidim samo Hewlett Packard 143A, chipset Intel HM55)
V BIOS sicer ne morem dostopati (spreminjam lahko samo osnovne funkcije kot je boot sequence, ipd), ampak AHCI je vklopljen:
TRIM ukaz tudi deluje.
Izključil sem defragmentiranje, indeksiranje,...izvedel skoraj vse trike opisane tu
Čemu potem tako slab rezultat?

zato ker nimaš več kot sata 3gbit... slabe random hitrosti so pa lahko tudi posledica kake power save funkcije.

Vse powersaver funkcije sem izklopil, po tistem vodiču iz Monitorja.
To je torej to. Računalnik se sicer zažene hitreje kot prej, ni pa zelo velike razlike.
Sem pričakoval več od SSDja, ampak očitno so bottleneck ostale stare komponente.
To je torej to. Računalnik se sicer zažene hitreje kot prej, ni pa zelo velike razlike.
Sem pričakoval več od SSDja, ampak očitno so bottleneck ostale stare komponente.

Na koliko je treba tisti prvi dve vrednosti v pull-down v CrystalDiskMark nastaviti za pravilne rezultate (ce ima masina 8 GB RAMa in je 64-bitna; pa ce ima masina 2 GB RAMa in je 32-bitna)? Prvo je po defaultu 5, drugo pa 1000 MB.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: CyberPunk ()

S10 incoming...anandtech.com/show/8689/corsair-neutron-xt-ssd-review
Zgleda, da bodo mogl fantje pr phison se pojest mal zgancev :)
Zgleda, da bodo mogl fantje pr phison se pojest mal zgancev :)

die_hart ::
Malo sem že zmeden od teh diskov, kupujem po par letih. :)
Imam na voljo 840evo takoj in ceneje, in mx100 enkrat v bližnji prihodnosti, kaj točno naj vzamem? :D
Imam na voljo 840evo takoj in ceneje, in mx100 enkrat v bližnji prihodnosti, kaj točno naj vzamem? :D

schurda ::
Kaj ne? A niste brali zgoraj, da imajo EVO-ti težave?
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

mx100 vzami. Že to da je praviloma cenejši in ma boljši flash, je dost dober razlog, da ne greš na evota + bliža se 850evo

libreus ::
OS X Yosemite imam na Mx100. iMac je 'late 2009'. Kot, da sem kupil nov računalnik. Neverjetna hitrost.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: libreus ()

peglezn ::

Robertos664 ::
-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.3 Shizuku Edition x64 (C) 2007-2013 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]
Sequential Read : 507.703 MB/s
Sequential Write : 482.770 MB/s
Random Read 512KB : 456.131 MB/s
Random Write 512KB : 213.960 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 29.779 MB/s [ 7270.3 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 50.027 MB/s [ 12213.7 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 296.468 MB/s [ 72380.0 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 160.850 MB/s [ 39270.1 IOPS]
Test : 1000 MB [C: 54.9% (25.4/46.3 GB)] (x5)
Date : 2014/11/20 14:07:15
Samsung 840 na mSATA v Asus prenosniku z i3..
CrystalDiskMark 3.0.3 Shizuku Edition x64 (C) 2007-2013 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]
Sequential Read : 507.703 MB/s
Sequential Write : 482.770 MB/s
Random Read 512KB : 456.131 MB/s
Random Write 512KB : 213.960 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 29.779 MB/s [ 7270.3 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 50.027 MB/s [ 12213.7 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 296.468 MB/s [ 72380.0 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 160.850 MB/s [ 39270.1 IOPS]
Test : 1000 MB [C: 54.9% (25.4/46.3 GB)] (x5)
Date : 2014/11/20 14:07:15
Samsung 840 na mSATA v Asus prenosniku z i3..

Master_Yoda ::
Nabavljam SSD in imam offtopic vprasanje:
Imam 2 SATA 6gb/s porta na katerih imam trenutno 2 1TB HDDja povezana v raid 0. Zanima me ce se mi bi raid polje podrlo ce ju premaknem na sata 3gb/s porte.
Imam 2 SATA 6gb/s porta na katerih imam trenutno 2 1TB HDDja povezana v raid 0. Zanima me ce se mi bi raid polje podrlo ce ju premaknem na sata 3gb/s porte.

darkolord ::
Odvisno kako imaš narejen RAID. Če imaš softverski RAID, bi moralo biti OK. Če nimaš in so porti na istem kontrolerju je še možnost, da deluje. Na drugem kontrolerju pa ne bo.

če imaš sedaj na kakem marvell kontrolerju, ker pusti tam hddji, ker so ti itk sranje...

Master_Yoda ::
Hvala za odgovore Na intel controllerju je vse.
Mah se ta RAID ni vec relevanten, sem se odlocil, da bom naredil backup stvari in ga razdrl in mogoce naredil RAID1 za backup.
Mah se ta RAID ni vec relevanten, sem se odlocil, da bom naredil backup stvari in ga razdrl in mogoce naredil RAID1 za backup.

cortez ::
256 GB Transcend SSD370
http://www.thessdreview.com/our-reviews...
http://www.conrad.de/ce/de/product/1230...
Ta 256GB SSD se da sedaj dobiti za 69,50EUR preko Conrad.de (dobava Cheap&More al kaj podobnega)
Best buy za to ceno sigurno.
5 EUR dobiste popust, če se prijaviste na njihove novice
7,5 EUR če izpolnete njihovo anketo (https://www.netigate.se/a/s.aspx?s=1424...
Black Friday's comming....
http://www.thessdreview.com/our-reviews...
http://www.conrad.de/ce/de/product/1230...
Ta 256GB SSD se da sedaj dobiti za 69,50EUR preko Conrad.de (dobava Cheap&More al kaj podobnega)
Best buy za to ceno sigurno.
5 EUR dobiste popust, če se prijaviste na njihove novice
7,5 EUR če izpolnete njihovo anketo (https://www.netigate.se/a/s.aspx?s=1424...
Black Friday's comming....
Zgodovina sprememb…
- spremenil: cortez ()

cortez ::
iloveboobz je izjavil:
13€ ceneje kot mx100. Not bad...
A lahko podaš link za Crucial MX100 256GB za 83€ ...

Dejansko je tole dober deal, ker ni gnili sandforce oz. jmicron. Če bi bil to kak ssd340, se ga še s palco nebi dotakno, kaj šele kupo.