» »

SSD za sistemski disk

SSD za sistemski disk

Temo vidijo: vsi
««
251 / 507
»»

iloveboobz ::

kdo govori o kakem formatiranju ?
secure erase nastavi celoten ssd na tovarniške "Nastavitve" (v resnici nastavi vse bloke na 1), torej rabiš backup, gre gre vse dol.

s1e2x3y ::

Fantje pozdrav

Naslov teme je "SSD za sistemski disk", moje vprašanje pa samo eno.
Kateri?
Rabim 180GB disk. Hitrega, dobrega, najboljšega...., da bo hiter tudi, ko bo zapolnjen s podatki :)
Hvala!

nightbird ::

s1e2x3y je izjavil:

Fantje pozdrav

Naslov teme je "SSD za sistemski disk", moje vprašanje pa samo eno.
Kateri?
Rabim 180GB disk. Hitrega, dobrega, najboljšega...., da bo hiter tudi, ko bo zapolnjen s podatki :)
Hvala!

180GB je out. Vzami 240GB m500 ali 250GB 840evo..

FlyingBee ::

a bo win7 imel kaj težav s Crucial m500 oziroma ali bi 8.1 pomenil precej boljše okolje ?

isto je. dokler maš trim, je vse kul.

vaščan ::

D podam rezultate če se bo kdo zanimal za nakup. Sem v roke dobil SSD disk Intel DC S3500 Series 120GB.
Naj bi bila zadeva narejena za 24/7 uporabo. Deluje hitro odzivno uglavnem isto kot vsi SSD diski ki sem jih do sedaj imel možnost probat pa še benchmark če koga zanima.

Hehe zdej sm še ene parkrat isti test naredu in to bo to ker je večkrat isto pokazal prej je očistno nekej rač še po disku brskal.

zgleda kr hud ta intel..

Skyman ::

OCZ se kar nove diske izdaja :P
http://www.techpowerup.com/195715/ocz-a...

Hayabusa ::

vaščan
Write je nekam majhen.

Hayabusa je izjavil:

vaščan
Write je nekam majhen.

write je ok...
intel pri teh pogonih za razliko od drugih proizvajalcov ne napihuje številk.

Hayabusa je izjavil:

vaščan
Write je nekam majhen.

S kapaciteto se poveča write drugač pa to ni mišlen kokr običn ssd za desktop userje.

write je čisto ok za ~120GB ssd.

Sj tudi vaši 120GB sandforčki nimajo večji write...

duimstra ::

Na prenosniku HP 4530s mi je počakal disk :\

Zdaj gledam najcenejši oz. najboljši disk za najmanj EUR tukaj:
http://www.mimovrste.com/katalog/index....

Nagibam se k Samsung 840 EVO 120 GB za okroglih 100 €.

Kaj pa najcenejši - Samsung v300 60 GB za 60 €?
Je to OK disk ali bo crknil po enem letu?

Prostora ne rabim veliko.

vzami samsunga in beži stran od kingstona (sandforce)

bluefish ::

Ja, za ta denar je omenjeni Samsung super.

pa vzami kje drugje kot pri mimovrste, ker so dragi..

duimstra ::

hvala!

@hojnikb: kakšen predlog kje? Če se gre za par EUR razlike se mi ne splača drugje iskati, za kaj več pa že :)

Seljak ::

Eh,recimo Samsung 840 Evo 250GB je na dinokompu dražji kot pa na mimovrste,tujine pa nisem gledal.

FlyingBee ::

ja, v tujini je fora, v Sloveniji je na nakupovanje.net dokaj ugodno

120 gb
http://www.nakupovanje.net/izdelki/racu...
250 gb
http://www.nakupovanje.net/izdelki/racu...

tbnosan ::

Namen imam kupiti SSD, da pohitrim domač PC (sistemski disk). Odločam se med Samsung 840 evo in Crucial M500, oba 120gb. Kolikor razumem, se razlikujeta v naslednjih zadevah:

M500 je MLC, nekoliko cenejši
840 evo je TLC, nekoliko hitrejši SSD, Magician software, nekoliko zanesljivejši? - ima kdo osebne izkušnje z obema? Je še kakšna pomembna razlika?

Zanima me, kako bi lahko preveril ali je tlc 120gb zame dovolj zmogljiv glede na to, da zmore "le" 1k prepisov. Ali obstaja software, s katerim bi preveril koliko podatkov zapišem pri običajni uporabi na "navaden" disk vsak dan?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tbnosan ()

s1m0n ::

Mislim, da sem na AnandTechu enkrat bral za 840 EVO, ki ga imam sam sedaj v sistemu, da je za 120GB varianto pričakovano življenje ca. 4 leta z 100GB/dan zapisa pri 250GB varianti pa ca. 8 let. Moram poiskal link! Vseeno bi ob domači uporabi to moralo kar dolgo zdržat!

EDIT: link

Zgodovina sprememb…

• spremenil: s1m0n ()

JesseP ::

Živjo, mene malo zanima vaše mnenje o vgradnji SSDja za povprečnega uporabnika? Internet, kakšen film, office, tu se pa že konča pomoje.
Sicer se ne gre zame, ampak nimam pojma a naj svetujem SSD, SSHD, HDD... :)
Na hitro konfiguracija:
i5 @ 2.4GHZ
6GB rama

Jaz sem sicer pristaš SSDja, pa bi ga osebno svetoval, če ne iz drugega razloga se malo osveži zadevo pa dejansko opazi razliko :) Ampak, sprašujem vas, bi povprečni uporabnik sploh opazil to? :)

PrimozR ::

s1m0n je izjavil:

Mislim, da sem na AnandTechu enkrat bral za 840 EVO, ki ga imam sam sedaj v sistemu, da je za 120GB varianto pričakovano življenje ca. 4 leta z 100GB/dan zapisa pri 250GB varianti pa ca. 8 let. Moram poiskal link! Vseeno bi ob domači uporabi to moralo kar dolgo zdržat!

EDIT: link

Dolgo? Če zapišeš 10 GB na dan si že kar uničevalec SSD-jev. Kje je šele 100 GB.

JesseP je izjavil:

Živjo, mene malo zanima vaše mnenje o vgradnji SSDja za povprečnega uporabnika? Internet, kakšen film, office, tu se pa že konča pomoje.
Na hitro konfiguracija:
i5 @ 2.4GHZ
6GB rama

Jaz sem sicer pristaš SSDja, pa bi ga osebno svetoval, če ne iz drugega razloga se malo osveži zadevo pa dejansko opazi razliko :) Ampak, sprašujem vas, bi povprečni uporabnik sploh opazil to? :)

itk da bi. Vzami 840evo ali m500, kar je ceneje.

tbnosan je izjavil:

Namen imam kupiti SSD, da pohitrim domač PC (sistemski disk). Odločam se med Samsung 840 evo in Crucial M500, oba 120gb. Kolikor razumem, se razlikujeta v naslednjih zadevah:

M500 je MLC, nekoliko cenejši
840 evo je TLC, nekoliko hitrejši SSD, Magician software, nekoliko zanesljivejši? - ima kdo osebne izkušnje z obema? Je še kakšna pomembna razlika?

Zanima me, kako bi lahko preveril ali je tlc 120gb zame dovolj zmogljiv glede na to, da zmore "le" 1k prepisov. Ali obstaja software, s katerim bi preveril koliko podatkov zapišem pri običajni uporabi na "navaden" disk vsak dan?

1k je teoretičn limit, praksa kaže, da preživi vsaj 3k+, tak da se zarad tega ne sekiraj.

Zgodovina sprememb…

JesseP je izjavil:

Na hitro konfiguracija:
i5 @ 2.4GHZ
6GB rama

Za enga k nima blage veze pomoje sploh porajtal nebi. Res da se sistem s SSD hitreje naloži in je vse bolj odzivno ampak ko enkrat HDD zloada winse in če je dost rama tud lepo vse dela . Pomoje za povprečnega uporabnika bi bil SSHD sploh špica.
To je podobna reč če ste kdaj slišali ko se fantje zgovarjajo kako kak avto s 100-200 konji dobr leti. Ja seveda leti če se s 600hp nikol ni peljal pa še tistega če bi en cajt imel se ga navadiš in kmal rečeš no ja lohka bi bolš letu.

Men je sistem na novo naložen totalno neodziven, ker sem navajen SSDja (verjetno, ker disk dela z zadnjimi močmi - to je tut razlog za menjavo). Sem ji pa predlagal, da pač bi za "nekaj" vložka praktično pred njo stal kot nov računalnik. Je pa res, da sem v dvomih, če ji svetujem nakup SSDja (+ prenosnega za storage), pa se to v očeh takega uporabnika sploh nebo opazlo.

Ma kdo izkušnje, kako taki uporabniki reagirajo ob SSD updatu? :)

trnvpeti ::

nabavi ji sshd, bo isto reagirala
razen ce dela veliko write, potem ssd

Na kaj moram pa pazit pri SSHDju oz. kaj naj gledam? Nimam nobenih izkušenj z njim..

trnvpeti ::

imas 2.5" za prenosnike, 3.5" za desktope
gledaj samo(zaenkrat) seagate
http://funtech.si/si/iskalnik/?search_c...

nič ne glej sshd in kr lepo vzami pravi ssd ;)

Polarni_Medo ::

Kaj pravite na ta test ssd?

test

test

švoh sekvenčni write, čeprav more bit napaka bencha, ker je 4k v mejah normale dirty sandforce pogona..

Spock83 ::

Ima kdo kakšne informacije kakšen krmilnik uporabljajo Intenso SSDji? Npr. INTENSO Top 256GB SSD SATA3. Po ceni je tam nekje kot Samsung EVO. Kapaciteto pa kot Samsung PRO.

Phison PS3108

Z drugimi besedami, beži stran, sploh če je iste cene kot samsung.

Hayabusa ::

Glede na slike uporabnika, ki ima 128gb model http://www.hardwareluxx.de/community/f2...
gre za enak HW kot pri tem http://www.hardwareluxx.de/community/f2... .

Spock83 ::

Zanimivo. Hvala za info.

Ta kontroler uporabla še MyDigitalSSD bulletproof 3&4 in Corsair Force LS..

telen ::

Kak komentar na te rezultate?
 as ssd

as ssd

zlo švoh 4k..

telen ::

Sm se zdej mal ukvarju s tem tko da dobim pri 4k 18 MB/s read ter 51 MB/s write. Je to kaj bolj normalno?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: telen ()

bolje, ampak še vedno premal za ta ssd :)

klemenSLO ::

Hojnik: dele sm se ubadal s tem secure erasom pa mi ni nikakor ratalo ker mam 'freeze lock', katerega nikakor bo nobenih navodilih nisem uspel odpraviti. Sem probal na 2 različnih mašinah, pa še z Parted magic, pa je vedno isto...
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

freeze lock se reši tako, da daš komp v standby in pržgeš nazaj :) pomaga v 99%

klemenSLO ::

iloveboobz je izjavil:

freeze lock se reši tako, da daš komp v standby in pržgeš nazaj :) pomaga v 99%

hm...ali dat v sleep / hybernate. Probal sem sleep.... in ko se zbudi je še vedno 'frozen'
probal sem tudi 'shutdown /h' in še vedno isto....

nimam več idej...in živcev za tole
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

Zgodovina sprememb…

samo sleep... če ne pomaga, probaj večkrat. Hybernate in shutdown tukaj ne pomaga.

Torej poženeš parted magic, zaženeš secure erase utility, ta ti zateži z security lock in takrat ga potem daš v standby in zbudiš nazaj. Če je vse ok, bi mogu secure erase delat.

Zgodovina sprememb…

5pellfire ::

Kaj je potrebno narediti pri SSD-ju za izbris podatkov - format ali secure erase?
Kater (freeware) program priporočate za pobris podatkov (zaradi prodaje SSD-ja).

secure erase. format nebo naredu nč.

parted magic

5pellfire ::

iloveboobz je izjavil:

secure erase. format nebo naredu nč.

parted magic

Thanx. Kje se pa dobi freeware verzija Parted Magic ...ker kaj sem jaz gledal je to zdaj plačljivo
««
251 / 507
»»