» »

SSD za sistemski disk

SSD za sistemski disk

Temo vidijo: vsi
««
252 / 507
»»

iloveboobz ::

5pellfire ::

iloveboobz je izjavil:

http://www.afterdawn.com/software/syste...

Najlepša ti dala:P

Pa je Secure Erase nujno potreben za izbris podatkov ...ali se lahko SSD priklopi kot sekindarni disk in se vse podatke
samo pobriše dol z Delete komando. Je to ok varianta?

ne, če hočeš sigurno zbrisat podatke dol je secure erase najhitrejša in najbol učinkovita metoda.

iloveboobz je izjavil:

ne, če hočeš sigurno zbrisat podatke dol je secure erase najhitrejša in najbol učinkovita metoda.

Ok. Hvala.

klemenSLO ::

iloveboobz je izjavil:

samo sleep... če ne pomaga, probaj večkrat. Hybernate in shutdown tukaj ne pomaga.

Torej poženeš parted magic, zaženeš secure erase utility, ta ti zateži z security lock in takrat ga potem daš v standby in zbudiš nazaj. Če je vse ok, bi mogu secure erase delat.

No na 3. računalniku mi je uspelo!. (ne enemu se parted magic ni zbudil iz sleep moda, na drugemu se je sicer bootal v boot meni, ko sem izbral kako od opcij za start parted magic-a pa je neke linux errorje vn vrglo...)
Tako da secure erase je narejen, sedaj moram pa naložit in stestirat če bo kaj bolje. Prvi test AS SSDja je dal boljše rezultate, predvsem v zaporednem pisanju.

Zaenkrat hvala hojnik :)
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

Zgodovina sprememb…

secure erase vedno pomaga pri zapisih, ker je ssd svež :)

iloveboobz je izjavil:

secure erase vedno pomaga pri zapisih, ker je ssd svež :)

Kaj ko se sistem na novo nalaga (re-install OSa) je tudi potrebno naredit secure erase ali ni potrebno.
Pri Windowsih tako formatira system drive prej ko začne inštalacijo

ni treba...

Skyman ::

Ima kdo ze vectorja 150 v kišti?

klemenSLO je izjavil:

iloveboobz je izjavil:

samo sleep... če ne pomaga, probaj večkrat. Hybernate in shutdown tukaj ne pomaga.

Torej poženeš parted magic, zaženeš secure erase utility, ta ti zateži z security lock in takrat ga potem daš v standby in zbudiš nazaj. Če je vse ok, bi mogu secure erase delat.

No na 3. računalniku mi je uspelo!. (ne enemu se parted magic ni zbudil iz sleep moda, na drugemu se je sicer bootal v boot meni, ko sem izbral kako od opcij za start parted magic-a pa je neke linux errorje vn vrglo...)
Tako da secure erase je narejen, sedaj moram pa naložit in stestirat če bo kaj bolje. Prvi test AS SSDja je dal boljše rezultate, predvsem v zaporednem pisanju.

Jaz sem mel podobne probleme z Parted Magic ...preko boot USB-ja sem uspel štartati Parted Magic samo preko
alternate graphical serverja. Potem je bil SSD frozan - iz sleepa se Parted Magic ni vec zbudil. Na koncu sem
ta kurčevi Parted Magic fukno vstran in SSD pobrisal z MiniTool Drive Wipe (freeware) programom ki laufa v Windows.

FlyingBee ::

bi se mi kje razlika poznala med EVO 840 in M500 oba v 120gb različici? Write ima recimo M500 130mb, evo pa 3,5krat višji ... uporabljam firefox, winamp, bsplayer, office, igre

write imata bolj ali manj enak, samo evo uporablja grde trike (beri turbowrite) da doseže tak write.
Je pa v resnici vseeno kaj vzameš, oboje je hitro in zanesljivo.

V benchmarkih ja, realno pa ne. Sam sem pred dvema mesecema šel iz M4 64Gb na 120Gb EVO pa ne opazim razlike v
hitrosti delovanja.

nuclear ::

Sem čul, da z novo tehnologijo ni več važno če defragaš ssd? Res?
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB

Hayabusa ::

Za vse flash based pogone (usb ključki, ssd, cf card ) je defragmentacija nezaželjena.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

nuclear je izjavil:

Sem čul, da z novo tehnologijo ni več važno če defragaš ssd? Res?

kako novo tehnologije ? ssdje se nikol ni defragal. V resnici je ssd že po naravi zelo zelo fragmetiran, će smo že pri tem.

klemenSLO je izjavil:

iloveboobz je izjavil:

Poročam da secure erase NI odpravil težave s freezom na samsungu 330 180gb. Še vedno se občasno pojavlja....
Tako da bo verjetno enkrat za zamenjat..... dokler je še v garanciji...

ST-777 ::

klemenSLO je izjavil:

Poročam da secure erase NI odpravil težave s freezom na samsungu 330 180gb. Še vedno se občasno pojavlja.... Tako da bo verjetno enkrat za zamenjat.....
Preden SSD zamenjaš, lahko poskusiš s HDD Low Level Format Tool.

Zapisali so: "HDD Low Level Format Tool is a utility for low-level hard disk drive formatting. It can erase and Low-Level Format a SATA, IDE, SAS, SCSI or SSD hard disk drive. After running this low level format tool, the whole disk surface will be erased. Data restoration is impossible after using this utility! Free for personal use (speed is capped at 180 GB per hour which is 50 MB/s)" http://www.techspot.com/downloads/5265-...

HDD Low Level Format Tool sem uporabil pri mojem Samsung 320, ker sem želel narediti nove particije. Samsung Secure Erase Utility nisem mogel uporabiti, ker je bilo besedilo na ekranu po zagonu iz CD-ja neberljivo.

HDD Low Level Format Tool bo naredil isto secure erase, kar je pa razvidno iz @OP, da to ni pomagal pri problemu.

LuiIII ::

Pred novim letom sem naročil 4 M500 960GB SSD-je in še danes niso tu. Očitno je to iskana roba. Naročil sem seveda v Nemčiji zaradi cene. Ali kdo ve ali se da pri nas dobiti omenjene SSD-je kaj hitreje?

jest10 ::

klemenSLO je izjavil:

Poročam da secure erase NI odpravil težave s freezom na samsungu 330 180gb. Še vedno se občasno pojavlja....

Samsung in 330 nekako ne paše skupaj;)

tudi 180gb ne, tako da je iNTEL 330

ST-777 ::

SSD Intel 330 ima na newegg.com večinoma zelo dobre ocene uporabnikov, se pa najde tudi kakšna slaba, recimo tale:

"Bought one because of the Intel name and good reviews. It never worked right, freezed all the time. Sent it back and the replacement freezes all the time too. Very frustrating. I wish I purchased a Samsung, never had problems with them." http://www.newegg.com/Product/Product.a...

jest10 je izjavil:

klemenSLO je izjavil:

Samsung in 330 nekako ne paše skupaj;)

u pa res. Tiskarski škrat. intel je. Mam še samsunga in tisti dela :)

mah intel z sandforce je isti jajc kot vsak drug sandforček.

Če odmislim občasne freeze LE ob zagonu intlu ne fali nič. Zato se mi tudi ne mudi z zamenjavo....

Zgodovina sprememb…

ubistvo ni. Ko daš našo regijo pride na 123,95 ;)

čeprav pri večjih velikostih se že bližamo .40$ :)

http://www.itmedia24.de/Shop/DE/Product...

Zgodovina sprememb…

vaščan ::

Intel 330 mi je crknil. Kolegu dela nonstop intel 24/7 brez težav kupila sva jih skoraj istočasno ko so izšli. Še prej sem imel SSD X25 80gb še dons dela ko šus V benchmarkih ne blesti ampak je zelo odziven super dela. Sem imel čast sprobat samsunga 840evo v enem švoh laptopu ga je človk imel na sata3 je delal kr dost počas sicer v benchmarku ni bil tko švoh rezultat v praksi je blo pa dost švoh pomoje zarad procesorja.
Potem sem sprobal intla 520 v enem amd kompu tud super disk zelo hitr po občutku še najhitrejši kar sem jih sprobal. Moral bi samsunga 840 dat v moj rač da bi videl kakšna je razlika v praksi napram sedajšnjem intlu S3500.

sandforce šrot pač.

pa sam imas sanforce (intel)

jest10 ::

Zato pa govori iz izkušenj>:D

mam dva sandforčka, tko da ja.. vem kako sranje so..

kot da ti ni en sranje dost si se enga kupu cisti fan..vidm

As kej zasledu glede teh vectorjev?

da pojasnem, zakaj imam dva sandforčka... prvi je bil adata s510, kupljen v času, ko je bil sandforce edina viable budget opcija. Seveda sem ga kupil (praktično najceneši 120g ssd tisti trenutek) in firmware 3.3.2 naj bi kao popravo te napake. Boy i was wrong.
flash foward pol leta naprej .. drug ssd -- intel 330, ki naj bi meu kao intel spisan firmware, nič "težav", intel quality... Boy i was wrong again. Firmware identičen ostalim, težave enake.

Pri obeh dobivam bsode, sicer v dokaj izoliranih primerih, a vendarle, so še vedno prisotni. Da o nedelovanju trima ne govorim. Ampak ok, recimo da so bolši od kakih jmicron/phison jajc, ki so bili takrat alternativna budget opcija...

Čisti kontrast temu je m4, ki je bil moj prvi pravi ssd -- absolutno nič težav z njim, dal skos 3 sisteme, firmware posodobljen 1x (5k bug) to je pa to. Would buy again.

In še čisto sranje od ssdja, ki prekaša še sandforce -- crucial v4, m4kin retardiran bratec. Težave z 4k hitrostjo, overall počasen, že 2x curruptal filesystem -- vsi podatki pa-pa.
Se pa tolažim, da sem ga dobil za smešn denar in sedaj sedi v kišti, ki je dost mal uporabljena.

Zgodovina sprememb…

V kratkem ti ga loh se jz svojega kingstona prodam bos mev 3 sandforce eheh meni pa ok sluzi edin bsod kar sm ga imev so bile neke druge tezave.

Naslednji ssd bo absolutno marvell based, verjetno kaka tošiba q :D

Skyman je izjavil:

V kratkem ti ga loh se jz svojega kingstona prodam bos mev 3 sandforce eheh meni pa ok sluzi edin bsod kar sm ga imev so bile neke druge tezave.

welcome to the club :D

Zgodovina sprememb…

sei toshiba je sedaj ze v vseh novih SSD-jih sm slisu da je ta toshiba q serija kar poštena.V vseh vecotorjih ima flashe pa se v novih SF :D

Vzem novega SF haaha

ja tošiba flash (oz sandisk, če hočeš) je trenutno zarad 19nm procesa dost pocen opcija za fabless podjetja (ocz, kingston..), zato pa vsi presedlajo na njega.

Skyman je izjavil:

sei toshiba je sedaj ze v vseh novih SSD-jih sm slisu da je ta toshiba q serija kar poštena.V vseh vecotorjih ima flashe pa se v novih SF :D

Vzem novega SF haaha

če se nov kontroler (torej 3xxx) res izkaže da je sposobne 1.8GB/s in brez večjih težav, ga vzamem takoj >:D

Zgodovina sprememb…

D3m ::

iloveboobz je izjavil:

Naslednji ssd bo absolutno marvell based, verjetno kaka tošiba q :D

Skyman je izjavil:

welcome to the club :D

Pravi, da je bil BSOD druge narave in ne SSD.
|HP EliteBook|R7 8840U|

in kako ve, da so bile druge težave :)

bsodi pri sandforce -- they come and go :)

Zgodovina sprememb…

destiny ::

Na moji službeni mašini niso nikol prišli. Pa sem mel najprej 120gb intla 330, zdej mam pa 180gb.

tut jst ga na intlu nisn fasu skor en let, potem pa kr enankrat 2x pri kopiranju nekih fajlov. 8-O

destiny je izjavil:

Na moji službeni mašini niso nikol prišli. Pa sem mel najprej 120gb intla 330, zdej mam pa 180gb.

No sej to je zanimivo : jst mam v službi Intla 330 120GB in tu nimam težaf s freezi (bsodov pa sploh nisem imel nikjer) Je pa res da je tu sata3 in novejša mašina/plata.predvsem pa intlov sistem. Domam mam pa AMD.

Zgodovina sprememb…

iloveboobz je izjavil:

in kako ve, da so bile druge težave :)

bsodi pri sandforce -- they come and go :)

Zato ker so se mi sesuval driverji od graficne kartice.Resil tako da sm ponovno dal vn iz pci slota ter dal nazaj! Pa ko se je bsod pokazal pisal ati..ker sm prejsni dan nekaj premikal ohisje ter kabl nekaj zategnu zgleda da se je nekaj odtaknil da ni bilo dobro prisravfana grafika na ohisje!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Skyman ()

Boobiz ::

Očitno sem one lucky mo-fo, da po 22 mescih z M4128 na sata2 nisem mel niti ene same težave s freezom, kaj šele BSOD.
I'm drunk, what's your excuse?

m4 je čisto druga liga kot sandforce :)

seminal ::

Kaj pa tale je dober SanDisk 240GB Extreme II ima od Marvella kontroler? Al je še samsung 840PRO ali Crucial boljši?
LP

vzameš tisto kar je ceneje. Vsi so odlični ssdji, je pa med njimi crucial "najpočasnejši"
««
252 / 507
»»