» »

SSD za sistemski disk

SSD za sistemski disk

Temo vidijo: vsi
««
181 / 507
»»

FlyingBee ::

Intel ima vsaj 1 leto več garancije v večini int. trgovinah

Spock83 ::

3 leta. Tko kot vsi. Moj Vertex 4 pa 5 let. :P

FlyingBee ::

glede na cene in performanse je vertex 4 tudi dobra izbira

s51as ::

intel 520 ima tudi 5 let... drgač sem pa tudi jaz zelo zadovoln z vertex 4
It's just me myself and I

M-XXXX ::

Kater disk bi recimo priporočal? Nekaj poceni (čisto nezahteven uporabnik). Raje Intel 320 120GB ali OCZ Petrol SSD 128 GB? Cena je tam tam...

Že najdu odgovor :P

Zgodovina sprememb…

• spremenil: M-XXXX ()

mat xxl ::

Dr_M je izjavil:

Ja tut samsung kaksen crkne.
Ceprav sumim, da je bil kje kaksen stik ali ststika. Kar sam od sebe bi tezko crknil.

Na podlagi enega tezko reces,da imas sreco, ker si kupil intela.

Poglej sam sem prodal 18 ssd jev Intel 510 večino 120 GB ene par pa tudi 240 GB, zadnje cca 3 mesece nazaj, prve pa že kake 10 mesecev nazaj in zanimivo od takrat je intel izdal 0 novih firmwertov, ker za popolne izdelke jih ni treba, res je, da so počasnejši od OCZ jev, samo niso pa polizdelki, kot konkurenca in do danes je crknil 0 noben disk še !!!

Kolko je pa OCZjev crknilo?

mat xxl ::

Ja menda ene 60% ali več od prodanih, nekateri imajo že po 2 ali 3 tjega, pri nas pa šrota nismo prodajali.

60%???!!! To je ogromno! Mogoče veš za ker model gre?

kuglvinkl ::

Dej nehi, 60% vrnjenih :) čisti BS.

PrimozR ::

mat xxl je izjavil:

Dr_M je izjavil:

Ceprav sumim, da je bil kje kaksen stik ali ststika. Kar sam od sebe bi tezko crknil.

Poglej sam sem prodal 18 ssd jev Intel 510 večino 120 GB ene par pa tudi 240 GB, zadnje cca 3 mesece nazaj, prve pa že kake 10 mesecev nazaj in zanimivo od takrat je intel izdal 0 novih firmwertov, ker za popolne izdelke jih ni treba, res je, da so počasnejši od OCZ jev, samo niso pa polizdelki, kot konkurenca in do danes je crknil 0 noben disk še !!!

Torej trdiš, da je večina Android telefonov popolnih že v štartu? Bolj se ne bi mogel motiti s to izjavo. NIČ ni popolno.

Dr_M ::

mat xxl je izjavil:

Dr_M je izjavil:

0 novih firmwareov v primeru 510 pomeni, da so obupal nad tem pogonom. Predrag, ponuja premalo. Kontroler je pa podoben kot v crucialu c300,M4 in se nekaj drugih...
18 kosov je vseeno premajhen vzorec.

Gatsu ::

mat xxl je izjavil:

Ja menda ene 60% ali več od prodanih, nekateri imajo že po 2 ali 3 tjega, pri nas pa šrota nismo prodajali.

Se pravi nisi prodajal OCZjev in ven butneš cifro 60% na osnovi forumskih govoric? Bravo!!! Zares kredibilno.

Eventus S ::

mat xxl je izjavil:

Dovolili si bomo malo medklica zgolj z namenom podajanja relevantnejših informacij. Smo zastopniki za OCZ v Sloveniji in verjamem, da lahko podamo bolj točen podatek od zgornje domneve.
OCZ je po odstotku reklamacij* najvišje na lestvici vseh naših znamk SSDjev, ki jih zastopamo. Do danes beležimo 5,7% odpoved prodanih SSDjev. Odstotek dejanskih odpovedi je sicer znatno nižji (ocenjujemo, da okoli 5%), saj smo predvsem pri modelih Vertex2 reševali veliko število SSDjev, ki so jih prodali drugi trgovci. Lahko pa podamo še % reklamacij po dveh najbolj prodajanih družinah SSDjev:
Vertex3: 4,3%
Agility3: 5,2%
Vertex4 in Agility4 sta v prodaji premalo časa za relevantne podatke o odpovedih, ve se le, da so hitri. Zaenkrat z njima nismo imeli težav, niti jih nismo zaznali pri naših virih v tujini. Morda je OCZ le ugotovil, da premalo testirane naprave veliko stanejo. Indilinx kontroler v omenjenih serijah je preizkušen Marvell s FWjem nove OCZ-Indilinx ekipe.

To je za SSDje velik odstotek, saj vse naše ostale znamke (Samsung, Crucial, Corsair ter Intel in Kingston) dosegajo bistveno manjšega. Povprečje se giblje pod 2%. Samsung sploh še ni prišel v servis, Intel je še pod 1%.
Crucial ima povprečje malo pod 2%, trenutno še na račun modelov C300. Vseh omenjenih je bilo skupaj prodanih skoraj 5000 kom.

V premislek naj bo še % reklamacij HDDjev. Ta je v popvprečju višji od 3%, z lahkoto pa so nekateri modeli dosegali 6% in več. Vir: nekaj let distribucije v Sloveniji

*odstotek reklamacij ni enak odstotku defektov, saj se lahko izkaže, da kakšen izdelek dela OK a je težava drugje pa je uporabnik ne uspe rešiti sam. No, tu smo to zanemarili, saj je imel uporabnik delo in slabe izkušnje v vsakem primeru.
-------------------------------------
www.eventus.si
pooblaščeni Logitech servis

kmetek ::

Samsung in Intel powah :)

Okapi ::

Kar v bistvu že ves čas vemo.;) Sicer pa zelo zanimivi podatki.

O.

super podatki. Me pa vseeno zanima kakšni so podatki za Vertex 4.

gruntfürmich ::

na newegg z vertex 4 prav tako niso zadovoljni. nekako v rangu ostalih ocz-jev.
tko da bi jst previdno z njimi ravnal.
se pa je intel zelo pokvaril s sf kontrolerji; niso več to kar so nekoč bili.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

Ja saj so šele prišli. Dokler se jih ne proda vsaj 100 oz še bolje 1000...

timek ::

Benchmark mojega SSD diska:

Comay Venus 3S

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: kuglvinkl ()

Tomson ::

gruntfürmich je izjavil:

In na kak nacin so se pokvarili, kje porocajo o defektnih enotah?
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Adrijan0 ::

V 2 prenosnika sem dal ssd intel 330. V enem sem normalno namestil windows in vse deluje, v drugem pa mi noče prepoznati diska? Gre se za prenosnik toshiba satellite p770. A mi zna kdo povedat, kje bi lahko bila težava?

mat3 ::

Adrijan0 je izjavil:

V 2 prenosnika sem dal ssd intel 330. V enem sem normalno namestil windows in vse deluje, v drugem pa mi noče prepoznati diska? Gre se za prenosnik toshiba satellite p770. A mi zna kdo povedat, kje bi lahko bila težava?

Verjetno je težava v gonilniku čipa, kamor je SSD priklopljen. Preveri na kateri kontroler je disk priklopljen in pred začetkom namestitve dodaj gonilnik.
AMD Ryzen 7 3700X, 32 GB DDR4-3600 MHz G.Skill TridentZ Neo
500GB Samsung Evo Plus, Crucial P2 500GB, GTX 1660 Super, 4x 3TB HDD
http://www.bozic17.blogspot.com

SlimDeluxe ::

Zdravo,
za sistemski disk si ogledujem tale SSD
Crucial CT128M4SSD2 128GB M4 SSD
Pa me zanima, če bi bil tole dober nakup? S poštnino in brez DDV me pride 99 €.
Desktop: R5 3600X | MSI MPG B550 | RX580 8GB | 32GB DDR4 | be quiet! 650W
Laptop: Lenovo ThinkPad T15 G2 | i7-1165G7 | 32GB DDR4 | 15" FullHD IPS

gruntfürmich ::

Tomson je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

In na kak nacin so se pokvarili, kje porocajo o defektnih enotah?

na francoskem. http://www.hardware.fr/articles/862-7/s...
par let prej je bil daleč najboljši.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

Adrijan0 ::

mat3 je izjavil:

Adrijan0 je izjavil:

Verjetno je težava v gonilniku čipa, kamor je SSD priklopljen. Preveri na kateri kontroler je disk priklopljen in pred začetkom namestitve dodaj gonilnik.

USB ključ sem imel v USB3, pa zato ni delalo :))

darkolord ::

SlimDeluxe: ja.

3man ::

SlimDeluxe je izjavil:

Zdravo,

Čakaj, brez DDV te tudi ta www.funtech.si/si/vsi-oddelki/komp/trdi... pride manj od stotaka...

iloveboobz ::

a je možno, da mi zarad sandforce ssdja (adata s510) prenosnik hp 6910p včasih noče bootat ?
Stvar zmrzne pr post screenu.
Stvar je sicer čist random, ponavad pa cold reboot pomaga...
Bios pa fw na ssdju je latest ko ga lahko najdem..

In other news:
Sn zelo razočaran nad crucial-om, da so za svojo v4 serijo vzel PHISON kontroler.
Sn pričakoval kej od marvella... :'(

Zgodovina sprememb…

Zakaj si razočaran?

Zato, ker bi lahko vzel marvell kontroler in ga pohabl z firmware-om (tako kot to dela ocz z svojimi everest ssdji)
Če ma pa phison kontroler, je pa isto sr*nje kot torq2, nova2 pa tist verbatinov ssd...

Zgodovina sprememb…

S čim particionirate SSD, ko tega ne storite ob svežem installu?
PartitionMagic me nekaj zeza in se cikla. Kakšna ideja s čim naj še poizkusim?

ST-777 ::

Hard Disk Manager 12 Suite: "Paragon implemented a completely new engine for all partitioning tasks. The result is a very strong partitioning engine that works generically with all modern hard drive technologies ... You can separate OS and data or different types of data by splitting one partition to two different partitions of the same type and file system."

V zvezi s SSD-ji, pa so zapisali tole: "Thinking about upgrading to a new Solid State Drive (SSD)? Paragon’s Hard Disk Manager is just what you need. Its handy intuitive Migrate OS to SSD wizard performs fast and safe Windows migrations to new storage devices (HDD or SSD). You can move data to SSD with redundant data exclusion, allowing issue-free downsize to a smaller capacity drive."

lukamagic ::

http://direkt.jacob-computer.de/_artnr_...

kakšno je mnenje o tem SSDju? kvaliteta (zanesljivost, velik crkujejo?), cena mi zgleda TOP - sem kaj spregledal? :)

lukamagic je izjavil:

http://direkt.jacob-computer.de/_artnr_...

kakšno je mnenje o tem SSDju? kvaliteta (zanesljivost, velik crkujejo?), cena mi zgleda TOP - sem kaj spregledal? :)

JMicron kontroller... Run away.. 8-O

Jst ::

Hello.

Rabim en SSD. Problem je, da rabim enega iz te strani:

http://b2b.elkotex.si/index.php?module=...

So še vedno problemi z Sandforce kontrolerji?

Kaj bi mi priporočali?

(Lani sem kupil Samsung 830, ki ga pa tukaj nimajo.)
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Vzami Vertex 4 :) 5 let garancije, noro hiter in deluje zanesljivo.

Kateri kontroler pa uporablja? Se ljudje kaj pritožujejo?

(Iz te strani pa moram izbrati zato, ker se gre za nakup večih računalnikov.)

Gre za modificiran marvell kontroler s strani indilinxa in ima tudi svoj firmware.

Jst meni deluje odlično. Sicer ga imam šele nekaj mesecev ampak tudi garancija 5 let ni brez veze.

spirit ::

Intela al pa vertex 4 uzam, sam sm pri njih vzel Intel 330 in sm zadovoln.

Po mojem mnenju bi slo takole:
Samsung 830
Ocz Vertex 4
Crucial M4

Pri samsungu gre za najbolj celovito zadevo. Samsung kontroler, samsung NAND in samsung predpomnilnik. Pred V4 gre zato, ker je dlje na trg, bolj preizkusen in ima Toggle NAND. Sicer samo en majhen detajl, ampak lahko prevaga.

V4 se je izkazal za hitrega in zaenkrat se za dokaj zanesljivega, pa se dolgo garancijo ima. Je pa se vedno OCZ :>

M4, od vseh sodobnih, se aktualnih sata6gbit je najdlje na trgu, zelo preizkusrn in zanesljiv, sicer ima relativno nizko sekvencno pisanje, ampak to je nekje na 99. mestu.

Tomson ::

A se dobi kaj pametnega, lahko tudi rabljenega za do 50€? (60Gb npr. - rabim za starejši računalnik), pa da je seveda zanesljivost pred hitrostjo ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

3man je izjavil:

SlimDeluxe je izjavil:

Zdravo,

Čakaj, brez DDV te tudi ta www.funtech.si/si/vsi-oddelki/komp/trdi... pride manj od stotaka...

Sem kupil za 116€ (95€ + DDV) pri sestavi.si.
Sicer najceneje je na amazon.de in sicer 99€ (83€ + DDV) vendar ga nočejo poslati v Slovenijo.

SlimDeluxe je izjavil:

3man je izjavil:

SlimDeluxe je izjavil:

Zdravo,

Sem kupil za 116€ (95€ + DDV) pri sestavi.si.
Sicer najceneje je na amazon.de in sicer 99€ (83€ + DDV) vendar ga nočejo poslati v Slovenijo.

Tudi ce bi ti ga hoteli, je verjetno poštnina vsaj 10, če ne 15eur... Torej za nekaj eur ( med 2 in 7) si si kupil garancijo, oz. bistveno lažjo, hitrejšo in cenejšo zamenjavo, če do tega pride.

Jp se strinjam... Pomoje nekje do 20 eur/kos razlike bi še ostal v .si

OK. Vertex 4, torej.

Samo upam, da se mi ne bo zgodilo enako, kot z prvimi Enterprise SLC Intli. Dva Intla v RAIDu 1. Koliko sta bila, 25GB pa 400EUR? Crknila oba, na enkrat (najbrž), ali pa vsaj v razmaku ene ure, ker potem server ni delal z nobenim.

DrSergioDJ ::

Da ne berem celoten teme.

Kako se pa obnese SSD

OCZ Vertex 2E 120GB 2.5" SATA-II Solid State Hard Drive (OCZSSD2-2VTXE120G)

?

Trenutno ga imam šanso dobit za 56 eur + poštnina iz UK (kar bo malce naneslo, ker trgovina ne pošilja v slo..)
...

kmetek ::

misliš da ti ga bodo poslali iz overlockercs.uk?

DrSergioDJ ::

Si ga lahko prepošljem na UK naslov, ni panike :)
Mene zanima samo če je za kaj, ker če ni, potem ga ne rabim :)
...
««
181 / 507
»»