Forum » Kaj kupiti » SSD za sistemski disk
SSD za sistemski disk
Temo vidijo: vsi

s51as ::
Če ti kej pomeni garancija, boš pri intelu 520 in Vertex 4 dobil 5 let garanicje, drugje 3 leta.
It's just me myself and I

fireX88 ::
nič, samo ko si enkrat v windowsih poženi tist test da ti oceni pc da ti izklopi defrag, potem pa po želji si sam izklopi hibernacijo!
p.s.: sem uporabnik samsunga 820 128GB(od aprila), vsekakor priporočam
p.s.: sem uporabnik samsunga 820 128GB(od aprila), vsekakor priporočam
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

tt2 ::
Kje v Ljubljani se da dobit najceneje samsung 830 128GB. Trenutno gledam pri http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/ko.... A ve kdo za katero cenejšo trgovino?

NejcSSD ::
Na agtju jih trenutno 22čaka, tedensko pa dobijo 2-4ssdje, tko da boš čakal najmanj 1 mesec.

Pfeniks ::
Par dni nazaj sem v PC porinil Intelov 330 120GB. Komaj čakam, da danes in za vikend na njem začnem obdelavo videa. Me resnično zanima kako se bo obnesel. Sam performance pa je super. Za 80% manj žaganja odkar sta HDD-ja kot sekundarna, arhivna diska v RAID1, in je boot na SSD-ju. Nova dimenzija :)

Tomson ::
Sam sem dva tedna nazaj tudi vgradil Intela 330 in obdelava videa 1080i je kot dan in noc. Do 130 krajsih video clipov v sekvenci je zadeva letela ko šus na q9550 potem pa je le začel sopihat. Pred SSDjem je 1080i že v štartu obdeloval veliko počasneje.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

tt2 ::
Odločil sem se, da bom kupil Samsunga 830 128GB, če ga dobim pod 130€, drugače pa Intela 330 120GB. Sedaj me le zanima, a kdo ve za katero trgovino v Ljubljani, ki ima katerega od omenjenih na zalogi? Sem malo brskal po po spletu pa imajo vsi samo neke dobavne roke. Si nisem mislil, da bodo samsung 830 po tolikšnem času na trgo še vedno takšni dobavni roki. :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tt2 ()

kuglvinkl ::
poklikaj iz amazon.de
http://www.amazon.de/Samsung-MZ-7PC128B...
boš dobil čez 3 dni za malo manj denarja.
http://www.amazon.de/Samsung-MZ-7PC128B...
boš dobil čez 3 dni za malo manj denarja.

klinker ::
Kolko je postnina z amazona?
Jp. 96€+15€ postnina.
za do 130 € ga komot dobiš na hoh.de s poštnino vred
Jp. 96€+15€ postnina.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: klinker ()

mislim da je 6€ bla ponavadi (amazon)

samo eno vpr. Zakaj piše pri nekaterih produtkih da mi nemorejo poslat na moj naslov (narač bi iz amazon.de)

destiny ::
Ker vseh artiklov ne pošilja amazon ampak njihovi partnerji, ki prodajajo preko amazona. Ponavadi je tudi poštnina pri takih artiklih precej dražja (okol 35€) + dostavni časi so abnormalni. Sicer pa mislim da piše nekje pri artiklu ali je prodaja direktno iz amazona ali preko 3'd party.

destiny ::
npr pri 3'd party piše takole:
Verkauf und Versand durch CITTI 24. Für weitere Informationen klicken Sie bitte auf den Verkäufernamen.

cool, hvala :)

verjetno si prvič in zadnjič kupoval pri jih...pa je bilo vredno čakat tolk časa za par € ceneje?

Anney ::
Za Info:
Nameščanje windows-a 8 je na ssd samsung 830 64GB preko usb 2.0 ključka z novo instalacijo in mojim klikanjem ter vpisovanjem vsega potrebnega, trajala dobrih 8 minut in 15 sekund do začetka uporabe. Zanimivo.
Nameščanje windows-a 8 je na ssd samsung 830 64GB preko usb 2.0 ključka z novo instalacijo in mojim klikanjem ter vpisovanjem vsega potrebnega, trajala dobrih 8 minut in 15 sekund do začetka uporabe. Zanimivo.

NejcSSD ::
verjetno si prvič in zadnjič kupoval pri jih...pa je bilo vredno čakat tolk časa za par € ceneje?
Res je, zadnjič. Ni bilo vredno, ampak po 2 tednih čakanja sm se sprijaznu. Saj druge slovenske štacune tudi nimajo zaloge, s tujino pa zaenkrat še nimam izkušenj. Je pa vsekakor naslednji nakup pri hoh.de, čeprav s poštnino vred je cena skoraj enaka našim.

kayz1 ::
Tudi meni so napisali, da so mi ga odposlali. Drugače pa je tudi na mimovrste zadeva nedobavljiva

Zdaj ko so cene padle so se kar zaceli prodajat
Bom tudi sam zgleda ne vec dolgo cakal za dobit 512GB za okoli 300€

kuglvinkl ::
256 GB nej mi dajo za 140-15o evorv in bo kul. Pol se lahko znebum še zadnjega HDDja v kišti.

Agility 4 256GB je na hoh ze 170€, samsung pa 193€...ne bo vec dolgo. Okoli novega leta bodo sigurno prisli na 150€

Se strinjam, ampak glede na prejsnje clanke da majo polna skladisca in zmanjsujejo proizvodnje jim drugo ne preostane. Tudi 200€ za 256GB ne mores rect da je lih malo...kupi tisti ki ima kes oz. tisti ki to rabi. Da bo zacela to kupovat masa pa bo treba se malcek spustit definitivno.

thundercat ::
Da ne odpiram teme bi kar tukaj vprašal, lahko da sem že spregledal odgovor.
In sicer sem nabavil Samsung 128 gb ssd 830 serija; inštaliral gor w7; priklopil kasneje moj stari 1tb hdd. Sedaj me pa zanima:
kako naštimat, da bi mi špili in programi delali iz starega hdd-ja, ker vse kar zaženem piše da nekaj manjka.
Na ssd-ju imam samo os, par programov (studio 15) in pa 2 špila, ki stalno laufata :) ; vse ostalo bi rad da ostane na hdd in dela bp. na hdd imam tudi w7 še gor in deluje če bootam z njega.
In sicer sem nabavil Samsung 128 gb ssd 830 serija; inštaliral gor w7; priklopil kasneje moj stari 1tb hdd. Sedaj me pa zanima:
kako naštimat, da bi mi špili in programi delali iz starega hdd-ja, ker vse kar zaženem piše da nekaj manjka.
Na ssd-ju imam samo os, par programov (studio 15) in pa 2 špila, ki stalno laufata :) ; vse ostalo bi rad da ostane na hdd in dela bp. na hdd imam tudi w7 še gor in deluje če bootam z njega.
Thundercat

Seveda manjka, ko pa imas igre instalirane na HDDju. Ali jih instaliraj na SSD ali pa jih poganjaj iz starega OSa na HDDju ...

thundercat ::
A se ne da nič naredit da bi zadeve vseeno delovale? NEkaj sem bral o junction pointih, sam ne vem če bo to ok.
Če prav razumem je to problem registra oz. user filov?
Thundercat

Marsikej se da, samo vprašanje je če se ti splača. Mislim tako časovno kot tudi, če bo res optimalno vse delovalo. Moje mnenje je, da je najbolje narediti ponovno inštalacijo OSja, programov in iger in uvoz shranjenih iger in kjer se da nastavitev.

WarpedGone ::
thundercat je izjavil:
A se ne da nič naredit da bi zadeve vseeno delovale? NEkaj sem bral o junction pointih, sam ne vem če bo to ok.
Don't go inthere!
thundercat je izjavil:
Ja, problem registra oz. bolne Win-filozofije da se vsak program poleg inštalacijske mape naserje svojo dlako tut po sistemskih lokacijah in registru. Posledično le inštalacijska mapa NI vse kar sestavlja nek program/igro ampak še marsikaj zraven kar običajno izpuhti ko ponovno namestiš sistem oz. poženeš sistem od drugje.
Imaš samo eno enostavno in zanesljivo rešitev - ponovna inštalacija vseh zadev. All hail MS.
Zbogom in hvala za vse ribe

iloveboobz ::
pa hardware enkripcije vidim da tudi ni 
Bomo vidl kaj se bo zgodilo iz tega kontrolerja

Bomo vidl kaj se bo zgodilo iz tega kontrolerja

jurre ::
hm, vceraj se mi je zgodil en cuden problem s samsung SSD 830 128gb.
Prenosnik HP 6820s sem ocistil prahu, vse lepo in prav, vendar sistem iz SSDja deluje, kot da bi mel prastar HDD s 1000 obrati
Windows 7 se nalaga 5-10min. Pred ciscenjem je delovalo normalno, vendar ciscenje pomoje nima vpliva, ker sem dal v prenosnik navaden HDD in so se windowsi normalno hitro zbootali, SSD pa deluje pocasi tudi v drugem prenosniku.
Pregrevanje ni problem, cpu ima nekje 50 stopinj.
S samsung magician sem skusal narediti benchmark test, pa je za 1gb file kazalo, da bo potreboval se 2h in 30min.
Dobil sem en nasvet, da naj ga z magician popolnoma izbrisem in postavim na novo, ker se SSD vcasih zasici?
Je ze imel kdo tako tezavo? Ce ne bo bolje, ga bo ocitno potrebno vrniti na hoh.de - ze kdo posiljal tja nazaj?
Prenosnik HP 6820s sem ocistil prahu, vse lepo in prav, vendar sistem iz SSDja deluje, kot da bi mel prastar HDD s 1000 obrati

Pregrevanje ni problem, cpu ima nekje 50 stopinj.
S samsung magician sem skusal narediti benchmark test, pa je za 1gb file kazalo, da bo potreboval se 2h in 30min.
Dobil sem en nasvet, da naj ga z magician popolnoma izbrisem in postavim na novo, ker se SSD vcasih zasici?
Je ze imel kdo tako tezavo? Ce ne bo bolje, ga bo ocitno potrebno vrniti na hoh.de - ze kdo posiljal tja nazaj?

Zanimivo, da se je napaka pojavila ravno po čiščenju... skoraj neverjetno da nebi bilo povezano, če se ni nič drugega zgodilo. Verjetno je bil prenosnik med sesanjem izklopljen?
SSD daj v škatlo in ga pošlji na hoh, zraven daj dopis in kopijo računa. V dopis napiši, da je SSD pokvarjen. Ne pozabi napisati svojih kontaktnih podatkov z emailom in naslovom za pošiljanje. Dobro je če pošiljaš nekako tako da imaš neko sledenje, je pa nekaj dražje.
Ko bodo dobili ti bodo poslali potrditveni mail in čez kak dan tudi odgovor z rešitvijo garancije/reklamacije. Potem dobiš nov izdelek. Saj pri meni se je nakako tako odvilo.
SSD daj v škatlo in ga pošlji na hoh, zraven daj dopis in kopijo računa. V dopis napiši, da je SSD pokvarjen. Ne pozabi napisati svojih kontaktnih podatkov z emailom in naslovom za pošiljanje. Dobro je če pošiljaš nekako tako da imaš neko sledenje, je pa nekaj dražje.
Ko bodo dobili ti bodo poslali potrditveni mail in čez kak dan tudi odgovor z rešitvijo garancije/reklamacije. Potem dobiš nov izdelek. Saj pri meni se je nakako tako odvilo.

zanimivo ja, prenosnik sem drugace razstavil, ociscil, na novo nanesel termalno pasto in sestavil nazaj. Nimam nobene pametne razlage, kaj bi narobe sestavil, da bi bilo delovanje pocasno, razen pregrevanje, ampak ni to vzrok, ker sem preveril temperature. Ce bi bilo kaj s kontrolerjem narobe, bi pa tudi HDD delal pocasi.
V BIOSu imam ahci oz. sata native izklopljen, kar je bilo tudi ze prej tako - je verjetno malo prestar prenosnik, da bi to delalo.
SSD sem pa vzel lepo ven takoj za baterijo, ga pustil na mizi in dal nazaj notri. Ker potem ze nisem imel vec idej, sem za foro zamenjal ssd z diskom iz drugega prenosnika, ki je deloval precej hitreje v safe modeu (pac ni gonilnikov, ker je bil iz lenovo prenosnika dan v HP), SSD pa ravno tako deluje pocasi na lenovotu, se pa zboota brez tezav (ko se zboota).
Ali jih prej kaj obvestim po mailu, ali kar posljem?
V BIOSu imam ahci oz. sata native izklopljen, kar je bilo tudi ze prej tako - je verjetno malo prestar prenosnik, da bi to delalo.
SSD sem pa vzel lepo ven takoj za baterijo, ga pustil na mizi in dal nazaj notri. Ker potem ze nisem imel vec idej, sem za foro zamenjal ssd z diskom iz drugega prenosnika, ki je deloval precej hitreje v safe modeu (pac ni gonilnikov, ker je bil iz lenovo prenosnika dan v HP), SSD pa ravno tako deluje pocasi na lenovotu, se pa zboota brez tezav (ko se zboota).
Ali jih prej kaj obvestim po mailu, ali kar posljem?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jurre ()

Res nimam ideje kaj bi bilo narobe, ti bo morda kdo drug vedel več povedat.
Jaz nisem nič pisal, sem samo poslal z dopisov v katerem sem napisak zakaj pošiljam in kaj želim. Oni so me potem po emailu kontaktirali samo tolko da so najprej povedali da so dobili, pa še enkrat da so povedali da so rešili in poslali nov izdelek. Sigurno pa ne bo nič narobe tudi če jim prej pišeš, samo nekaj več časa gre, če boš še njihov odgovor čakal.
Jaz nisem nič pisal, sem samo poslal z dopisov v katerem sem napisak zakaj pošiljam in kaj želim. Oni so me potem po emailu kontaktirali samo tolko da so najprej povedali da so dobili, pa še enkrat da so povedali da so rešili in poslali nov izdelek. Sigurno pa ne bo nič narobe tudi če jim prej pišeš, samo nekaj več časa gre, če boš še njihov odgovor čakal.

Preden posiljas paket v nemcijo le naredi se fresh install (windows) ...

hm hm...
vzel sem SSD ven in ga priklopil na stacionarni PC kot drugi disk. Nalozil sem samsung magician in dal secure erase. Javilo je napako, da je pogon frozen in da naj pri prizganem PCju izkljucim SATA power kabel za par sekund ter ga vklopim nazaj, dam refresh in poskusim znova. Naredim tako, enaka napaka.
Nato berem, da ce ne gre iz windowsov, da naj naredim bootable USB kljuc preko magiciana. Poskusim iz usb kljuca, najde SSD, nato javi enako napako kot zgoraj. Se enkrat odstranim SATA power kabel, dam nazaj, naredi secure erase v parih sekundah.
Grem v windowse, naredim navadno NTFS particijo, zazenem benchmark v magicianu in pise spodaj, da bo trajalo se 1,5h (nastavil sem velikost testne datoteke 100MB). Preklicem, kliknem za nov firmware - ni novejsega. Izberem se "performance optimization", to naredi lepo v slabih 5min, nato mi sam naredi benchmark, ki je zdaj trajal tudi nekje 5min, rezultat dobrih 100MB/s - OK, PC je star in ima se SATA 1.
Izkljucim PC in SSD, ga dam nazaj v prenosnik, zelim naloziti win7 iz USB, pa mi javi da na ta pogon ne more naloziti windowsov, ker je particija dinamicna. Ne pusti klikniti nicesar - delete, remove, format... Priklopim SSD na moj prenosnik preko SATA-USB adapterja, na njem ni vec particije - v disk managmentu kaze dynamic in invalid. Izberem convert to basic disk, naredi OK, dam nazaj v prenosnik, zelim namestiti win7, spet ista napaka. Ponovno priklopim na USB, spet invalid, se enkrat sformatiram, naredim novo particijo s crko, dam nazaj v prenosnik in instaliram windowse.
Bom videl kaj bo zdaj, v prvo je trajalo nekje 4min setup do prvega reboota, samo ga ocitno nekaj mede s particijami ipd..
vzel sem SSD ven in ga priklopil na stacionarni PC kot drugi disk. Nalozil sem samsung magician in dal secure erase. Javilo je napako, da je pogon frozen in da naj pri prizganem PCju izkljucim SATA power kabel za par sekund ter ga vklopim nazaj, dam refresh in poskusim znova. Naredim tako, enaka napaka.
Nato berem, da ce ne gre iz windowsov, da naj naredim bootable USB kljuc preko magiciana. Poskusim iz usb kljuca, najde SSD, nato javi enako napako kot zgoraj. Se enkrat odstranim SATA power kabel, dam nazaj, naredi secure erase v parih sekundah.
Grem v windowse, naredim navadno NTFS particijo, zazenem benchmark v magicianu in pise spodaj, da bo trajalo se 1,5h (nastavil sem velikost testne datoteke 100MB). Preklicem, kliknem za nov firmware - ni novejsega. Izberem se "performance optimization", to naredi lepo v slabih 5min, nato mi sam naredi benchmark, ki je zdaj trajal tudi nekje 5min, rezultat dobrih 100MB/s - OK, PC je star in ima se SATA 1.
Izkljucim PC in SSD, ga dam nazaj v prenosnik, zelim naloziti win7 iz USB, pa mi javi da na ta pogon ne more naloziti windowsov, ker je particija dinamicna. Ne pusti klikniti nicesar - delete, remove, format... Priklopim SSD na moj prenosnik preko SATA-USB adapterja, na njem ni vec particije - v disk managmentu kaze dynamic in invalid. Izberem convert to basic disk, naredi OK, dam nazaj v prenosnik, zelim namestiti win7, spet ista napaka. Ponovno priklopim na USB, spet invalid, se enkrat sformatiram, naredim novo particijo s crko, dam nazaj v prenosnik in instaliram windowse.
Bom videl kaj bo zdaj, v prvo je trajalo nekje 4min setup do prvega reboota, samo ga ocitno nekaj mede s particijami ipd..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jurre ()

Mogoče tole opiši še samsung support, verjetno bodo najbolje vedeli kako pomagat, če se sploh da. Moje mnenje, tudi če ti rata zdej naredit, da bo nekako delalo, to ni to...

@amigo_no1
Prenosnik sem razstavil in ocistil prah s copicem, nisem direktno pihal notri.
Ni nic boljse, pri instalaciji je do prvega reboota trajalo 13min, potem se pokaze tisti napis windows pa sele cez 15-20s logotip, po dobrih 25min pa sploh se ni zadnje faze instalacije zakljucil.
Bom namestil windowse na nek HDD, pa bi moralo it normalno.
Prenosnik sem razstavil in ocistil prah s copicem, nisem direktno pihal notri.
Ni nic boljse, pri instalaciji je do prvega reboota trajalo 13min, potem se pokaze tisti napis windows pa sele cez 15-20s logotip, po dobrih 25min pa sploh se ni zadnje faze instalacije zakljucil.
Bom namestil windowse na nek HDD, pa bi moralo it normalno.

Skoraj bogokletno rečt kej takega na tem forumu, ampak tudi Samsungu se zgodi :(

Uff... še sreča da sem kupil Intela!

Dr_M ::
Ja tut samsung kaksen crkne.
Ceprav sumim, da je bil kje kaksen stik ali ststika. Kar sam od sebe bi tezko crknil.
Na podlagi enega tezko reces,da imas sreco, ker si kupil intela.
Ceprav sumim, da je bil kje kaksen stik ali ststika. Kar sam od sebe bi tezko crknil.
Na podlagi enega tezko reces,da imas sreco, ker si kupil intela.