» »

SSD za sistemski disk

SSD za sistemski disk

Temo vidijo: vsi
««
77 / 507
»»

ZuPk0 ::

a ni pol bolj logično kupit za dodatnih 20€ pač 60gb OCZ za laptop?

http://www.ceneje.si/racunalnistvo/komp...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ZuPk0 ()

kuglvinkl ::

Nisi upošteval, da tega nisem kupil včeraj.

aja oprosti^^ a ti je všeč moja izbira pač za laptop, musko pa filme pa to bi meu pa na WD passportu, kerga 60-80 bi ti uzeu ?

Ja, po moje je kul. Pogleš še malo po štacunah, je bil pred dvema mescema že okoli 100 evrov.

Odloč se glede na to, al ti je 60 dost, al rabiš 80. Poglej si tudi zadnjo anketo...

Zgodovina sprememb…

sm vidu anketo, zanimivo. če bom mel dovolj dnarja grem na 80gb drugače pa 60gb

ej a mi lahko poveš glede tizga k mam jst sata in ne sata 2...to me ful skrbi če je sploh fora kupvat če nau dost hitr delal, kaj mislš ?

Se bo poznalo. Sej ne misliš prenašat fajlov in in dol po disku.

Meu bi za sistemski disk in pač gor kšn office pa te malenkosti (mogoče kšno igrco)....na WD passportu pa musko pa filme pa velke stvari, kakšn se ti zdi ta plan ?

Ok :)

odlično! :) sej da ta laptop ne bi podpiru ssd oz. sata 1 ali 2 ni možnosti ane? trenutno je notr ata 100

sori če kompliciram ampk to ni mali dnar zame in vse kar se mi manka je to da kej ne bi laufalo xD

Da je SATA, moraš bit 100% sure.

KTr1sk ::

Če boš bo sam menjal tako vidiš ali imaš
zgoraj (IDE) na spodaj sliki (SATA)
i5-14500k,32gb ddr5,rx6800,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: kuglvinkl ()

je ta spodn ampak pod specifikacijami laptopa pa piše naslednje:

Storage Controller
Type Serial ATA
Serial ATA Interface Serial ATA-300
Storage
Hard Drive 250 GB - Serial ATA-300 - 5400 rpm

Steinkauz ::

Serial ATA =sata

KTr1sk ::

No sam daje pravi priklop in je to to
saj če napišeš v google pod slike
Serial ATA vrže ven sata kablovje
"http://www.google.si/images?um=1&hl=sl&...
naj še drugi potrdijo, ampak pomebno je da dejansko si videl da je SATA in je to to
i5-14500k,32gb ddr5,rx6800,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

o faq pa res sej piše serial ATA xD sori^^ no kumi čakam da dobim SSD :>

Glodko ::

Živjo. Iščem svoj prvi SSD za v Mac minija. Mislim da ima SATA2 priklop za disk. Ali je to pameten nakup? Nekaj je pritoževanja glede hitrosti kot sem bral po forumih pri tem modelu.

http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/ko...

iloveboobz ::

iloveboobz je izjavil:

A ma kir Asus P5KC plato pa mu je uspel zrihtat AHCI in trim ?

Ker razmišlam da bi nabavo enga vertex 2 iz tule (noter naj bi bli kao 34nm čipi)
Al se trenutno splača kej druga velkega ~120GB ?
Kupit mislim v slo, tak da kaka tujina odpade.

Anyone ?

PNG ::

Glihkar nabavil enega Corsair F60 za laptop (me v prihodnosti čaka veliko dela s GSDjem v Catia-i, kar pomeni da bi se načakal ob mehanskem disku). Izklopil sem superfetch, indexing pa defrag (ne, W7 tega ni sam storil). Še kaj takega kar bi bilo pametno storiti?

Sistem pa sicer zaenkrat leti. Opazna razlika, sploh na relativno podhranjenem sistemu (na namizniku niti ni tako opazna razlika).

eVro ::

Zakaj pa je priporočljivo izklopiti superfetch pa index?

Dr_M ::

Ker je to neuporabno pri SSDjih.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Pyr0Beast ::

superfetch kar mej vklopljenega
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Pyr0Beast je izjavil:

superfetch kar mej vklopljenega

Zakaj? Z 0.1 ms dostopnim časom se mi to resnično ne zdi uporabno...

RAM ima pa 1ns dostopnega časa ...

Predvsem opazna razlika!:P

Škoda SSD-ja. Ram se ne kuri

Primoz78 ::

To, da ni potrebno izklapljat superfetch sem tudi jaz bral na raznih forumih...Zato sem pustu vkljuceno. Zanima me se ce mogoce kdo ve, kje bi se dalo nastavit WMC temp file na drugi disk...ker recimo TimeShift (IPTV) zna dnevno zasedat kar precej. Za snemanje sem nastavil za TimeShift pa nimam pojma...

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

LuiIII ::

Sem v dilemi kateri SSD vzeti za sistemski disk v workstationu: Intel 320 120GB ali Corsair F120? Pa ali se kje pri nas že dobi Intel-a? No tako, da bi ga dobil še ta teden? Lepa hvala za odgovore.

Jaz bi vzel Corsaira...no, saj sem tudi ga ravnokar, heh. Hitrejši in cenejši pogon.

WyattEarp ::

Kako je cenejši, če so cene Intla kar dost nižje kot corsaira (pr funtech recmo je intel 195€, corsair pa 235€)? kaj pa vertex 2 al pa 3, to ne pride v poštev trenutno? sam sem u fazi izbiranja 120Gb ssd-ja. in kukr berem po forumih in testih, eni majo ene, drgi pa druge prednosti, tako da ne vem katerga bi, al intel, OCZ (v2 ali v3?), corsair, crucial... ali se splača res uzet ''starejše'' 34nm rajši, kot novejše - hitrejše 25nm... se dejansko res dosti bolj obrabljajo? ...
AMD Phenom II 1090T,ASUS M4A89GTD PRO/USB3,12 Gb RAM(2x4Gb,2x2Gb)-1.600Mhz,
GMC H70, Gigabyte R9 270X, Samsung 850 EVO 250GB,WD 2Tb(G),Scythe 700W, LG 23''.

Osebno OCZja ne bi jemal zaradi farse, ki so jo naredili s 34-25nm.

Mnja, funtech ima res zanimivo visoko ceno za corsair SSDje. Jaz bi raje dal tistih 20€ več za hitrejši SSD;

http://www.dinokomp.si/product_info.php...

LuiIII ::

Hvala. F120 torej. A kdo ve koliko časa si vzamejo na Dinokomp za dostavo?

Pokliči pa vprašaj, IMO.

bedak ::

zdravo, imam malo starejši comp, in tole matično ali lahko priklopim kakšen SSD gor? ima vse kar je potrebno?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bedak ()

Ja. Kateregakoli.

Torej Corsair 115 je pa že nov s 25nm procesom? torej, je starejši F120 bulši? Ni bil Intel kao bolj ''trpežen in vzdržljiv''? Vertex 3 pa ne, samo zato ker so ''naredili nateg s temi 34-25nm procesom'', ali bi se ga splačalo vzeti, ker hitrosti 500mb/s so privlačne, samo ne vem pa dejansko če ''ostalo'' ni tako dobro... a?
GMC H70, Gigabyte R9 270X, Samsung 850 EVO 250GB,WD 2Tb(G),Scythe 700W, LG 23''.

bedak ::

PNG je izjavil:

Ja. Kateregakoli.

super, hvala za odgovor

Dami ::

Teče dobr teden odkar imam doma 2 nova intel320 160gb ssdja. Na enem so naloženi frišni win7 (nov i5-2500 pc), na mojem (e8400, maximus formula) pa sem kloniral zadevo iz odsluženega 74gb raptorja. Testi pokažejo take številke kot v opisih na internetu, v praksi pa sem malo razočaran, sploh ker je to moj prvi ssd in ker stari raptor ni bil več za nikamor (že tak nekonkurenčen napram navadnim diskom, zajetna količina bad sektorjev pa tudi ni pomagala). Na novi mašini sicer dela brez zatikanj, pri meni pa ne čutim neke razlike (razen v tišini :D)Maybe its just me, mogoče je tudi da bi lahko bilo bolše na novo naloženih windowsih.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Dr_M ::

Se pozna, ce gres nazaj na HDD.
Sem ravni prejsnji teden fotru rihtal neki racunalnik. Win7 se bootajo nenormalno hitro, sem ze malo postrani gledal, ampak ko se je pa zacel dogajat, mi je blo takoj jasno, zakaj imam doma povsot SSD za sistem (trenutno 2 racunalnika) :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

WyattEarp je izjavil:

Torej Corsair 115 je pa že nov s 25nm procesom? torej, je starejši F120 bulši? Ni bil Intel kao bolj ''trpežen in vzdržljiv''? Vertex 3 pa ne, samo zato ker so ''naredili nateg s temi 34-25nm procesom'', ali bi se ga splačalo vzeti, ker hitrosti 500mb/s so privlačne, samo ne vem pa dejansko če ''ostalo'' ni tako dobro... a?

Če te to ne moti, je vertex3 imo best buy, samo potrebuješ sata 6gbps priklop.

jazbec ::

če imaš sata3 in dovolj denarja vsekakor vertex3
nekaterim se je pač ocz zameril z tistim iz 32nm na 25nm in s tem slabši performance nekatrim pa pač ne

Dami je izjavil:

Teče dobr teden odkar imam doma 2 nova intel320 160gb ssdja. Na enem so naloženi frišni win7 (nov i5-2500 pc), na mojem (e8400, maximus formula) pa sem kloniral zadevo iz odsluženega 74gb raptorja. Testi pokažejo take številke kot v opisih na internetu, v praksi pa sem malo razočaran, sploh ker je to moj prvi ssd in ker stari raptor ni bil več za nikamor (že tak nekonkurenčen napram navadnim diskom, zajetna količina bad sektorjev pa tudi ni pomagala). Na novi mašini sicer dela brez zatikanj, pri meni pa ne čutim neke razlike (razen v tišini :D)Maybe its just me, mogoče je tudi da bi lahko bilo bolše na novo naloženih windowsih.

Jst tut na kišti nisem opazil neki OMFG sprememb. Je vse hitrej, ma se da tut na običnem. Prenosnik pa pridobi svetlobna leta

Meni se je zagnjanje catie zmanjšalo iz ~45 sekund na ~4 sekunde. To je kar opazna razlika...

Matko ::

Dami je izjavil:

Teče dobr teden odkar imam doma 2 nova intel320 160gb ssdja.

Lahko narediš kakšni test s CrystalDiskMark-om?
http://crystalmark.info/download/index-...
In če lahko napišeš na kakšnem čipsetu je bilo testirano.

Dami ::

Asus maximus formula, x38 chipset. Swap je off, prefetch tudi (by intel toolbox), FF cache tud. Na začetku sta bla seq r/w za 10mb/s višja in hdtune ravna črta. A ta trim dejansko kaj dela al ne bo pomagalo druga kot da vsak mesec erase nardim? Ker pol tole niti približno ni vredno takega dnarja.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: kuglvinkl ()

Kjer popišeš seveda pade. In trim zgolj mal popravi. Fora SSD ni hitrost prenosa ampak dostopni časi.
Ker drugače bi kupu 5 1tb diskov dal v RAID in bi mel 500mb/s prenos. Vendar bi na SSD še vedno vse bolj letelo ;)

PNG je izjavil:

WyattEarp je izjavil:

Če te to ne moti, je vertex3 imo best buy, samo potrebuješ sata 6gbps priklop.

mene ne moti, da so šli na 25nm proces. samo berem, da se prej obrab to. pa ne vem zdej kuk je to prej, al 2 let, al 10 let, ker ene 5 let bi pa rad meu ssd, če bom za njega že dal 250€... mam pa sata6. tako da razmišljam na Vertex3. samo je pa res da za isto cenot kot vertex3 (120Gb) dobim intel 160Gb... pa še une nosilce pr vertexu ne vem če so zraven. a?

Primoz78 ::

A niso vsi novejsi SSD-ji 25nm? Tako da ali vzames intel, corsair (F115 npr) je isto. Zraven Vertexa dobis nosilec za montazo v 3,5" bay...tako pri Vertex 2 kot pri Vertex 3.

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

Izi ::

WyattEarp je izjavil:

mam pa sata6.

Hehe, imaš SATA 3 in ne SATA 6, ki sploh ne obstaja. Bi bilo dobro, da malo ponovimo zadeve.

Včasih smo imeli Paralelni ATA, sedaj pa imamo Serijski ATA, ki se mu krajše pravi SATA.

Imamo pa:
SATA 1 = 1,5 Gbit/s = 150 MB/s = v praksi celo do 157 MB/s
SATA 2 = 3 Gbit/s = 300 MB/s = v praksi 250 MB/s (sustained) 285/275 MB/s (max read/write)
SATA 3 = 6 Gbit/s = 600 MB/s = v praksi 500 MB/s (sustained)

In to je to zaenkrat.
SATA 3 se komajda prijemlje, pa so najnovejši SSD-ji že uspeli zapolniti celotno vodilo, o SATA 4 se sploh še ni začelo dogovarjati in ga naslednjih 5 ali še več let ni pričakovati, zato bomo prisiljeni z naslednjo generacijo SSD-jev v prehod na PCIe vodilo. Tako jaz vidim prihodnost.

Izi... sem se zatipkal, vem kaj je sata 3 in hitrosti. pač na numerični tipkovnici, ko natipkaš 3, je nad njo 6 in se hitro zmotiš :) torej, mam sata 3, kater je pol že na meji za vertex 3 :)

SATA 3 pravtako ne obstaja. Obstaja Sata 2 in obstaja Sata 6Gbit/s.

Toliko o tem, če že ravno dlake cepimo :)
««
77 / 507
»»