» »

SSD za sistemski disk

SSD za sistemski disk

Temo vidijo: vsi
««
76 / 507
»»

mr1two ::

Se splača OCZ Agility 2 extended? Klik
Enmalo sem gledal teste po netu, pa zgleda kr solidna zadeva, me pa zanima, če se je pri tem modelu zgodil ta isti drek, ki so ga zapakirali v novejše 25nm vertex2? Ga ima kdo v sistemu? Izkušnje?
LP

PNG ::

Osebno bi raje vzel Corsair Force serijo. Že zaradi stunta, ki ga je OCZ naredil.

Ok, na hitro vrženo oko mi pravi, da zadeva ne odstopa od performansov skoraj nič, se pravi da pride Corsair v poštev. Še kakšen predlog? Cena okrog < 120

kuglvinkl ::

Corsair ima marvelov controler? Če ja, je W7 obvezen, ker brez TRIMa je fail.

Sandforce. Če imajo hitrosti 285/275, to ni marvel sposoben.

Cico ::

Kdo pravi, da Marvel ni sposoben http://www.monitor.si/novica/intel-ima-...

Najdražji intel doseže iste hitrosti pisanja kot najcenejši Corsair...to se mi ne zdi ravno primerljivo.

Matko ::

Napišite, kaj vas moti pri posameznih modelih SSD-jev?

Vsi modeli:
- občutna razlika v delovanju pod različnimi gonilniki čipsetov

OCZ Vertex 2
- prikrita sprememba zmogljivosti in kapacitete ob prehodu na 25nm
- FW se lahko nadgradi samo v Win7, SSD ne sme biti sistemski

Steinkauz ::

Zakaj pa vertex nebi smel biti sistemski?

Primoz78 ::

Steinkauz je izjavil:

To tudi mene zanima....imam sicer 34nm verzijo in je sistemski na OS X. Danes sem dobil pa Vertex 3 in bo sistemski na Win7...

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

Steinkauz je izjavil:

This feature only works when the drive is connected as a spare (not running Windows/OS from the drive itself)

http://www.ocztechnology.com/files/ssd_...

edit: seveda je tu govora samo o nadgradnji FW

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matko ()

Ja, to pomeni, da ga updejtaš s kakšnim live CDjem ali v drugi mašini, ne pa da ne sme bit sistemski..

WarpedGone ::

OCZ Vertex 2
- prikrita sprememba zmogljivosti in kapacitete ob prehodu na 25nm
- FW se lahko nadgradi samo v Win7, SSD ne sme biti sistemski

Prvo ja, drugo nit ne. FW nadgrajevat sedaj je sam še akademsko jajcanje brez profita. Mam ga za sistemski disk, ganjam ubutnu. Verjetno cikaš na pagefile, ga nimam.
Zbogom in hvala za vse ribe

Pyr0Beast ::

So že popravili sleep issue na V2 ?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Nwanko ::

Pri meni se je pred eno uro podr raid0 pri 2xvertex2 60gb,error occurred(0),kr z lepega mira se je komp restarto. In ni druge kot pa lahko na novo zaj windowse naložim,u3p materne!

Shark-357 ::

Levo stari (Cruical 128GB M225 Sata2), desno novi (Vertex 3 120GB Sata3), plata Rampage III Extreme.

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: kuglvinkl ()

Kaj pa pojava na sredini? :))
Tale Corsair F60 se mi zdi kr mamljiv. No, še mal počakam, pa grem v nabavo. Zaenkrat ni neke silne potrebe po silni odzivnosti, se da(razen boot si vzame nekaj časa)

Pojava na sredini pa je moj sin ;)

Shark, čestitam za sina! Nisem vedel :)

lp

Hvala :)

Enako še z moje strani, čestitke.
A bo tudi on tak tehnofil?:)

Se mogoče bliža kakšen price drop(če kdo kaj spremlja trende drugod, ne v sloveniji)? Mislim si predvsem v tem smislu, da so prišle ven nove serije intela, oczja ipd, da bi lahko spustili cene za starejše modele.

Še vprašanje(ki se je verjetno večkrat pojavilo): Ali je pametno nekatere stvari po namestitvi sistema preselit na klasičen disk(kakšen browser cache, piškotke... in stvari ki se vedno spreminjajo, pa nimajo prevelikega draw backa(performance wise), če gredo malce počasneje). Rad bi imel namreč vsaj malo prilagojeno vsebino na SSDju, da se ne nuca brez potrebe. Pri tem pa ne mislim pretiravat, se pravi res samo najbolj kritične podatke(ki se spreminjajo na uro(celo minuto), ne na dan ali teden, tisto je že vredu za ssd)

Ma, težko rečt. Sam se dal temp direktorije na klasičen disk. Tega ne bi naredil, če bi imel npr. 80 gb samo za Winse, imam jih pa 37.

Glede dropa, po moje dropa ne bo, samo rahlo se bo spuščalo. Razen, če Intel pogrunta, da z 320 ne more konkurirat SF-2xxx.

RejZoR ::

Price drop se je že pojavil z releasom 25nm pogonov. Ampak če pogledaš npr Corsair F120 (34nm) in F115-A (25nm) je razlike nekje 15-20 EUR. In 5GB manj placa zaradi večjega overprovisioninga, ker se 25nm NAND hitreje iztroši. Ni glih neki za dol past...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Okapi ::

Mogoče bo komu koristila današnja ponudba na GOTD, Paragonov program za migriranje OS na SSD.
http://www.giveawayoftheday.com/

O.

OCZ Toolbox version 2.35
------------------------
- Allowed Update Firmware feature on primary (boot) drives with 1200 controller

Omejitve glede sistemskega diska več ni.

Nekje na forumu je tudi linux verzija za nadgradnjo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matko ()

gruntfürmich ::

ajde dečki, dajte še enega cristalmarka od intel 3 gor lepo prosim!
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Nwanko je izjavil:

Pri meni se je pred eno uro podr raid0 pri 2xvertex2 60gb,error occurred(0),kr z lepega mira se je komp restarto. In ni druge kot pa lahko na novo zaj windowse naložim,u3p materne!

A ni v praksi takšna kombinacija slabša varianta, od posameznih diskov v AHCI načinu?

Sekvenčno branje je res hitrejše, a odzivnost pri majhnih datotekah?

iloveboobz ::

A ma kir Asus P5KC plato pa mu je uspel zrihtat AHCI in trim ?

Ker razmišlam da bi nabavo enga vertex 2 iz tule (noter naj bi bli kao 34nm čipi)
Al se trenutno splača kej druga velkega ~120GB ?
Kupit mislim v slo, tak da kaka tujina odpade.

Locoroco ::

Zanima me, če bi se splačalo nabaviti ta SSD samo za sistem in eno do dve igri na njem? zanima me predvsem, če se bo windows hitreje zagnal in če bo hitrejše odpiranje programov? Trenutno iamm windowse na HDD WD 1TB green. Je pameten nakup tega SSDja za 100€?

Locoroco je izjavil:

Zanima me, če bi se splačalo nabaviti ta SSD samo za sistem in eno do dve igri na njem? zanima me predvsem, če se bo windows hitreje zagnal in če bo hitrejše odpiranje programov? Trenutno iamm windowse na HDD WD 1TB green. Je pameten nakup tega SSDja za 100€?

Katerega? Drugače pa ja, ideja je, da uporabljaš SSD za OS + osnovne programe in igre. HDD Green vs SSD pa ni primerljivo :)

Uh, pozabil sem prekopirati model SSDja :) SSD 64GB SATA3 2.5" CRUCIAL C300 RealSSD

Osebno se tudi odločam za nabavo SSDja in bom verjetno nabavil Corsair F60. Sicer je malo dražji, samo kaj pa vem...

PNG je izjavil:

Osebno se tudi odločam za nabavo SSDja in bom verjetno nabavil Corsair F60. Sicer je malo dražji, samo kaj pa vem...

Imaš prav. Corsair je res hitrejši, hitreje zapisuje. Samo ga nikjer ni na zalogi. Heh!

3628812423 ::

jaz pa bi prosil az nasvet in sicer potrebujem SSD za sistemski disk in nad 160GB. Kateri ima dober p/p

spisek 240 gb: Klik.

Intel + SF.

3628812423 ::

narobe si me razumel,rabim okoli 160-180 kar je nad je že predrago zame,pa tudi potreboval nebom toliko :O

ZuPk0 ::

Zdravo!

Bom pa še tukaj vprašal k ste lih tko zagreti v SSD-je :>

Imam laptop HP 6730s in bi rad nadgradil na SSD zdej je edin fora da mislim da ne podpira Sata 2

tole piše pod specifikacijami: "Internal Storage6 120/160/250 GB 5400 rpm SATA HDD, 120 GB 7200 rpm SATA HDD (discrete), HP 3D DriveGuard"
a to pomeni da podpira sata 2 ali ne?

Lepo bi vas prosil če mi poveste kater SSD je trenutno best buy za 60,80,120Gb
moj trenutni disk je "Hitachi HTS543225L9A300 ATA Device"

P.S. v bios-u imam AHCI vklopljen in pa filme pa musko pa to bi meu pa na WD passportu

Vnaprej hvala za odgovore! :>

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ZuPk0 ()

Sam imam podoben prenosnik. Tko da bom ubodu Intel G2. Nima smisla notr tlačit kej hitrejšega.

kuglvinkl je izjavil:

Sam imam podoben prenosnik. Tko da bom ubodu Intel G2. Nima smisla notr tlačit kej hitrejšega.

a misliš tegalekolk Gb pa?

kaj pa pr men glede Sata pa to, maš ti isto kot jaz ?

RejZoR ::

Moj netbook uporablja dost(precej) zastarel 945GS chipset pa ima že SATA2, tko da bi prenosnik s Core 2 Duo procesorjem skoraj 100% moral imet tud SATA2, glede na to da gre za precej novejše revizije chipsetov.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Jaz mam chipset 4. "generacije" pač od intel-a imam pa pentium dual core 2ghz T4200

80 GB bo zame dovolj. Moram pa naredit še research, kako je z AHCIjem. Če tega ni, se nimam kej menit.

a mi prosim sporočiš kako se boš odločil :D

Jap, ko naredim research, ti povem.

Še to, enga 40 GB Intla že imam, in sem zadovoljen, tko da kar se mene tiče bo tole no brainer :).

Kerga točn, mogoče bi se pa lahko stisnu z 40gb pač za system disk.

Intel x-25 V 40 GB.

A to maš v laptopu kot sistemski disk na win7 ?

Ne, na main desktop kišti. Ja, W7.
««
76 / 507
»»