Forum » Pomoč in nasveti » Dostop do podatkov na starem disku
Dostop do podatkov na starem disku
mikesi ::
Živjo!
Naletel sem na težavo pri kopiranju podatkov iz starega dska na novega. Star je postal neuporaben, ker se (nevemzakaj) winsi niso hotl več nalagat na noben način. Problem sem rešil z nakupom novega na katerega sem vrgel winse in vse je delalo, do podatkov na starem disku pa sem se prikopal z nastavitvijo na slave in lepo v explorereju začel kopirat podatke. Pri dveh uporabnikih (guest), ki sta bila zaščitena z gesli sem brez težav dostopal do podatkov in jih prekopiral, pri administratorju, ki je bil prav tako zaščiten z geslom pa ne morem dostopati do podatkov. Bojda je problem v geslu, ki je bilo prej nastavljeno.
Mi lahko kdo svetuje, kako odklenem mape,z vnosom gesla ali z izbrisom le tega?
Hvala, LP
Naletel sem na težavo pri kopiranju podatkov iz starega dska na novega. Star je postal neuporaben, ker se (nevemzakaj) winsi niso hotl več nalagat na noben način. Problem sem rešil z nakupom novega na katerega sem vrgel winse in vse je delalo, do podatkov na starem disku pa sem se prikopal z nastavitvijo na slave in lepo v explorereju začel kopirat podatke. Pri dveh uporabnikih (guest), ki sta bila zaščitena z gesli sem brez težav dostopal do podatkov in jih prekopiral, pri administratorju, ki je bil prav tako zaščiten z geslom pa ne morem dostopati do podatkov. Bojda je problem v geslu, ki je bilo prej nastavljeno.
Mi lahko kdo svetuje, kako odklenem mape,z vnosom gesla ali z izbrisom le tega?
Hvala, LP
ender ::
Najprej v nastavitvah Explorerja izklopiš preprosto skupno rabo datotek (Tools -> Folde Options -> View -> [ ] Use simple file sharing). Potem greš na mapo, do katere ne moreš dostopati, jo desno-klikneš in izbereš Properties. Greš na zavihek Security in daš uporabniku Everyone vse pravice (Full Control).
Če te obvesti, da ne more prikazati pravic, klikneš Advanced in na zavihku Owner spremeniš latsnika nase. Potem moraš zapreti obe okni, in ponovno iti v Properties -> Security. Ko te vpraša, ali naj nove pravice uveljavi samo na trenutni mapi, ali tudi na podmapah, izbereš da jih uveljavi povsod.
Če te obvesti, da ne more prikazati pravic, klikneš Advanced in na zavihku Owner spremeniš latsnika nase. Potem moraš zapreti obe okni, in ponovno iti v Properties -> Security. Ko te vpraša, ali naj nove pravice uveljavi samo na trenutni mapi, ali tudi na podmapah, izbereš da jih uveljavi povsod.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
Hvala za odgovor vendar ne deluje čist. Do vseh možnosti, katere je potrebno spremeniti pridem, vendar je povsod že obkljukan Full control. Tudi če to izklopim in nato ponovno vklopim še vedno nimam dostopa do podatkov. Obvestila, da ne more prikazati pravic ni.
Hvala, LP
Hvala, LP
Najprej v nastavitvah Explorerja izklopiš preprosto skupno rabo datotek (Tools -> Folde Options -> View -> [ ] Use simple file sharing). Potem greš na mapo, do katere ne moreš dostopati, jo desno-klikneš in izbereš Properties. Greš na zavihek Security in daš uporabniku Everyone vse pravice (Full Control).
No ubistvu je bil tale nasvet v celoti pravilen in delujoč, sam jz sm pr zadnem koraku (pr menjavi Ownerja) neki narobe kliknu. Tko da najlepša hvala, ender, za uporaben nasvet.
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | guest uporabnik odvzem vec pravicOddelek: Pomoč in nasveti | 1420 (986) | Cold1 |
» | Tezave z mapo Program FilesOddelek: Pomoč in nasveti | 991 (900) | samurajV |
» | Win server 2003 in Win XP - file sharing oz. skupna rabaOddelek: Omrežja in internet | 2335 (2206) | Mitja.GTI |
» | odstranjevanje iz namizjaOddelek: Pomoč in nasveti | 1248 (1177) | imagodei |
» | Čudno obnašanje WinXP - Mape in read only atributeOddelek: Operacijski sistemi | 977 (858) | OmegaBlue |