Forum » Strojna oprema » Kako do 24V
Kako do 24V
blabla ::
V kišto bi rad dal en ventilator, ki je 24V.
Ker nisem ravno štromar, me zanima, če lahko povežem -12V in 12V ter tako dobim 24V
Če se to da, a mi lahko še poveste kaj teče po katerem kablu na napajalniku.
hvala
Ker nisem ravno štromar, me zanima, če lahko povežem -12V in 12V ter tako dobim 24V
Če se to da, a mi lahko še poveste kaj teče po katerem kablu na napajalniku.
hvala
Binji ::
lahko-sam da crn kabl dej na -12V, rdecga pa na +12V. Napetosti v zicah mas pa napisane na napajalcu
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!
Sergio ::
-12 pa +12 za 24V je smert. bridka. zakaj? poglejte specifikacije ter maksimalno moč, ki jo lahko odda -12V.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
frudi ::
odvisno od napajalnika... moj zmore 0.5A, torej 6W. to je glih dovolj za en ventilator, ampak ne vem, če je -12V linija že sama po sebi kaj obremenjena.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)
blabla ::
No, na svojem napajalniku nimam nalepke, tako da ne vem.
Sem pa gledal po netu in je na -12V max. moč 12W.
To se verjetno malo spreminja od napajalnika do napajalnika, samo za svoj vent™ bi rabil 2W, kar bi verjetno zneslo??
Sem pa gledal po netu in je na -12V max. moč 12W.
To se verjetno malo spreminja od napajalnika do napajalnika, samo za svoj vent™ bi rabil 2W, kar bi verjetno zneslo??
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kaj je ta napravaOddelek: Omrežja in internet | 2231 (1589) | hojnikb |
» | Napajalnik za TEC elementOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3880 (3138) | Pyr0Beast |
» | Overvoltage ventilatorja?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1762 (1379) | jest10 |
» | napajalnik (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5756 (5155) | TribesMan |
» | Vprašanje glede potenciometrovOddelek: Strojna oprema | 2948 (2409) | Kaiser |