» »

Diablo III

Diablo III

Temo vidijo: vsi
««
59 / 157
»»

krneki ::

Jaz sem nabavu delux varianto prek blizzarda...ziher je ziher :P

Izi ::

Server bodo ugasnili ob 23:45, ob 00:00 pa potem štartajo zares. Vsaj tak je plan.
Bomo videli, če jim bo res vse uspelo porihtati v četrt ure in tudi če jim bo je vprašanje kakšen error message nas bo pričakal ob polnoči ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

Kr blo mal napeto pri Urzaelu na T1 HC...pri lvl 66 te kar pošteno užge :D

Kenpachi ::

Porkamotorka, pa siht...

Po moje bom sel Crusader lepo od zacetka do konca, gledal cinematike pa ne skippal dialogov and stuff :)
Zaraki Kenpachi.

wired ::

No gospodje, prvi vtisi prosim..
A je tale nov chapter kul, dolg, etc..
Včeraj mi ni uspelo, danes je pa še dolg delovni dan:D

chief ::

js pa se vedno key cakam :(
pa vidim da ste bili nekateri res pridni cez vikend. bravo.

Ob prehodu na razširitev pravzaprav niso niti ugasnili serverja. Vse je šlo brez najmanjšega problema in neopazno. Samo pojavilo se je sporočilo, da je razširitev omogočena.
Vsi imamo enak client, ni bilo nobene posodobitve, samo dokler ne vpišeš ključa, so nekatere stvari zaklenjene. Dokler ne vpišeš ključa je vse tako kot dosedaj. Sploh ne veš, da se je kaj spremenilo.

Ko pa vpišeš ključ, pa se takoj pojavita 2 nova slota za creiranje likov. Prej 10 sedaj torej 12.
Pa skupna skrinja v mestu dobi 1 dodaten prostor za opremo. Prej 3 sedaj 4. Prostor je treba seveda odkleniti z goldom, vse skupaj pa pride okoli 400k golda, kar je pravzaprav precej poceni.

Vsi sedanji level 60 liki se pojavijo na začetku 5. poglavja. Če pa začneš s Crusaderjem pa moraš seveda skozi celo zgodbo od začetka.
Jas sem začel s Crusaderjem, celo zgodbo počasi brez drvenja in spuščanja dialogov, tako da me do 5. poglavja čaka še kar dolga pot.

Zaenkrat nisem ne vem kako navdušen nad Crusaderjem. Ima cel kup kompromisov. Tisti opevani 2H + Shield o katerem se je toliko govorilo, sploh ni značilnost Crusaderja. Je samo passivni skill, ki ga moraš izbrati, ki pa ima velikanski minus in sicer za kazen ti zmanjša najvišjo hitrost premikanja iz 125% na 110%, kar je za mene popolnoma nesprejemljivo. Na manj kot 125% si počasen kot polž in igranje je nezanimivo.
Zaenkrat torej igram 1H + Shield. Nekaj sem sicer slišal o Shieldu, ki ima menda statistiko, ki odpravi to nemogočo omejitev. Verjetno kakšen legendarni Shield.
Tisti "Konj", ki ga lahko prikliče Crusader da za 2 oziroma 3 sekunde drvi neomejeno, pa so tudi tako hudo časovno omejili (25 sek.), da je precej neuporaben. Enakovreden skill, ki ga ima Witch Doctor (Spirit Walk) ima omejitev 15 sekund, kar je ravno zgornja meja, da je skill še uporaben.
Skratka vidi se, da je bil Crusader dobro zastavljen in precej močan lik, ki pa so ga na silo HUDO nerfali prav na vseh področjih, tako da sedaj ni nič kaj več privlačen za igranje. Ampak ne bom sodil, dokler ne pridem do level 70.

5. poglavje bo še počakalo. Tisti Avanture mode, ali kaj je že, pa tudi ni mogoče igrati, dokler ne končaš 5. poglavja.

Zgodovina sprememb…

Killermode ::

Jst pa cakam da pridem domu iz sihta ker sm sele danes key dobu... Se uro in pol...

111111111111 ::

Še eno vprašanje:
Če mi kolega posodi svoj battlenet account, lahko igram na svojem računalniku? Ali bodo kaj sitnarili, da se igra igra na drugem računalniku?

kentrix ::

Mislim, da je vseeno kje igraš, preverjeno, ker sem igral na različnih računalnikih iz različnih IP-jev in držav :)
Če pa ima avtentikator, boš rabil še tisto kodo vtipkat, ko se prvič prijaviš na svojem IP naslovu.

krOOokO ::

Razmišljam o nakupu Diablo 3...
Diabla do sedaj še nisem igral, zato me zanima kaj je razlika in kaj se bolj splača kupiti med Diablo 3 in Diablo 3 Reaper of Souls, ki je 8€ dražji.

111111111111 je izjavil:

Še eno vprašanje:
Če mi kolega posodi svoj battlenet account, lahko igram na svojem računalniku? Ali bodo kaj sitnarili, da se igra igra na drugem računalniku?
IP ni problem, lahko igraš od kjerkoli. Velik problem pa bo, če se bo medtem ko boš igral poskušal logirati tudi kolega. Ne bo se mogel, pa še zelo verjetno bo zabeleženo kot poskus vdora in vzeto pod drobnogled, kar lahko pripelje do zaklenitve računa.
Če si pa točno določita kdaj bo kdo igral in se drugi ne bo poskušal logirati v tem času, pa ne bi smelo biti problema.

krOOokO je izjavil:

Razmišljam o nakupu Diablo 3...
Diabla do sedaj še nisem igral, zato me zanima kaj je razlika in kaj se bolj splača kupiti med Diablo 3 in Diablo 3 Reaper of Souls, ki je 8€ dražji.
Kupit moraš oboje :P
Diablo 3 Reaper of Souls je razširitev, ki brez osnovnega Diabla 3 ne deluje.

Vajenc ::

Izi je izjavil:

5. poglavje bo še počakalo. Tisti Avanture mode, ali kaj je že, pa tudi ni mogoče igrati, dokler ne končaš 5. poglavja.

Ne veš kaj zamujaš ;) 5. poglavje je zame najboljši del Diablota. Advanture mode je fajn za zviševat paragon in farmat opremo pa še blood shardse pa rift keystone fragmente dobiš... Nakup ni bil stran vržen denar.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Boga mu...kako cajt leti v ROSu 8-O

detroit ::

Hehe jst se počutim kot da je bilo igranje d3 pred temu "popravkom" stran metanje časa... Tuki imaš v parih dneh 1mil dps
Skero

krneki je izjavil:

Boga mu...kako cajt leti v ROSu 8-O

Ja, Einsteinova relativnostna teorija pride tu močno do izraza. Človek se za eno uro priklopi v Diablo 3, v tem času okoli njega nastane nek časovni balon kjer čas deluje popolnoma ločeno, zunaj časovne bariere v tem času mine pet ur :P

no se moja malenkost. prvi vtis po 4 urcah igranja ROS je da so dejansko z Act V zadeli tisto kar je nakako manjkalo v D3 vanilla. Mape so temacne in v pravem stilu za peklenscke pobijat.
lik ki je bil svoj cas sposoben MP10 in pred razsiritvijo T3-T4 se sedaj kar poti na T1 elite pobijat. - brez upgrejda opreme.
Oprema ki sedaj pada, je dejansko mocno izboljsana. Navadni rare itemi so v vecini boljsi in dejansko upgrade v primerjavi z legendarnimi legacy itemi.
U glavnem obcutki so izjemni. nevem ali je to samo trenuten hype ampak sem zelo pozitivno presenecen nad dosedaj videnim.
pohvale Diablo ROS teamu. caka me (nas) se veliko ur preigravanja in neprespanih noci.

chief je izjavil:

caka me (nas) se veliko ur preigravanja in neprespanih noci.
Se nič ne mudi. Naslednja razširitev je napovedana za konec leta 2015 ;)

Shadow666 ::

Super dodatek,
nobenih pripomb, špil se igra ko po putru ^^
Levelanje je hitro, iz 60 do 70 se pride komot v enem dnevu,
sproti leti dosti itemov tako da je nonstop napeto,
mi je pa najhujši ta preskok, prej sem normalno farmal Torment IV,
sedaj sem na TORMENT I drek pri 70 :D

Zmajc ::

Nisem se mogel upreti in sem nabavil RoS. HC monkica trenutno lvl 68. Malthaniela sem ubil raje kar na normal hehe, sicer ubijam elite np na hard. :P

Sem pa pozitino presenečen nad dodatkom, mape in okolja so dosti bližje prejšnjim delom kot vanila d3. Adventure mode in bountiji so zaenkrat fun.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zmajc ()

človek zver ::

pa kok cajta da se tale ''updating battle.net Agent'' inštalira al karkol že? celo večnost že traja >:D

Zmajc ::

Meni je na 3 leta starem PCju končalo v manj kot 5 miuntah ...

oo7 ::

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

111111111111 ::

Eno vprašanje:

Kolega mi je posodil svoj Diablo 3, da malo pogledam. On ima 3 charachterje. Zanima me sledeče. Ali lahko začnem novega wizarda, brez da bi imel njegov stash (celoten denar in oprema sta mi dosegljivi že na začetku)?

Se pravi lahko naredim nov charachter brez, da bi imel na začetku karkoli. Nekako mi zabavno, če lahko na začetku že kupiš praktično vse. :)

ahac ::

Samo, če ga narediš v drugi regiji. Sicer ti pa ni treba nič kupovat, pa ne bo problema. :P
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

človek zver ::

tole je noro......loot 2.0 pa crusader zmaga8-)

Dirigent ::

Če še nimam RoS ali še vedno lahko igram "vanilla" D3?

Namreč D3 mi ni bil najbolj všeč in nisem prišel do top lvla, zato bi najprej nalvlal v običajnem nato pa nadgradil... ali pa je loot starting zone tut drugačen če imaš RoS?

Matev ::

Se pravi lahko naredim nov charachter brez, da bi imel na začetku karkoli. Nekako mi zabavno, če lahko na začetku že kupiš praktično vse. :)

ni panike
itak se ne da več kupovati ničesar

denar nima več pomena

... ti sam grindi in to je to

Gold je še kako važen.

Je pa res, da se mora potem upret kupovat rumenjake od vendorjev. Ali pa da ne krafta, ampak... To je itak samo stvar trdnosti karakterja :D
Zaraki Kenpachi.

MrX ::

največ golda se porabi pri kraftanju gemov in neki tud pri enchantingu

Ojoj, tale black ice wizard build je tolko dober, da glava peče. z lvl60 opremo kar melje vse pred sabo na Torment I v Act V. (Cold Stone of Jordan, Perfect Frostburn gauntlets, Full Tal Rasha's set).

Na papirju je DPS mizeren, ampak čim ubiješ prvega malega belega moba, se naredi taka verižna reakcija, da kar vse začne serijsko padat...

Z monkico sem moral znižat težavnost na Expert, da sem lahko sploh preživel Act V :\
Zaraki Kenpachi.

Kenpachi, pozabljaš da so level 70 sovražniki minimalno 10-krat močnejši od level 60 sovražnikov.
Kako dober je tvoj Wizard boš sodil šele ko pride na level 70.
Redki so tako dobro opremljeni junaki, da na level 70 uspejo igrati na Torment 1. Večina se s težavo prebija na težavnosti Expert.
Ko po enem liku na level 70 preideš na drugega, ki je še level 60 se ti seveda zdi da melje vse pred seboj, ampak tam nekje na level 66 spet pristaneš na trdnih tleh, ko moraš začeti drastično zniževati težavnost, da sploh lahko kam prilezeš.

Na level 70 je vse skupaj brutalno.
Moj Crusader ima trenutno pol milijona damage, pol milijona life in 9 milijonov toughnessa, pa to komaj zadostuje za Master težavnost, če igram solo seveda.

Katero poglavje igraš je pa sedaj popolnoma vseeno, ker sovražniki levelajo skupaj s teboj. Povsod je enako težavno, ker so sovražniki vedno enak level kot ti.

Zgodovina sprememb…

Že, že, ampak Act V ima najbolj neugodno kombinacijo nasprotnikov napram ostalim aktom.
Zaraki Kenpachi.

Danes je pa Blizzard spet pogrnil na celi črti. Serverji so pokleknili pred velikanskim številom igralcev. Queue, lag in disconnect sta danes stalnica.
Ko sem se prijavil je bil Queue za log in dolg 5 minut, potem mi je latanca skakala med 200 in 2000 ms, pa vsakih 10 minut me je vrglo ven. Potem me je kompletno izklopilo in ko sem se hotel ponovno logirati je bila čakalna vrsta 45 minut.
Sedaj sem probal še enkrat in trenutno je čakalna vrsta že 80 minut. :O

Smurf ::

Jaz ravnokar probal in imam 160min :D.

Samo tole more biti kaksen DDOS na serverje, ker mocno dvomim, da je ravno sedaj najvecji naval igralcev.

Jap, mene tudi ravnokar diskonektalo :S

Sem mislil, da je kaj moj router pošizil.

Hja, vikend je, ljudje navalili, ker so mislili, da je že zadosti časa po izidu RoS, da probajo ;D
Zaraki Kenpachi.

Spet jokanje naj naredijo rollback HC hehe...
Pač ko vidiš da gre lag nad 100ms je očitno neki narobe in spokaš. Rečeno, storjeno :P

Tr0n ::

človek zver je izjavil:

tole je noro......loot 2.0 pa crusader zmaga8-)

Wizard je se vedno najhitrejsi pri "ciscenju". :)

poglej si alkaizerja na twitchu kaj pomeni speed

McAjvar ::

8-O S svojim monkom sem imel probleme prilezt na Torment 1 do lv70, sem moral prestavit na Master zadnje 3 levele, sedaj pa brez nekih težav igram na Torment 1 s temle. Brez težav pomeni, da edino boss fighti trajajo, ostalo zaradi Exploding Palma pade precej hitro, sploh ko se jih nekaj pochaina. Vseeno pa ne vem, kako bi prilezel na boljši gear in me glede tega zanima, ali obstaja kak stat kalkulator, item comparator ali drug tool, ki bi vzel tvoj profil in predlagal, kateri stati imajo prioriteto glede na build? Oziroma na kakšen način sploh izbirate iteme? Kdaj vzeti dexterity? Kdaj ima crit prednost pred attack speedom? Kdaj uporabiti Viki kremo namesto Nutelle?

Sicer pa sem trenutno nad Actom 5 razocaran.
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov

Ja, act 5 je brezveze. RoS nabavis zaradi adventure mode, ki je kr neat.

Vajenc ::

@McAjvar, ne vem sicer, če na battlenet profilu kaže enchantane predmete, ampak na tvojem Sever orožju bi najprej poskušal zamenjati vitality za socket.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Ne pokaže, kateri stat je enchantan, pokaže pa trenutno stanje opreme. Socket je v čakalni vrsti. Je le random in RNG je včasih proti tebi ...
- Isaac Asimov

Tako je, prva in najpomembnejša stvar na prav vsakem orožju je socket. Če le tega ni, sploh ni treba gledati ostalih statistik in sodi v takojšnjo reciklažo. V socket pa takoj in nujno vloži najboljši zeleni dragulj, ki si ga lahko privoščiš.
Vse to velja tudi ko začenjaš z novim herojem od začetka. Vsako orožje mora imeti socket ostalo ni važno, razlika je samo, da ko levelaš nekje do level 50 v socket sodi rdeči dragulj, nekje od level 50 naprej pa seveda zeleni dragulj.

Zgodovina sprememb…

če ni socketa ga še vedno lahko enchanteš ;)

Lahko poskusiš ;) 5 poskusov kasneje ... še vedno nič. Zdaj je treba spet nafarmat malo materiala za ponovne poskuse, pa tudi golda terja vsak naslednji poskus vedno več.
- Isaac Asimov

Matev ::

V socket pa takoj in nujno vloži najboljši zeleni dragulj, ki si ga lahko privoščiš.

v začetnih fazah je mnogo bolje dati rdeč dragulj notri

Tudi kasneje je odvisno od tvojega builda. Če je zelo critical hit naravnan, seveda daš zeleno noter.

Meni pri sorsi, kjer se zanašam na AoE damage, mi ne koristi kaj dosti +% to crit damage, ker so proc rati nizki ne glede na critical hit chance.

Pa seveda, ni za zanemarit Life on Hit od Amethysta. Ali pa Damage against elites na Diamondu. Torej, odvisno od stila igranja.

Edino Topaz je sranje, ga ni za dajat v orožja.
Zaraki Kenpachi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kenpachi ()

Napisite battletage.

Tr0n#2663

@Tr0n: Izi ze lepo zbira igralce, ki so zaupali battle tage in ima lepo prikazane dosezke posameznikov v obliki "SLO Ladder-ja" :)
@ Izi: A lahko ponovno pozenes tvojo skripto pa da vidmo kako smo kaj pridni. Zanima me ali bi ti uspelo izluscitit tudi main statse posameznikov.

jaz sem po enem tednu zgrindal kar par nice itemov (dve uber orozji, belt, pa nekaj set itemov. Z lahkoto igram T1 (elite kills traja cca 10sec/pack), tudi T2 je igrlalno sam se cas za elite podaljsa na 15-20sec/pack. White mobi pa se na obeh stopnjah kar talijo..

kako kaj ostali?
««
59 / 157
»»