Forum » Igre » Diablo III
Diablo III
Temo vidijo: vsi

Izi ::
Slo-Tech Diablo 3 lestvica z dne 26. oktober 2014
_1. Paragon: 554 | 0 ____ S1: __0 | 0 ___ chief _ Barbarian
_2. Paragon: 545 | 0 ____ S1: 645 | 0 ___ killer86 _ Barbarian
_3. Paragon: 528 | 104 __ S1: 404 | 0 ___ Izi _ Wizard
_4. Paragon: 496 | 0 ____ S1: __0 | 0 ___ PNG _ Monk _ 29. september 2014
_5. Paragon: 473 | 0 ____ S1: __1 | 0 ___ kentrix _ Witch Doctor
_6. Paragon: 448 | 0 ____ S1: _23 | 28 __ Sasquat _ Witch Doctor
_7. Paragon: 443 | 0 ____ S1: _21 | 0 ___ detroit _ Wizard _ 18. oktober 2014
_8. Paragon: _36 | 435 __ S1: __0 | 342 _ krneki _ Witch Doctor
_9. Paragon: 420 | 0 ____ S1: __0 | 0 ___ Smurf _ Wizard
10. Paragon: 405 | 43 ___ S1: 291 | 0 ___ swiftpwns _ Demon Hunter
11. Paragon: 387 | 0 ____ S1: 384 | 0 ___ guybrush _ Wizard
12. Paragon: 382 | 0 ____ S1: 121 | 0 ___ finkec _ Demon Hunter
13. Paragon: 354 | 0 ____ S1: __0 | 0 ___ jimiboni0 _ Wizard _ 8. avgust 2014
14. Paragon: 350 | 40 ___ S1: 311 | 0 ___ Vajenc _ Monk _ 6. oktober 2014
15. Paragon: 344 | 0 ____ S1: __0 | 0 ___ Shadow666 _ Barbarian _ 15. avgust 2014
16. Paragon: 309 | 0 ____ S1: 311 | 0 ___ MrX _ Barbarian
17. Paragon: 289 | 0 ____ S1: __0 | 0 ___ Locoroco _ Wizard _ 22. avgust 2014
18. Paragon: 288 | 0 ____ S1: 374 | 0 ___ tursca _ Wizard
19. Paragon: 252 | 15 ___ S1: 364 | 0 ___ Tribal _ Monk _ 18. oktober 2014
20. Paragon: 223 | 0 ____ S1: 328 | 0 ___ MariX _ Wizard
21. Paragon: 222 | 0 ____ S1: _27 | 0 ___ TehDucky _ Monk
22. Paragon: 219 | 17 ___ S1: __0 | 0 ___ Matev _ Demon Hunter
23. Paragon: 208 | 69 ___ S1: 338 | 0 ___ sajmonmofo _ Wizard
24. Paragon: 203 | 0 ____ S1: 182 | 0 ___ Turak _ Wizard
25. Paragon: 201 | 9 ____ S1: 183 | 0 ___ Zmajc _ Demon Hunter _ 19. september 2014
26. Paragon: 200 | 0 ____ S1: 147 | 0 ___ Killermode _ Wizard _ 29. september 2014
27. Paragon: 191 | 2 ____ S1: 195 | 0 ___ Kenpachi _ Monk
28. Paragon: 115 | 0 ____ S1: __0 | 0 ___ Oblivion83 _ Monk _ 16. september 2014
29. Paragon: 110 | 0 ____ S1: __0 | 0 ___ Chuapoiz _ Wizard _ 13. september 2014
30. Paragon: 106 | 0 ____ S1: __0 | 0 ___ wired _ Demon Hunter _ 27. avgust 2014
31. Paragon: _54 | 0 ____ S1: __2 | 0 ___ Tr0n _ Wizard _ 8. september 2014
1. sezona - 59. dan
_1. Paragon: 645 | 0 ___ killer86 _ Crusader, Barbarian, Demon Hunter_2. Paragon: 404 | 0 ___ Izi _ Wizard
_3. Paragon: 384 | 0 ___ guybrush _ Wizard, Crusader, Witch Doctor
_4. Paragon: 374 | 0 ___ tursca _ Wizard
_5. Paragon: 364 | 0 ___ Tribal _ Demon Hunter, Barbarian
_6. Paragon: __0 | 342 _ krneki _ Witch Doctor, Crusader, Demon Hunter
_7. Paragon: 338 | 0 ___ sajmonmofo _ Demon Hunter
_8. Paragon: 328 | 0 ___ MariX _ Demon Hunter
_9. Paragon: 311 | 0 ___ Vajenc _ Wizard
10. Paragon: 311 | 0 ___ MrX _ Witch Doctor
11. Paragon: 291 | 0 ___ swiftpwns _ Monk, Wizard
12. Paragon: 195 | 0 ___ Kenpachi _ Witch Doctor, Wizard
13. Paragon: 183 | 0 ___ Zmajc _ Wizard, Demon Hunter
14. Paragon: 182 | 0 ___ Turak _ Wizard, Witch Doctor
15. Paragon: 147 | 0 ___ Killermode _ Wizard, Crusader
16. Paragon: 121 | 0 ___ finkec _ Wizard
17. Paragon: _23 | 28 __ Sasquat _ Witch Doctor
18. Paragon: _27 | 0 ___ TehDucky _ Crusader
19. Paragon: _21 | 0 ___ detroit _ Wizard
20. Paragon: __2 | 0 ___ Tr0n _ Wizard
21. Paragon: __1 | 0 ___ kentrix _ Crusader

Smurf ::
Ena ugotovitev. Trenutno rabim za even level (sem okoli 420) pol ure, spomnim se, da sem v vanilla verziji okoli paragon lvl 60 rabil 3-4 ure farmanja za 1 lvl, se pravi gredo te zadeve sedaj precej hitreje.
Drugace pa se eno priporocilo, wizardom priporocam warzechian armguards, ki mocno pospesijo farmanje (vsaj bountye/rifte). Jaz imam sedaj povprecni cas za 1 rift pod 5 min.
Drugace pa se eno priporocilo, wizardom priporocam warzechian armguards, ki mocno pospesijo farmanje (vsaj bountye/rifte). Jaz imam sedaj povprecni cas za 1 rift pod 5 min.

wizardom priporocam warzechian armguards, ki mocno pospesijo farmanje
Hja, pretirano tudi ne smeš drveti, ker če se preveč oddaljiš se DoT damage od ognjene Apocalypse prekine. Navadni sovražniki ga zadržijo za dober ekran daleč, bossi pa za dobra dva ekrana. Pa če umreš se DoT damage tudi takoj prekine.
Kar se pa tiče hitrosti levelanja pa je vse odvisno od gostote sovražnikov, ki je sedaj bistveno višja kot včasih. Jaz pri Bontiyih, kjer je v povprečju 5-krat več sovražnikov kot v Riftih, pobijam celo do 200 sovražnikov na minuto. Pred enim letom sem jih pa 5 na minuto

In včasih smo najhitreje napredovali s pobijanjem Elitnih paketov, danes pa se ob taki gostoti sovražnikov mnogo hitreje napreduje s hitrostnim pobijanjem navadnih kanon futer sovražnikov.
Jaz za en Bounty rabim povprečno 2 minute (okoli 300 pobitih sovražnikov) in za celoten komplet okoli 10 minut. V eni uri naberem okoli 2,5 milijarde EXP. Ampak skoraj nikoli ne igram celo uro brez vmesne pavze. Zato igram raje solo, ker lahko kadarkoli ustaviš igranje, celo v Greater Riftih se ura ustavi ob pavzi.

Prva Sezona traja že 2 meseca in čas je da pogledamo kako stojimo s skupnim Paragonom.
Tukaj je zelo natančen Paragon Calculator
Skozi sem spustil vse naše Tage in če bi se 1. sezona danes končala bi bil rezultat to:
_2. Paragon: 583 | 104 __ Izi
_3. Paragon: 554 | 0 ____ chief
_4. Paragon: _36 | 502 __ krneki
_5. Paragon: 496 | 0 ____ PNG
_6. Paragon: 490 | 0 ____ guybrush
_7. Paragon: 473 | 0 ____ kentrix
_8. Paragon: 459 | 43 ___ swiftpwns
_9. Paragon: 450 | 28 ___ Sasquat
10. Paragon: 443 | 0 ____ detroit
11. Paragon: 439 | 0 ____ tursca
12. Paragon: 428 | 40 ___ Vajenc
13. Paragon: 423 | 0 ____ Smurf
14. Paragon: 412 | 17 ___ Tribal
15. Paragon: 403 | 0 ____ MrX
16. Paragon: 394 | 0 ____ finkec
17. Paragon: 382 | 69 ___ sajmonmofo
18. Paragon: 374 | 0 ____ MariX
19. Paragon: 354 | 0 ____ jimiboni0
20. Paragon: 344 | 0 ____ Shadow666
21. Paragon: 289 | 0 ____ Locoroco
22. Paragon: 272 | 2 ____ Kenpachi
23. Paragon: 268 | 0 ____ Turak
24. Paragon: 267 | 9 ____ Zmajc
25. Paragon: 247 | 0 ____ Killermode
26. Paragon: 223 | 0 ____ TehDucky
27. Paragon: 221 | 17 ___ Matev
28. Paragon: 115 | 0 ____ Oblivion83
29. Paragon: 110 | 0 ____ Chuapoiz
30. Paragon: 106 | 0 ____ wired
31. Paragon: _54 | 0 ____ Tr0n
Tukaj je zelo natančen Paragon Calculator
Skozi sem spustil vse naše Tage in če bi se 1. sezona danes končala bi bil rezultat to:
Slo-Tech Diablo 3 skupna Paragon lestvica z dne 27. oktober 2014
_1. Paragon: 689 | 0 ____ killer86_2. Paragon: 583 | 104 __ Izi
_3. Paragon: 554 | 0 ____ chief
_4. Paragon: _36 | 502 __ krneki
_5. Paragon: 496 | 0 ____ PNG
_6. Paragon: 490 | 0 ____ guybrush
_7. Paragon: 473 | 0 ____ kentrix
_8. Paragon: 459 | 43 ___ swiftpwns
_9. Paragon: 450 | 28 ___ Sasquat
10. Paragon: 443 | 0 ____ detroit
11. Paragon: 439 | 0 ____ tursca
12. Paragon: 428 | 40 ___ Vajenc
13. Paragon: 423 | 0 ____ Smurf
14. Paragon: 412 | 17 ___ Tribal
15. Paragon: 403 | 0 ____ MrX
16. Paragon: 394 | 0 ____ finkec
17. Paragon: 382 | 69 ___ sajmonmofo
18. Paragon: 374 | 0 ____ MariX
19. Paragon: 354 | 0 ____ jimiboni0
20. Paragon: 344 | 0 ____ Shadow666
21. Paragon: 289 | 0 ____ Locoroco
22. Paragon: 272 | 2 ____ Kenpachi
23. Paragon: 268 | 0 ____ Turak
24. Paragon: 267 | 9 ____ Zmajc
25. Paragon: 247 | 0 ____ Killermode
26. Paragon: 223 | 0 ____ TehDucky
27. Paragon: 221 | 17 ___ Matev
28. Paragon: 115 | 0 ____ Oblivion83
29. Paragon: 110 | 0 ____ Chuapoiz
30. Paragon: 106 | 0 ____ wired
31. Paragon: _54 | 0 ____ Tr0n

Tale slika pa zelo natančno pokaže kako nenormalno količino izkušenj potrebujemo za kasnejše Paragone. Meja med nedeljskimi igralci in rednimi je nekje med Paragon 500 in 600.
Do Paragon 500 priletiš praktično takoj in skoraj brez izkušenj. Za profije je to nekaj dni igranja

Do Paragon 700 rabiš že skoraj 10-krat toliko časa kot si rabil do 500.
Do Paragon 800 rabiš že kot bi 30-krat prilezel do Paragon 500.
Do Paragon 1000 pa rabiš minimalno 2 leti vsak dan po 16 ur igranja

KaiV6 ::
Tukaj mi zgleda, da razlika med "profiji" in nami nedeljskimi igralci je samo v količini časa preživetega v igri, kjer logično ljudje z več časa dobijo boljši gear in tako hitreje napredujejo, noben profi pač ne bo nič hitreje napredoval od nedeljskega če ima isto časa in isti gear na razpolago :)
mogoče se pa motim in je znanje dosti bolj večja komponenta kakor zgleda :)
mogoče se pa motim in je znanje dosti bolj večja komponenta kakor zgleda :)
<insert>podpis.html</insert>

Ne imas prav, D3 je tip igre, kjer je znanje med manj odlocilnimi faktorji. Fajn je, da poznas kaksni buildi so najbolj ucinkoviti in kaj rabis to je pa nekako to. Potem je se koliko si z optimiziras farmanje, ampak spet, ce bo nekdo igral 3x vec ur kot ti bo verjetno imel boljso opremo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smurf ()

Tukaj mi zgleda, da razlika med "profiji" in nami nedeljskimi igralci je samo v količini časa preživetega v igri,...Profesija je poklic, če smo čisto natančni. Razen nekaj Azijcev smo torej v igrah vsi Amaterji.
Diablo je RPG igra in govoriti o znanju je pravzaprav zgrešeno. V RPG-jih nikoli ne izboljšuješ sebe ampak vedno svojega junaka. Za to pa je potreben čas, mnogo časa, in če je dober RPG, lahko svojega junaka izboljšuješ tako rekoč v neskončnost. Diablo je že en tak RPG, kjer naš junak nikoli ni popoln. Tudi če se z njim ukvarjaš 5000 ur bo imel še vedno možnosti za izboljšave.
Ko je že skoraj popoln pa dvignejo level in dodajo novo opremo in moraš spet začeti skoraj iz nule. Že dvakrat smo začeli skoraj od začetka, pa še tretjič bomo, ker je napovedana še ena razširitev

V RPG-jih nikoli ne govorimo kako dobri smo mi, ampak kako dobri so naši junaki

Moj heroj je danes dobil "The Furnace" in "The Witching Hour": Sezonski Wizard Izi
Oba dva sicer precej povprečna ampak še vedno se mu je damage dvignil za 40%. Solo prileze že v GRift 34.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()

Ja mislil sem na tiste 700+ paragon igralce, da so ze profiji, ne v smislu poklica, ampak casa zapravljenega za igranje :)
No, mojemu junaku tale belt The witching hour (poleg boljsega unitija in boljsih T&T) zelo primanjkuje, v bistvu je edini option za belt trenutno, zato sem ti tradicionalno slovensko zelo fous :) sicer pa cestitke.
No, mojemu junaku tale belt The witching hour (poleg boljsega unitija in boljsih T&T) zelo primanjkuje, v bistvu je edini option za belt trenutno, zato sem ti tradicionalno slovensko zelo fous :) sicer pa cestitke.

krneki ::
Človk so hoče mal sprostit za večer na Diablu, potem pa "It's a busy day for Battle.net" Esitmated wait ~35 minutes

Človk so hoče mal sprostit za večer na Diablu, potem pa "It's a busy day for Battle.net" Esitmated wait ~35 minutesTebi, ki si Hardcorovec danes ne svetujem igranja![]()

Po dolgem času, ko je delalo kar v redu, je danes spet nekaj začelo štekati. Sem eno uro že odigral in je latenca vmes kar nekajkrat skočila na rdečo in vse skupaj se je ustavilo za vsaj 5 sekund na koncu je bil DC. Sedaj je dolga čakalna vrsta, pa tudi če počakaš do konca se ne moreš logirati.
Problema se zavedajo in že iščejo napako

yxiz ::
js sem sprobal firebird + tal rasha set kombinirat in sem zaenkrat kr navdušen :)
grift sem prišel do 30, potem nism še uspel naprej ga delat... ampak kr poka :D
aja followerja uporabljam templarja, sam sem opremo prestavo k demon hunterju...
http://eu.battle.net/d3/en/profile/coup...
aja followerja uporabljam templarja, sam sem opremo prestavo k demon hunterju...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: yxiz ()

js sem sprobal firebird + tal rasha set kombinirat in sem zaenkrat kr navdušen :)
Za wriste ti mocno priporocam warzechian armguards ali pa strongarm bracers. Odvisno od tega ali rabis hitrost ali dmg.
Drugace so buildi brez talrashe mocnejsi, ker si lahko das gor cindercoat, ki ti da se +20% fire dmg, in pa harrington waistguard/withching hour/string of ears za pas, end game amulet je pa hellfire amulet z nekim primernim passivom.

sej wriste poskušam dobit na drop oz od kadale, pa zaenkrat ni blo sreče. pač padli so mi trije kosi tal rashe in se poskusil in mi je kr zabavno trenutno igrat... vem, da obstajajo močnejši buildi, bom pozneje prešaltal nazaj na cindercoat in to. imam harrington in warzenchain.

Za Firebird Wizarde se za Wrist najbolj priporoča:
1. Strongarm Bracers - Deluje v kombinaciji z Black Hole. Vsi sovražniki, ki jih posrka v Black Hole v naslednjih 5 sekundah dobivajo povečan damage med 20 in 30%
2. Krelm's Buff Bracers - Ekskluzivno sezonski. Postaneš imun na Knockback in Stun effekte, kar je po mojih izkušnjah v GR30+ celo bolj koristno kot nekaj občasnega dodatnega damagea.
3. Jaz še vedno mislim, da je Aughild set (2 kosa + RoRG) tako koristen (prinese tako damage kot zaščito), da odpade razmišljanje o kakšnem drugem wristu.
Kar se mene tiče sta praktično edini dve odločitvi pri Firebird Wizadu samo belt in amulet.
Waist:
1. The Witching Hour - Prinese ogromno dodatnega damagea.
2. String Of Ears - Zmanjša prejeti melee damage za 25 do 30%.
3. Blackthorne's Notched Belt - Uporaben samo v kombinaciji z Blackthorne Amuletom in RoRG prstanom.
Pri Amuletu pa imamo še največ svobode in jih je kar precej uporabnih:
1. Hellfire Amulet - Sicer zelo redko dobiš kaj uporabnega ampak če uspe dober roll + uporaben passive zna biti zelo uporaben Amulet, pa še nadgradnja je precej enostavna saj ne rabiš niti gemov niti golda, samo Frogotten Soule.
2. Countess Julia's Cameo - Prepreči ves Arcane damage in te še zdravi zraven. Najbolj uporabno je, da prepreči ves damege od Jailerjev, ki na višjih GR pomenijo skoraj gotovo smrt, če te eliti paketi, ki ga mečejo kar pogosto uspejo ujeti v zaporo. Da ne omenjam da te nadležni smrtonosni laserji, sedaj zdravijo namesto da bi te ubili.
3. Eye of Etlich - Prepreči 25 do 30% range damagea, ki je na višjih težavnostih mnogo bolj smrtonosen kot melee damage.
4. Blackthorne's Duncraig Cross - Če uporabljaš kombinacijo z Blackthorn pasom in RoRG prstamom.
5. Ostali Immunity amuleti so tudi vsi precej uporabni, na primer The Star of Azkaranth prepreči fire damage, Mara's Kaleidoscope prepreči poison damage, ...
1. Strongarm Bracers - Deluje v kombinaciji z Black Hole. Vsi sovražniki, ki jih posrka v Black Hole v naslednjih 5 sekundah dobivajo povečan damage med 20 in 30%
2. Krelm's Buff Bracers - Ekskluzivno sezonski. Postaneš imun na Knockback in Stun effekte, kar je po mojih izkušnjah v GR30+ celo bolj koristno kot nekaj občasnega dodatnega damagea.
3. Jaz še vedno mislim, da je Aughild set (2 kosa + RoRG) tako koristen (prinese tako damage kot zaščito), da odpade razmišljanje o kakšnem drugem wristu.
Kar se mene tiče sta praktično edini dve odločitvi pri Firebird Wizadu samo belt in amulet.
Waist:
1. The Witching Hour - Prinese ogromno dodatnega damagea.
2. String Of Ears - Zmanjša prejeti melee damage za 25 do 30%.
3. Blackthorne's Notched Belt - Uporaben samo v kombinaciji z Blackthorne Amuletom in RoRG prstanom.
Pri Amuletu pa imamo še največ svobode in jih je kar precej uporabnih:
1. Hellfire Amulet - Sicer zelo redko dobiš kaj uporabnega ampak če uspe dober roll + uporaben passive zna biti zelo uporaben Amulet, pa še nadgradnja je precej enostavna saj ne rabiš niti gemov niti golda, samo Frogotten Soule.
2. Countess Julia's Cameo - Prepreči ves Arcane damage in te še zdravi zraven. Najbolj uporabno je, da prepreči ves damege od Jailerjev, ki na višjih GR pomenijo skoraj gotovo smrt, če te eliti paketi, ki ga mečejo kar pogosto uspejo ujeti v zaporo. Da ne omenjam da te nadležni smrtonosni laserji, sedaj zdravijo namesto da bi te ubili.
3. Eye of Etlich - Prepreči 25 do 30% range damagea, ki je na višjih težavnostih mnogo bolj smrtonosen kot melee damage.
4. Blackthorne's Duncraig Cross - Če uporabljaš kombinacijo z Blackthorn pasom in RoRG prstamom.
5. Ostali Immunity amuleti so tudi vsi precej uporabni, na primer The Star of Azkaranth prepreči fire damage, Mara's Kaleidoscope prepreči poison damage, ...
Zgodovina sprememb…

Z warzechain in teleportom (safe passage) kot wizard bi se mogel biti sposoben izogniti vecini napadov s strani elitnezev tako, da so IMO posamezni immuni itemi nimajo neke koristi. Aughild pa je pomoje z novim DoT buildom tudi postal slabsi od njegovih alternativ, spet se moras odpovedati 20% fire dmga ali na cindercoatu ali magefistih (ker jih ne moras imeti, ker rabis 5 firebird itemov) in pa se enim zelo dobrim bracerjem (strongarm ali warzechain).

Zmajc ::
Osebno Firebird set kombiniram z Aughils setom (shoulder + bracer + rorg) in sem zadovoljen. Malo me sicer moti izguba hitrost od warzechain bracerja oz da moram za vsak shrine equpipat nemesis bracer ampak ok.
O Cindercoatu pa lahko očitno samo sanjam, ker mi ni usojen :P
O Cindercoatu pa lahko očitno samo sanjam, ker mi ni usojen :P

Kaj pa alternativa hoarder gem na levelu 25+ ?
a ne gainas hitrost ko pobiras gold ? (je pac 30% movement speed namesto 50%)

Vajenc ::
V griftu težko najdeš kak groš ;)
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen

Ocitno nisi dovolj pozoren v GRiftih .. eh :) govorilo se je o navadnih rift runih :)

Imam raje tisti gem, ki dela poision dmg in pa warzechain. Ena prednost je, da dela stvar tudi v griftih, druga pa da na t6 white mobe z 1 hitom ubijem (potem jih pa firebird DoT pa poision dmg pokoncata) in mi ni treba nic cakati, ko laufam mimo (izjema so kaksni veliki mobi, ki imajo vec hpja).
Seveda, ce nimas warzechain je hoarder gem ok alternativa.

Legendarni dragulji za Firebird Wizarda:
1. Gem of Efficacious Toxin - Najbolj uporaben gem za Firebird, saj se njegov DoT odlično dopolnjuje z Apocalypsovim DoT damageom. Pa še lažje vidiš katere sovražnike je zadel tvoj skill saj postanejo lepo zeleni. Nujno ga je spraviti čim višje.
2. Zei's Stone of Vengeance - Dinamično sodeluje z Firebirdovim DoT, kar pomeni, da sproti ves čas spreminja damage glede ena tvojo oddaljenost. Stun effect je povsem nepomemben in ga pri Firebird buildu praktično ne boš videl nikoli. Tudi ta gem je dobro spraviti na čim višjo stopnjo.
3. Bane of the Powerful - Najbolj pomembno pri tem gemu je da ga takoj spraviš na level 25. Naprej pa niti ni tako pomembno.
Boon of the Hoarder je smiselen samo v Bountiyih, v Riftih manj, v GRiftih pa popolnoma neuporaben.
Uporablja se izključno samo za farmanje golda. Povečanje hitrosti je tako kratkotrajno, da pomaga samo pri hitrejšem pobiranju golda in ničemer drugemu.
Najbolje se obnese v tistih Bountiyih, kjer so velike količine najbolj slabotnih sovražnikov, torej v 1. poglavju na T6 težavnosti.
1. Gem of Efficacious Toxin - Najbolj uporaben gem za Firebird, saj se njegov DoT odlično dopolnjuje z Apocalypsovim DoT damageom. Pa še lažje vidiš katere sovražnike je zadel tvoj skill saj postanejo lepo zeleni. Nujno ga je spraviti čim višje.
2. Zei's Stone of Vengeance - Dinamično sodeluje z Firebirdovim DoT, kar pomeni, da sproti ves čas spreminja damage glede ena tvojo oddaljenost. Stun effect je povsem nepomemben in ga pri Firebird buildu praktično ne boš videl nikoli. Tudi ta gem je dobro spraviti na čim višjo stopnjo.
3. Bane of the Powerful - Najbolj pomembno pri tem gemu je da ga takoj spraviš na level 25. Naprej pa niti ni tako pomembno.
Boon of the Hoarder je smiselen samo v Bountiyih, v Riftih manj, v GRiftih pa popolnoma neuporaben.
Uporablja se izključno samo za farmanje golda. Povečanje hitrosti je tako kratkotrajno, da pomaga samo pri hitrejšem pobiranju golda in ničemer drugemu.
Najbolje se obnese v tistih Bountiyih, kjer so velike količine najbolj slabotnih sovražnikov, torej v 1. poglavju na T6 težavnosti.

Ja wizarda sem pustil malo zadaj, ko ga zdej pogledam je povsem neoptimalno gear-an :). Ko mi zmanjka rift keystonov, bom sel lovit boljsi RoRG za wiza in se bolj posvetil wizu ter ga bolj optimalno nastavit. Furnace je sicer barbarianova, ampak bo slo :)

Sem pa razmisljal, da raje kot cindercoat ali magefist imas 6 firebird set (gloves, shoulders, helm, chest, pants, boots) in namesto RoRG vzames dober SoJ + Unity ter seveda 2h weapon .. najboljse furnace ali maximus. Damage bi moral biti dovoljsen za GR35-36, mogoce se kaj vec z dobrim RND.

Kolikor sem jaz opazil v GR 33+ ni problem damage ampak toughness. Elitneži te tako ali tako ubijejo z enim udarcem in tu ni kaj narediti, ampak za navadne sovražnike vseeno rabiš kar hud toughness, da zdržiš vsaj par sekund napada, ker te non stop naskakujejo in se jim nikakor ne moreš izogniti.
Če pogledaš builde tistih, ki solo dosežejo GR 35+, sicer uporabljajo bolj ali manj enake skille ampak rune so pa večinoma vse tiste, ki nudijo največ zaščite.
Na primer do GR 30 se uporablja Energy Armor, ki ti da +5% CC, nad GR 30 pa tistega, ki ti da +25% all resistance. Pri Teleportu se na T6 in do GR30 uporablja Wormhole, nad GR30 pa Safe Passage.
Za visoke GR moraš povsem predelati build in vse vložiti v zaščito, drugače ne boš prišel nikamor. Za T6 in navadne Rifte pa moraš spet vse prestaviti nazaj, ker drugače si precej počasnejši, tiste hude zaščite pa niti približno ne rabiš na T6.
Skratka ne obstaja univerzalni build, ki bi lahko hitro čistil navadne Rifte in hkrati visoke GRifte. Celo za navadne T6 Rifte je 1H Sun Keeper + Eye + Cindercoat hitrejši kot 2H weapon. Ampak nekje od GR 32 naprej je pa uporaben samo še 2H The Furnace zaradi svojega elite damagea in prav nič drugega.
Če pogledaš builde tistih, ki solo dosežejo GR 35+, sicer uporabljajo bolj ali manj enake skille ampak rune so pa večinoma vse tiste, ki nudijo največ zaščite.
Na primer do GR 30 se uporablja Energy Armor, ki ti da +5% CC, nad GR 30 pa tistega, ki ti da +25% all resistance. Pri Teleportu se na T6 in do GR30 uporablja Wormhole, nad GR30 pa Safe Passage.
Za visoke GR moraš povsem predelati build in vse vložiti v zaščito, drugače ne boš prišel nikamor. Za T6 in navadne Rifte pa moraš spet vse prestaviti nazaj, ker drugače si precej počasnejši, tiste hude zaščite pa niti približno ne rabiš na T6.
Skratka ne obstaja univerzalni build, ki bi lahko hitro čistil navadne Rifte in hkrati visoke GRifte. Celo za navadne T6 Rifte je 1H Sun Keeper + Eye + Cindercoat hitrejši kot 2H weapon. Ampak nekje od GR 32 naprej je pa uporaben samo še 2H The Furnace zaradi svojega elite damagea in prav nič drugega.

sixxs ::
Pozdravljeni. Že nekaj časa me je zanimalo...koliko je slovenskih ljubiteljev D3...pa sem našel le odgovor...super...bi pa rad prišel v kakšen slovenski team...bo šlo?... (http://eu.battle.net/d3/en/profile/Sixx...
Smo na vezi...
Smo na vezi...

Baje pride 100% exp in gold buff čez pol ure in bo trajal do 4. novembra.
Odlično, EXP in Gold, dve moji najljubši zadevi.
Za to priložnost sem predelal mojega sezonca v Gold build in ima da se mojih trenutnih 10 milijard golda ta vikend podvoji zraven pa pade še novih 50 Paragonov

Gold Find: +12.000% (in to brez Goldskina)
Bonus Experience: 3.400,0%
Zgodovina sprememb…

sajmonmofo ::
tudi sam sem malo predelal opremo za buff, trenutno okol 9000%+ gf s tem da ohranjam m6+tt za damage...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sajmonmofo ()

Zanimivo, gold je ena izmed stvari, ki mi se najman primankuje (res pa da igram enega characterja).

Za nekatere iteme pac zmanjka golda, ko jih hoces enchantat, npr bow unbound bolt 13mio na enchant, kar se nabere komot 1 mrd za tisti perfect stat :)

Kenpachi ::
Eh, ko zmanjka, ga nafarmaš, do takrat je brezveze imet milijarde na računu.
Zaraki Kenpachi.

Če kdo ne ve, lahko pobiranje golda prinese tudi izkušnje. Custerian Wristguards
Če pobereš 500 milijonov golda na uro se že malo pozna, če hkrati dobiš še 500 milijonov EXP. V dveh urah je to že dodaten Paragon tako za gratis.
Uporabljam še "Avarice Band" prstan, da se gold pobira praktično brez tekanja sem in tja, "Kimbo's Gold" Amulet me zdravi, "Goldwrap" pas pa mi da praktično popolno nesmrtnost, dokler je seveda kaj golda naokoli. Občasno tekam naokoli z 10 milijard Toughnessa
Malo spremembe dobro dene in tale build odlično deluje s Firebird Wizardom. Paragoni letijo, da komaj sproti vnašam nove točke
Če pobereš 500 milijonov golda na uro se že malo pozna, če hkrati dobiš še 500 milijonov EXP. V dveh urah je to že dodaten Paragon tako za gratis.
Uporabljam še "Avarice Band" prstan, da se gold pobira praktično brez tekanja sem in tja, "Kimbo's Gold" Amulet me zdravi, "Goldwrap" pas pa mi da praktično popolno nesmrtnost, dokler je seveda kaj golda naokoli. Občasno tekam naokoli z 10 milijard Toughnessa

Malo spremembe dobro dene in tale build odlično deluje s Firebird Wizardom. Paragoni letijo, da komaj sproti vnašam nove točke

Šele sedaj sem opazil, da Custerian Wristguards nima Gold:EXP razmerja 1:1, ampak dobivam celo nekaj več izkušenj.
Ni mi jasno kako zadeva deluje ampak, trenutno če poberem na primer 45.000 Golda mi da 70.000 EXP
Ni mi jasno kako zadeva deluje ampak, trenutno če poberem na primer 45.000 Golda mi da 70.000 EXP

Tale Halloween buff je res divji, v enem dnevu sem nafarmal 2 milijadi golda in 30 milijard EXP (22 Paragon levelov)

Sem za foro malce meril xp, meni ga je uspelo v 1 uri zbrati okoli 6miljard, s tem, da nisem neki prilagajal build (trenutno uporabljam enako za grifte, rifte in bountye), igral sem pa samo rifte (ker lovim furnace :P), verjetno bi pri bountyih bila cifra se nekoliko vecja.
Uf sedaj sem dobil idejo leoric crown z xp buffom. Hmm...
edit: nm, ne mnozijo se tako, da ni vredno.
Uf sedaj sem dobil idejo leoric crown z xp buffom. Hmm...
edit: nm, ne mnozijo se tako, da ni vredno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smurf ()

Če sem prav obveščen bo Halloween buff trajal danes še cel dan do polnoči.
Bo lestvica jutri.
Bo lestvica jutri.

je bombadier rucksack za dh-ja z nekaj truda zlahka dobit pri kadali, al je potrebno farmat kot za kak furnace? :)

kentrix ::
Dokej hitro pade(Kadala jih tut kar dost dropa), ampak je pa odvisno od sreče, jaz sem na svojem DH-ju zamenjal že ene par njih:
http://eu.battle.net/d3/en/profile/kent...
http://eu.battle.net/d3/en/profile/kent...

Zmajc ::
Za spremembo sem začel opremljat svojega crusaderja pa me zanima ali je Blade of Prophecy crusader only drop ali lahko pade za vse klase?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zmajc ()

krneki ::
Danes mi so clo dokaj nepričakovano padli taskerji pri Kadali za mojo DH...mogoče sem zagonu ene 5k shardov, zato nepričakovano hehe. Samo še kakšno pametno krepelce more past...

Slo-Tech Diablo 3 lestvica z dne 4. november 2014
_1. Paragon: 575 | 0 ____ S1: __0 | 0 ___ chief _ Barbarian
_2. Paragon: 545 | 0 ____ S1: 683 | 0 ___ killer86 _ Barbarian
_3. Paragon: 528 | 104 __ S1: 493 | 0 ___ Izi _ Wizard
_4. Paragon: 496 | 0 ____ S1: __0 | 0 ___ PNG _ Monk _ 29. september 2014
_5. Paragon: 484 | 0 ____ S1: __1 | 0 ___ kentrix _ Witch Doctor
_6. Paragon: 469 | 0 ____ S1: _23 | 28 __ Sasquat _ Witch Doctor
_7. Paragon: 443 | 0 ____ S1: _21 | 0 ___ detroit _ Wizard _ 18. oktober 2014
_8. Paragon: 436 | 0 ____ S1: __0 | 0 ___ Smurf _ Wizard
_9. Paragon: _36 | 435 __ S1: __0 | 450 _ krneki _ Witch Doctor
10. Paragon: 405 | 43 ___ S1: 293 | 0 ___ swiftpwns _ Demon Hunter
11. Paragon: 387 | 0 ____ S1: 386 | 0 ___ guybrush _ Wizard
12. Paragon: 385 | 0 ____ S1: 130 | 0 ___ finkec _ Demon Hunter
13. Paragon: 350 | 40 ___ S1: 311 | 0 ___ Vajenc _ Monk _ 6. oktober 2014
14. Paragon: 309 | 0 ____ S1: 339 | 0 ___ MrX _ Barbarian
15. Paragon: 288 | 0 ____ S1: 443 | 0 ___ tursca _ Wizard
16. Paragon: 252 | 15 ___ S1: 364 | 0 ___ Tribal _ Monk _ 18. oktober 2014
17. Paragon: 226 | 17 ___ S1: __0 | 0 ___ Matev _ Demon Hunter
18. Paragon: 223 | 0 ____ S1: 332 | 0 ___ MariX _ Wizard
19. Paragon: 222 | 0 ____ S1: _27 | 0 ___ TehDucky _ Monk _ 25. oktober 2014
20. Paragon: 208 | 69 ___ S1: 406 | 0 ___ sajmonmofo _ Wizard
21. Paragon: 203 | 0 ____ S1: 182 | 0 ___ Turak _ Wizard _ 23. oktober 2014
22. Paragon: 201 | 9 ____ S1: 287 | 0 ___ Zmajc _ Demon Hunter
23. Paragon: 200 | 0 ____ S1: 147 | 0 ___ Killermode _ Wizard _ 29. september 2014
24. Paragon: 191 | 2 ____ S1: 250 | 0 ___ Kenpachi _ Monk
25. Paragon: 115 | 0 ____ S1: __0 | 0 ___ Oblivion83 _ Monk _ 16. september 2014
26. Paragon: 110 | 0 ____ S1: __0 | 0 ___ Chuapoiz _ Wizard _ 13. september 2014
1. sezona - 68. dan
_1. Paragon: 683 | 0 ___ killer86 _ Crusader, Barbarian, Demon Hunter _ +38_2. Paragon: 493 | 0 ___ Izi _ Wizard _ +89
_3. Paragon: __0 | 450 _ krneki _ Demon Hunter, Witch Doctor, Crusader _ +108
_4. Paragon: 443 | 0 ___ tursca _ Wizard _ +69
_5. Paragon: 406 | 0 ___ sajmonmofo _ Demon Hunter _ +68
_6. Paragon: 386 | 0 ___ guybrush _ Wizard, Crusader, Witch Doctor _ +2
_7. Paragon: 364 | 0 ___ Tribal _ Demon Hunter, Barbarian
_8. Paragon: 339 | 0 ___ MrX _ Witch Doctor _ +28
_9. Paragon: 332 | 0 ___ MariX _ Demon Hunter _ +4
10. Paragon: 311 | 0 ___ Vajenc _ Wizard
11. Paragon: 293 | 0 ___ swiftpwns _ Monk, Wizard _ +2
12. Paragon: 287 | 0 ___ Zmajc _ Wizard, Demon Hunter, Crusader _ +104
13. Paragon: 250 | 0 ___ Kenpachi _ Witch Doctor, Wizard _ +55
14. Paragon: 182 | 0 ___ Turak _ Wizard, Witch Doctor
15. Paragon: 147 | 0 ___ Killermode _ Wizard, Crusader
16. Paragon: 130 | 0 ___ finkec _ Wizard _ +9
17. Paragon: _23 | 28 __ Sasquat _ Witch Doctor, Demon Hunter
18. Paragon: _27 | 0 ___ TehDucky _ Crusader
19. Paragon: _21 | 0 ___ detroit _ Wizard
20. Paragon: __1 | 0 ___ kentrix _ Crusader
Komentar:
- Odstranil sem tiste, ki že od avgusta niso nič igrali, da je malo bolj pregledno.
- Pri sezoncih sem zaradi buffa dodal na koncu številko, koliko Paragonov je bilo pridobljenih od zadnje lestvice 9 dni nazaj.
- Omeniti je treba Krnekija z največ novimi Paragoni in Zmajca, ki se je po skoraj dvomesečni odsotnosti vrnil in kar poletel skozi Paragone

- Ker gre potreben EXP eksponencialno je najbolj pravično če pogledamo število nabranega EXP v zadnjih 9. dneh:
1. ~ 320 milijard EXP - killer86 _

2. ~ 130 milijard EXP - Izi _

3. ~ 120 milijard EXP - Krneki _

3. ~ _80 milijard EXP - Tursca _

4. ~ _70 milijard EXP - Sajmonmofo
5. ~ _60 milijard EXP - Chief
6. ~ _50 milijard EXP - Zmajc
...
To je tako približno +- 5 milijard. Pri Killerju86 sem verjetno še bolj zgrešil, ampak če se ne motim on rabi že okoli 10 milijard EXP za en Paragon.