» »

Klima za v avto

Klima za v avto

joker16_7 ::

Pozdravljeni!

Pravkar sem kupil rabljenega Peugeota 206 in ker je tako star seveda nima vgrajene klime. Poletje je kot vsako zelo vroče, zato sem brez klime kakor maček v žaklju. Zato sem se odločil, da bi nekako ohladil mojema Peugeota. Na Peugeot centru sem vprašal koliko bi me stala naknadna vgraditev klime in so mi po najmanjšem možnem načinu prišli na ceno 600 EUR. To mi je dosti preveč, zato sem razmišljal, da bi morda to lahko rešil tako, da bi nabavil eno poceni prenosno klimo in jo postavil zadaj na poličko nad prtljažnikom, če bi bila seveda dovolj tanka. Sedaj me pa zanima če je to že kdo počel in če imate kakšen predlog kako to najlažje izvedit ter da bo kolikor toliko funkcioniralo.:)

Hvala ;)
"Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in."
Bill Bradley

krucymucy ::

Ne bo funkcioniralo. Prodaj avto in kupi takega s klimo. Bo najceneje.

Rams ::

Hmm?? 600eu se mi ne zdi veliko,ker baje da sam kompresor stane okoli 300eu in kje je potem se hladilnik,vantilator in se komplet instalacija?? Dej ce se ti da mi napisi kje to montirajo za 600eu??

darkolord ::

Ja če bi ti res naredili za 600 eur (kar MOČNO dvomim), je to zelo ugodno. Da bi pa karkoli drugega poizkušal, ponavadi ne pride v poštev (če odmisliš vse druge težave, kako bi prenosno klimo napajal?)

MadMax ::

Morda pa se njim zdi samoumevno, da toliko stane _vgradnja_, torej delo.
Material pride posebej ;)
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Phoebus ::

Tudi jaz mislim da bo bilo to samo delo. Nikakor se ne splača vgrajevat klime v avto (razen če ne dobiš enak model s klimo ki je bil zbit in pobereš dele in sam šraufaš). Pa še dela je OGROMNO- armaturo razkopat (pečka), spredaj odpret (kondenzator), napeljat cevi, kompresor,.... Vsekako ni malo dela.

Dr_M ::

Heh. Zakaj si kr hisne klime ne ugradis? >:D :D
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

joker16_7 ::

Torej pravite da ne bi šlo? Hm... Kdo kaj druga predlaga kar bi pomagalo?

P.s. Heh, avta ne bom zdaj prodajal, če sem ga ravno dobil ;)
"Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in."
Bill Bradley

BluPhenix ::

Lahko daš prenosno klimo v avto ... lol ... ampak zavedaj se, da boš moral nekje v karoseriji narediti eno luknjo, po kateri bo odvajala vroč zrak.

Sicer pa veliko sreče z iskanjem tako majhne prenose klime.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

MadMax ::

No ja, z okensko klimo bi šlo :D
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

El Barto ::

Posledice nepremišljenega nakupa sam sebi pripiši. 8-O

Prodaj to škatlo, pa si kupi takega s klimo.;)

PS
600€ je pa zelo poceni naknadna vgradnja, saj je sam kompresor vreden več kot polovico tega zneska.
"You cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa - until you've
experienced that rollercoaster of pain, disappointment, and agony for that
brief moment when everything works and you're on a nice road". Jeremy Clarkson

blackbfm ::

V star avto se res ne splača vlagat nobenega denarja. Prodaj, če si dobr boš dubu še več kokr si dau ;)

krneki0001 ::

Najcenejša varinata je Italija. Pojdi na odpade in ko boš videl kak enak avto s klimo (razbit) pošraufaj vse od klime dol (cena bo ene 150 evrov) in potem doma zmontiraj v svoj avto.

SodVina ::

Pa pazi, da so deli vsi(ne pozabi na releje). Ce je avto trcen od spredaj, bo kiler za stran. In nov te bo po vsej verjetno stal vec kot vse ostalo skupi.
Jaz sem za mojega accenta kupil rabljeno klimo za 140€. pa ni bilo kilerja in ventilatorja. Ce bi samo to dvoje kupil original, bi me stalo cez 600€ (ventilator 260eur, ena 5cm kratka cevka s kilerja 50eur, kiler 280eur). Tako sem z nekaj mutnimi posli in domaco montazo prisel na skupno ceno 500€ s polnjenjem vred.

Torej co dobis na odpadu vse dele, potem ja, drugace pa bo verjetno tista 600eur cena(vkolikor ne mislijo to samo za delo) cenejsa.

lp,
Sodvina

;-) ::

Sam sem razmišljal da bi v moj voz vgradil klimo.

Naknadna vgradnja avtoklime mi je predrag strošek, zato sem jo izkjučil, prenosna bi sicer imela prostor v prtljažniku (ker sem jo že vozil) ampak imam raje woofer kot klimo pa še mal butasta rešitev je to.

Prišel sem do zaključka da proti koncu počitnic ko bojo finance menjam avto za takega z klimo ali pa se mi bo po poletju itak zdelo da ne rabim klime pa bom počakal do naslednega poletja =)

a13misko ::

http://www.conrad.si/
Št. izdelka: 852627:))

TOP ::

Ma bilo kakšno razmišljanje o ugraditvi klime je brez veze v tak star avto,če si ti že kupoval avto potem si moral že prej mislit.Lahko greš probat v Italijo na odpad pa tam pogledat,pa dvomim če se ti splača.Drugač pa res lahko nekaj narediš kupi ventilator na 12v in vtakni v vtičvico za vžiganje cigaret mal bolše bo,ali pa v strehi luknjo pa glavo ven in sončna očala gor.

tony1 ::

Btw. 600 EUR je za komplet novo klimo z vsemi potrebnimi deli in vgradnjo vred super cena.

Je pa tako, da uradni servisi na dogovor (še na napisan predračun...) kaj malo dajo in če se vmes kaj zaštrika, znajo napisati tudi račun, ki bo večkratnik prvotnega. Pa še bog ve kako bo narejeno.

Torej: najboljša varianta je kupiti avto, ki že ima klimo. Žal...

kixs ::

Jebesh klimo :P

c00L3r ::

600€ za klimo in delo je ugodna cena. Vsaka varianta z prenosno klimo v avtu ti bo samo živce pila... Pa nekam moraš tisto široko cev ven speljat. Kaj boš rezal luknjo v avto?

Azrael ::

Saj ni problem samo odvodna cev (ta je lahko še najmanjši, če je avto dovolj razjeden od rje:D ), najprej je treba dobiti dovolj močan vir elektrike, da bi prenosna klima sploh delala.

Se pravi, poleg prenosne klime, bi rabil še drug, bistveno močnrejši alternator in še pretvornik napetosti iz 12V na 230V 50Hz, zadostne trajne moči.

Že nabava vsega tega materiala, brez stroškov vgradnje bo zelo verjetno presegla 600€, tako, da to ni prava pot.

In niti ne bom omenjal kakšne probleme bi imela prenosna klima v ovinkih in luknjastih cestah, saj ni namenjena premikanju med delovanjem.

Torej kot so rekli ali drug avto ali premontaža delov iz kake podrtije.
Nekoč je bil Slo-tech.

T0RN4D0 ::

Prenosna klima je definitvno kakorkoli obrneš no-go zadeva za v avto, če ti jo res za 600 ojrov kje vgradijo potem je to to, al pa iz kakšnega identičnega avta ki ma klimo prešraufaš.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

darkolord ::

Ponavadi je problem, da je kar precej kosov, ki se razlikujejo med modeli z in brez klime...

3furious ::

Če ti je vseeno za izgled lahko narediš takole :))
 Ghetto AC

Ghetto AC

In the age of information, ignorance is a choice.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: 3furious ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katera je danes najboljša prenosna klima (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7835945 (30107) BorutK-73
»

Klimatska naprava

Oddelek: Pomoč in nasveti
294319 (3822) AC_DC
»

Prenosna klima???

Oddelek: Kaj kupiti
4146026 (31755) kobilica
»

Klima v stanovanju