Forum » Pomoč in nasveti » Čudno obnašanje CPU-ja
Čudno obnašanje CPU-ja
jishiri ::
Zdravo!
Malo sem ferbcal po compi pa mi je glih padl na pamet, da bi malo pogledu CPU-Z, nakar sm videl konstantno spreminjanje multiplierjev na vsake par sekund gre iz x 12.0 pol na x 5.0 in x 9.0... s tem pa se tudi skos spreminja hitrost procesorja... kaj taksnega se nisem videl...
mogoce se je kdo spopadal s tem problemom?
700W power supply
AMD Athlon X2 4600+
3x 1GB ddr2 6400
GF 8800GTS 640MB
250GB SATA
vsa oprema je stara okol 1 leta.
Hvala, Urh
Malo sem ferbcal po compi pa mi je glih padl na pamet, da bi malo pogledu CPU-Z, nakar sm videl konstantno spreminjanje multiplierjev na vsake par sekund gre iz x 12.0 pol na x 5.0 in x 9.0... s tem pa se tudi skos spreminja hitrost procesorja... kaj taksnega se nisem videl...
mogoce se je kdo spopadal s tem problemom?
700W power supply
AMD Athlon X2 4600+
3x 1GB ddr2 6400
GF 8800GTS 640MB
250GB SATA
vsa oprema je stara okol 1 leta.
Hvala, Urh
- spremenilo: jishiri ()
Pyr0Beast ::
Temu se reče Cool'n'Quiet in omogoča zmanjševanje porabe, posledično nižjo količino sproščene toplote in teoretično nižje vrtljaje ventilatorja.
Se nimaš kej za bat, če vse deluje, kot bi moralo [:D]
Se nimaš kej za bat, če vse deluje, kot bi moralo [:D]
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
_mOuSe_ ::
Ni panike, pač če procesor ne dela s polno močjo, se frekvenca zniža, posledično pa tudi poraba energije, temperatura in obrati ventilatorja, kot je že Pyr0Beast omenil
jishiri ::
ja sej vem kako naj bi deloval ta cool'n'quiet... najvecja tezava je bila prav ta da mi ni prislo na kraj pameti da mam nalozen ta c.'n'q.
LP, jishiri
LP, jishiri
Pyr0Beast ::
Se zgodi tudi najboljšim [:D]
Some nanoparticles are more equal than others
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | procesor se več ne "prilagaja" obremenitviOddelek: Programska oprema | 777 (688) | shinko |
» | amd katere funkcije vklopim v BIOS-u?Oddelek: Strojna oprema | 785 (758) | jest10 |
» | vklop Cool'n'Quiet tehnologijeOddelek: Strojna oprema | 2939 (2100) | Azrael |
» | Cool `n` Quiet Control in AMD 64Oddelek: Pomoč in nasveti | 2984 (1735) | Racunalnik |
» | AMD leta 2004Oddelek: Novice / Procesorji | 2386 (2386) | Zheegec |