Forum » Strojna oprema » RAM-katera je boljša kombinacija...?
RAM-katera je boljša kombinacija...?
Amadeuss ::
Zdravo
Imam eno dilemo..in sicer. Imam OS Vista 64bit ter 2GB ram-a (2×1). Glede na trenutne nizke cene bi si ga dokupil še nekje 2GB. Na plošči so 4-je sloti za ram od katerih sta dva že zasedena. Torej vprašanje je sledeče: se mi bolj splača kupit 1× 2 GB ali 2×1 GB? Dilema je pa zato, ker bi rad ohranil en slot frej za morebitno prihodnjo nadgradnjo (matična podpira do 8 GB)...po drugi strani pa v primeru da bi kupil 1×2GB rami nebi več delovali v DDR in me mal skrbi kok bi se to poznalo na izgubi hitrosti
Amm...zdej bi pa prosu za kak nasvet
Imam eno dilemo..in sicer. Imam OS Vista 64bit ter 2GB ram-a (2×1). Glede na trenutne nizke cene bi si ga dokupil še nekje 2GB. Na plošči so 4-je sloti za ram od katerih sta dva že zasedena. Torej vprašanje je sledeče: se mi bolj splača kupit 1× 2 GB ali 2×1 GB? Dilema je pa zato, ker bi rad ohranil en slot frej za morebitno prihodnjo nadgradnjo (matična podpira do 8 GB)...po drugi strani pa v primeru da bi kupil 1×2GB rami nebi več delovali v DDR in me mal skrbi kok bi se to poznalo na izgubi hitrosti
Amm...zdej bi pa prosu za kak nasvet
c00L3r ::
Zdaj kupi 2gb palčko. V prihodnosti, ko ti bo 4gb premalo, pa boš dokupil še 4g palčko (če bodo ugodne), ali pa boš ven vrgel tisti 1gb palčki in namesto njih vstavil 2gb.
Hm cooL3r tvoj predlog mi je kar všeč...samo, če zdaj dokupim eno 2GB palčko hitrosti zaradi ne-delovanja rama v DDR ne bodo občutno manjše? Kaj pa če bi šel v varianto da bi sedaj kupil 2×2? Se splača?
Še nekaj...verjetno je fajn da so vsi RAM moduli istega proizvajalca, ali ni nujno?
Še nekaj...verjetno je fajn da so vsi RAM moduli istega proizvajalca, ali ni nujno?
Blinder ::
To kar ti mislis amadeus je dual channel nacin, ne ddr. Ddr je neki drugega.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
BuBBle.D ::
Ne komplicirat. Kupi 2x2giga in svoj ram prodaj.
|MSI MPG Z690 EDGE|Intel Core I7-13700K|64GB Viper Steel 3600Mhz|
|Zotac Trinity 3090 OC|EK-Nucleus AIO CR360 Lux D-RGB|
|ASUS TUF Gaming GT501|Corsair AX1200W|Samsung Odyssey G7 32"|
Hm, sm se zdele spomnu, da je res nekak tko...damn. No ja nimam pogosto oprvka s tem pol se pa zgodi da kdaj kej zamešam. Sm mislu dual channel način ja. Torej bi bla v sami hitrosti oz. odzivnosti velik razlika med tem al bi mel v dual channel načinu al ne?
Oz. me še vedno zanima kako je z rami različnih proizvajalcev in na kaj je pri tem treba biti pozoren, razen verjetno na frekvenco in latenco?
Oz. me še vedno zanima kako je z rami različnih proizvajalcev in na kaj je pri tem treba biti pozoren, razen verjetno na frekvenco in latenco?
BuBBle.D.....ne vem zakaj bi mogu svojga prodat, če recimo zdaj kupim 2×2 giga. Itak ima matična 4 slote, če ga obdržim imam 6 GB, kar se mi zdi pomoje kr za neki časa več kot dovolj in še zmeraj boljše kot 4 GB.
Poleg tega me tud čist informativno zanima kok je v praksi razlike če imaš ram v dual channel načinu al ne.
Poleg tega me tud čist informativno zanima kok je v praksi razlike če imaš ram v dual channel načinu al ne.
BuBBle.D ::
Ja lej jaz ti vseeno 2x2 giga predlagam, ker je ram smešno poceni. če pa vzrajaš pri svoji odločitvi te noben ne ovira. Z rami v dual channelu naj bi imel dvojni bandwith kar pa v praksi ni glih tako kot je povedano.
EDIT: zdaj sem komaj skapiral da bi imel rad 6 giga. Ne bo problema, rami bojo delali v dual channelu.
EDIT: zdaj sem komaj skapiral da bi imel rad 6 giga. Ne bo problema, rami bojo delali v dual channelu.
|MSI MPG Z690 EDGE|Intel Core I7-13700K|64GB Viper Steel 3600Mhz|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BuBBle.D ()
opeter ::
Ja, samo pa rabiš 64-bitni sistem za izkoristek le tega.
EDIT: se opravičujem, nisem prebral, da uporabljaš 64-bitno Visto.
Torej ja, 2x2 GB + 2x1 GB bo lepo delovalo v DC načinu.
EDIT: se opravičujem, nisem prebral, da uporabljaš 64-bitno Visto.
Torej ja, 2x2 GB + 2x1 GB bo lepo delovalo v DC načinu.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Zgodovina sprememb…
- spremenil: opeter ()
mihajlo carr ::
kupi 2x2gb in daj v dual channel. v 1. in 3. slot daj 2gb palčko, v2. in 4. slot pa 1gb palčko. dobro je da je isti proizvajalec in isti model
GA-P35-DS3, E2180@3.2GHz, Sapphire 2600XT OC@750/800mhz, WD4000AAKS,
2Gb DDR2 800MHz@4-4-4-12, Xigmatek S1283@mx-2, HKC580W, Chieftec Giga GX-01B
2Gb DDR2 800MHz@4-4-4-12, Xigmatek S1283@mx-2, HKC580W, Chieftec Giga GX-01B
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 12 GB ali 16 GB RAM?Oddelek: Strojna oprema | 2918 (2007) | kixs |
» | Vprašanje o dual channel RAMu?Oddelek: Kaj kupiti | 2238 (1067) | Mitja358 |
» | Nadgradnja RAMa?Oddelek: Kaj kupiti | 7013 (6660) | Load3r |
» | Triple Channel pri DDR3 - Kako je sedaj s temu?Oddelek: Strojna oprema | 1963 (1226) | stekar89 |
» | RAM 4GBOddelek: Strojna oprema | 2066 (1744) | Izi |