» »

Kontroler za vivarij

Kontroler za vivarij

levaky ::

LP!

V planu imam izgradnjo vivarija. Ker vivarij zahteva določene pogoje (temp, vlago) razmišljam, da bi v ta namen naredil nek kontroler, s katerim bi lahko vzdrževal potrebne parametre.

Kaj bo moral kontroler početi:
- merjenje temperature (to sem razmišljal, da bi naredil kar z kakšnim DS1820)
- merjenje vlage (kaj takšnega bi šlo?)
- prižiganje in ugašanje luči ( 2 para luči, ki se prižigata ločeno, v razmaku cca 1 ure)
- prižiganje in ugašanje ventilatorjev za ogrevanje in hlajenje vivarija
- prižiganje in ugašanje sistema za simulacijo dežja
- krmiljenje žarnic za simulacijo vremena ( EEGju imajo za regulacijo svetilnosti vhod 1-10V)

Fino bi bilo, če bi bilo na kontroler možno priklopiti še kakšen LCD, da se lahko takoj na mestu vidi stanje: prikaz temp, vlage, % moči svetlobe,...

Ker sem bol laik v asemblerju, bi bilo fino, če bi se kontroler dalo programirati v kakšnem višjem jeziku. Kako je s presnemavanjem programov potem na kontroler? Obstaja kakšen z ethernet/serial povezavo, da bi lahko delal tudi statistiko?

Kakšna bi bila cena takega kontrolerja? Recimo takega brez ethernet/serial povezave in takega z? Gledam sem C Control station II od Conrada, ampak je stvar s svojimi 225€ zame malo predraga. Verjetno se dobi kaj cenejšega.

Hvala, Matej

SloMusty ::

Zadevo za tvoje potrebe sem videl pred kratkim med Inovacijskimi predlogi na državnem tekmovanju. Zadeva je bila izvedena z AVR AtMega8 z vsemi zadevami, ki jih potrebuješ. Stvar sta naredila dva dijaka, tako da bi ju lahko kontaktiral in odkupiš načrte ali pa celotno zadevo.

Projektu se je reklo: Terarij - ŠC Velenje - Poklicna in tehniška elektro in računalniška šola - Jure in Pia
poizkusi kontaktirati šolo.

Lp
Freestyle wind riders!!!

levaky ::

Uuuu odlično:) Hvala za idejo, bom kontaktiral. Prevsem me zanima izvedba, stvar bi vseeno rad sam naredil, da se kaj pametnega naučim.

lp, Matej

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kje dobiti kratek USB kabel

Oddelek: Kaj kupiti
193537 (2655) Karen
»

Kakšen SPAJKALNIK ?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
313814 (3275) MadMax
»

Izdelava vezja za alarm za motorno kolo

234296 (1191) DimmniBurek
»

kje najti Luč ki utripa (pogosto v disku)...

Oddelek: Loža
91875 (1675) ;-)
»

Ojačevalnik

81752 (1515) flasha

Več podobnih tem